Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πρεμιέρα στην Αθήνα της νέας ταινίας του Νίκου Τζίμα "Το πέταγμα του κύκνου"

Ειδική παρουσίαση της νέας ταινίας του Νίκου Τζίμα "ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ"
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, παρουσιάζει στους απόδημους Ηπειρώτες τη νέα ταινία του Ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Τζίμα «Το πέταγμα του Κύκνου», μια ταινία που γυρίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της, στην Ήπειρο. Μία ταινία γυρισμένη στα αγγλικά, με διεθνές καστ άγγλων ηθοποιών, με τη συμμετοχή, που την τιμά, του Θανάση Βέγγου, καθώς και άλλων ελλήνων ηθοποιών, που μιλάει για την σύγκρουση με το κράτος τους θεσμούς του και την εξουσία, ενός έλληνα αρχιτέκτονα που κάνει καριέρα στο εξωτερικό, όταν προσπαθούν να καταστρέψουν μια παρθένα οικολογικά περιοχή, διεθνή τραστ και συμφέροντα.
Ο Ηπειρώτης σκηνοθέτης Νίκος Τζίμας μετά τις ταινίες «Ο άνθρωπος με τα Γαρύφαλλο» « Ο Αστραπόγιαννος» « Τα χρόνια της θύελλας» « Ο Τάφος των εραστών», κ.α., επιστέφει με μια διεθνή συμπαραγωγή γεμάτη δράση και με ένα εντυπωσιακό καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών.
Το «Πέταγμα του Κύκνου» είναι το πέταγμα της ψυχής στην ελευθερία, στην ομορφιά, στη μαγεία της φύσης και του έρωτα.
Είναι μια αναφορά σε ότι χάνουμε, στη δίνη του σύγχρονου τρόπου ζωής, κάπου ανάμεσα στις συμπληγάδες της καριέρας και της οικονομικής επιτυχίας.
Η ταινία που θα ανέβει την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου σε 70 αθηναϊκούς κινηματογράφους και θα έχει «Επίσημη Πρώτη» την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ», προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους Ηπειρώτες της Αθήνας από την ΠΣΕ, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο κινηματογράφο «ΟΠΕΡΑ» Ακαδημίας και Ιπποκράτους γωνία. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και χωρίς προσκλήσεις.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/01/blog-post_4361.html






Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή της Ηπείρου αναμένεται να αποτελέσει η νέα κινηματογραφική ταινία του καταξιωμένου εντός κι εκτός συνόρων Ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Τζίμα (φωτό).
Η ταινία με τίτλο «Το πέταγμα του Κύκνου», γυρίστηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην περιοχή μας και αποτελεί διεθνή παραγωγή. Στο καστ της συγκεντρώνει σπουδαίους Έλληνες και ξένους ηθοποιούς, όπως ο Γιάννης Βούρος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Θανάσης Βέγγος, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Πέτρος Φυσσούν και οι James D' Arcy, Alicia Witt και Linda Gray.
Το φιλμ θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στους κινηματογράφους όλης της χώρας την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου και την προσπάθεια στηρίζει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, καθώς θεωρεί ότι η ταινία θα προβάλλει την γενέτειρα και τις ρίζες μας. Εξάλλου, ο Νίκος Τζίμας έχει βάλει την σφραγίδα του σε ταινίες – σταθμούς του ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Ο Αστραπόγιαννος», «Τα χρόνια της θύελλας», «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» και «ο Τάφος των εραστών», ενώ το νέο του φιλμ έχει να κάνει με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και προβληματισμούς της εποχής μας.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το πέταγμα του κύκνου είναι το πέταγμα της ψυχής μας στην ομορφιά της ζωής και της αγάπης, στην μαγεία της φύσης και του έρωτα, σε ό,τι χάσαμε στη δίνη του σύγχρονου τρόπου ζωής, των μεγάλων εντάσεων, των μεγάλων ταχυτήτων, στο κυνήγι της καριέρας και της οικονομικής επιτυχίας.
Πρόκειται για την συγκλονιστική ιστορία του Αλέξη, ενός «golden boy», που υπηρέτησε το κέρδος αψηφώντας τις συνέπειες.
Μια φοβερή οικολογική καταστροφή με πολλά ανθρώπινα θύματα, εξαιτίας της απληστίας μιας κοινοπραξίας πολυεθνικών, ανάμεσά τους και η εταιρία που διευθύνει ο Αλέξης, τον ξυπνάνε από την μεγάλη αυταπάτη.
Θέλει να ξαναβρεί όλα όσα έχασε, τη ζωή του... αλλά είναι απόλυτα παγιδευμένος. Γύρω του εξελίσσεται ένα θρίλερ διαπλοκής που τον σφίγγει σαν μέγγενη και τον οδηγεί σε μια αδυσώπητη σύγκρουση με τις πολυεθνικές. Η ταινία είναι αποκαλυπτική για το σήμερα, όπως ήταν το “Γαρύφαλλο” για τις αρχές του '50.
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Σε σημείωμά του για το «Πέταγμα του κύκνου» ο σκηνοθέτης Νίκος Τζίμας αναφέρει τα εξής:
«Η ταινία ακολουθεί τους νόμους του Αριστοτέλη περί τραγωδίας. Αρχή, μέση, τέλος. Αντίθεση, σύγκρουση, ποιοτική μεταβολή, λύτρωση. Οι καταστάσεις φτάνουν στα άκρα και οι ήρωες γίνονται τραγικά σύμβολα της εποχής τους. Η σύγκρουση δεν γίνεται μεταξύ καλών και κακών αλλά μεταξύ του ήρωά μας και του συστήματος. Ο ήρωάς μας προκάλεσε τη μοίρα του με τα λάθη του, την αλαζονεία του και την ασέβειά του σε μεγάλες αξίες.
Ήθελα να κάνω μια ταινία πάνω στα κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα του σήμερα που καίνε. Μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια να βγαίνουν μεγάλα συναισθήματα, ο έρωτας, η αγάπη, οι αξίες, η φιλία, η ομορφιά της φύσης. Που όλα έχουν απαξιωθεί και χάνονται και μαζί τους χανόμαστε και εμείς.
Με βασανίζει χρόνια τώρα ένα ερώτημα… Που πάμε;… Και ποιος μας πάει; Οι κυβερνήσεις που εκλέγουμε, ή το αόρατο χέρι του πολυεθνικού κεφαλαίου, που εν ονόματι του κέρδους καταλύει κάθε νόμο και αξία, ισοπεδώνει τον άνθρωπο και καταστρέφει τη φύση;».
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Στο «Πέταγμα του κύκνου», που αποτελεί παραγωγή της ODEON, πρωταγωνιστούν μια πλειάδα καταξιωμένων ξένων και Ελλήνων ηθοποιών. Πρόκειται για τους: James D' Arcy, Alicia Witt, Colm Meaney, Linda Gray, Larry Hagman,Tom Frederic, Georgina Rylance, Γιάννη Βούρο, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Θανάση Βέγγο, Άγγελο Αντωνόπουλο, Πέτρο Φυσσούν, Βασίλη Μαυρομάτη, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Δημήτρη Αλεξανδρή, Αντώνη Αντωνίου, Θανάση Τσαλταμπάση, Μπέττυ Μαγγίρα, Ρένο Χαραλαμπίδη, Νίκο Ψαρρά, Μενέλαο Ντάφλο, Δέσποινα Μοίρου, Δημήτρη Βερύκιο, Άλκη Παναγιωτίδη, Αλέξια Τερεζάκη, Στράτο Κανιαμό, Βίκυ Κουμούτσου, Δημήτρη Μακαλιά κ.α..
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο: Νίκος Τζίμας, Σύμβουλοι Σεναρίου: Ανδρέας Φραγκιάς, Θανάσης Βαλτινός, Συνεργάτες Σεναρίου: Μπάμπης Τσικλιρόπουλος, Γιάννης Ξανθούλης, Θάνος Ξηρός και ο Αμερικανός Chris Fallon, Φωτογραφία: Άρης Σταύρου, Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος, Τελικό μοντάζ για Αμερική: Conrad Gonzalez, Μουσική: Λουκάς Θάνος, Τραγούδια: Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Σκηνοθεσία: Νίκος Τζίμας.
ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!
Η ταινία που θα ανέβει την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου σε 70 αθηναϊκούς κινηματογράφους και θα έχει «Επίσημη Πρώτη» την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ», προσφέρεται δωρεάν στους Ηπειρώτες της Αθήνας από την Πανηπειρωτική, την Κυριακή, 16 Ια­­­νουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο κινηματογράφο «ΟΠΕ­ΡΑ» (Ακαδημίας και Ιπποκράτους γωνία). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και χωρίς προσκλήσεις.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2672&catid=13