Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πυροβολισμοί και τραυματισμοί στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Πυροβολισμοί και τραυματισμοί στο λιμάνι Ηγουμενίτσας
Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 10.20
Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή. Οι πυροβολισμοί αγνώστων εναντίον μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει κοντά στο λιμάνι και σημειώθηκαν χθες αργά το βράδυ, δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου. Συγκεκριμένα δύο άγνωστοι έλληνες φασίστες ρατσιστές που επέβαιναν σε λευκό αυτοκίνητο μάρκας VW golf και κινούνταν στην Εγνατία Οδό, πυροβόλησαν εναντίον... ομάδων μεταναστών, πιθανότατα με αεροβόλο.
Αποτέλεσμα ήταν ένας εξ αυτών να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Όσα συμβαίνουν στο λιμάνι δεν έχουν πια αρχή και τέλος. Τα θερμά επεισόδια μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων, έχουν γίνει καθημερινότητα. Συχνά όμως, όπως συνέβη χθες το βράδυ, καταλήγουν σε άγριες συμπλοκές. Ομάδες μεταναστών συνεπλάκησαν για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα ορισμένοι να τραυματιστούν και ένας, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε τραυματισμένος από χτύπημα μαχαιριού στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν η δυνατή βροχή που ξέσπασε, αυτή που έβαλε τέλος στα επεισόδια, διαφορετικά απειλούνταν γενική σύρραξη στο λιμάνι.
Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν και ένα 24ωρο νωρίτερα, όταν ομάδες μεταναστών όρμησαν επιχειρώντας να ανέβουν σε καράβι που θα εκτελούσε το δρομολόγιο προς την Ιταλία, την στιγμή μάλιστα που ανέβαζε τον καταπέλτη.
Για την απομάκρυνσή τους χρειάστηκε η δυναμική επέμβαση της αστυνομίας και του λιμενικού.
Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που γνώριζε η περιοχή μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν και πάλι έφταναν κατά κύματα Κούρδοι μετανάστες. Οι Κούρδοι ήταν φοβισμένοι και φιλήσυχοι, σημειώνουν για να συμπληρώσουν ότι σήμερα η πόλη κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες γίνεται κυριολεκτικά αδιάβατη, εξ αιτίας του φόβου που προκαλούν οι ομάδες Σομαλών, Αφγανών και άλλων.
http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/5930-2011-01-12-08-20-46.html#comment-254