Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Xωρίς τηλέφωνο εν έτη 2011!!!!

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ»
Αγ. Κωνσταντίνου 4 Ομόνοια, ΑΘΗΝΑ 10431
Τηλέφωνα: Πρόεδρος:2295062178- 6973737653
Γραμματέας:2107645511- 6972387077
e-mail: xtokkas@yahoo.gr


Αθήνα 16 Γενάρη 2011

Ψήφισμα διαμαρτυρίας
Τα μέλη της Αδελφότητας «Το Ηρωϊκό Σούλι» που υπογράφουμε το παρακάτω ψήφισμα, εκφράζουμε προς τη Διοίκηση του ΟΤΕ την έντονη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη κατάσταση με τις τηλεπικοινωνίες (κυρίως σταθερή αλλά και κινητή) που επικρατεί στα Σουλιωτοχώρια.
Οι ελάχιστοι εναπομείναντες, υπερήλικες κυρίως, συμπατριώτες μας στα Σουλιωτοχώρια (δηλαδή τα χωριά της πρώην Κοινότητας Σουλίου Αυλότοπος, Κουκουλιοί, Σαμωνίβα, Τσαγκάρι και Φροσύνη), παραμένουν τηλεπικοινωνιακά αποκλεισμένοι. Ενώ πληρώνουν κανονικά στον ΟΤΕ τους λογαριασμούς τηλεφώνου (πάγιο κλπ), διαπιστώνουν ότι το τηλεφωνικό δίκτυο βρίσκεται, τον περισσότερο καιρό, εκτός λειτουργίας. Στην ουσία, δηλαδή, αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους (είτε καλούν οι ίδιοι είτε τους καλεί κάποιος άλλος), λόγω βλάβης του δικτύου του ΟΤΕ.
Η κατάσταση αυτή, δείχνει ουσιαστικά την απροθυμία της Πολιτείας και των αρμόδιων φορέων, να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους μόνιμους κατοίκους των Σουλιωτοχωρίων αλλά και τους οικείους τους που θέλουν- αλλά αδυνατούν τις περισσότερες φορές- να επικοινωνήσουν μαζί τους. Όπως λένε με παράπονο και αγανάκτηση οι ίδιοι οι συμπατριώτες μας, αυτό «δεν πάει άλλο», καθώς προβληματικό στα Σουλιωτοχώρια, δεν είναι μόνο το δίκτυο της σταθερής τηλεφωνίας του ΟΤΕ αλλά και της κινητής τηλεφωνίας.
Καλούμε κάθε αρμόδιο, από τη διοίκηση του ΟΤΕ και την κυβέρνηση μέχρι τις αιρετές δημοτικές και περιφερειακές αρχές, να μεριμνήσουν για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Το πρόβλημα των συχνών βλαβών του δικτύου του ΟΤΕ στα Σουλιωτοχώρια, που το βιώνουν με αγανάκτηση οι κάτοικοι των Σουλιωτοχωρίων, δεν είναι τωρινό. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα αυτό, που το γνωρίζουν πολύ καλά οι παράγοντες του ΟΤΕ στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σουλίου- προφανώς και της κεντρικής διοίκησης του ΟΤΕ- από τα παράπονα των κατοίκων. Το ίδιο πρόβλημα αναδείξαμε και εμείς με υπομνήματα της Αδελφότητας ή και δημοσιεύματα που έχουμε κάνει στην εφημερίδα μας «Το Ηρωϊκό Σούλι» στο πρόσφατο παρελθόν.
Η όποια βάσιμη δικαιολογία, που τυχόν προβάλλει η διοίκηση του ΟΤΕ και γενικότερα ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ή η κυβέρνηση, για τη διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης με το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του ΟΤΕ, δεν πρόκειται να λύσει ή να αμβλύνει το πρόβλημα. Αλήθεια, πως θα αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας, τον τηλεπικοινωνιακό αποκλεισμό που βιώνουν οι διαμένοντες στα Σουλιωτοχώρια, αν παραστεί
ανάγκη να καλέσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών (για επείγοντα θέματα υγείας), της Πολιτικής Προστασίας (για έκτακτες καταστροφές στην περιοχή) ή της Αστυνομίας (για εγκληματική δραστηριότητα στην περιοχή) και δεν θα μπορέσουν να ζητήσουν την συνδρομή των αρμόδιων φορέων, λόγω του προβληματικού δικτύου του ΟΤΕ;
Επειδή «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», απευχόμαστε να συμβεί κάτι τραγικό στην περιοχή- που θα αναγκάσει τους αρμοδίους να ασχοληθούν με το προβληματικό δίκτυο του ΟΤΕ- καλούμε την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΟΤΕ να μεριμνήσουν άμεσα, ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των συχνών βλαβών όχι μόνο στη σταθερή τηλεφωνία αλλά και στην κινητή τηλεφωνία. Σε διαφορετική περίπτωση, εμείς θα υποστηρίξουμε προτάσεις των συμπατριωτών μας, που κάνουν λόγο και για άρνηση πληρωμής των λογαριασμών του ΟΤΕ, αφού τον περισσότερο καιρό τα τηλεφωνά τους δεν λειτουργούν.
Να κοινοποιηθεί στον υπουργό Μεταφορών- Επικοινωνιών, στον υπουργό Εσωτερικών, στον βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας, στη ΓΓ Περιφέρειας Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στο Δήμο Σουλίου και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.