Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αλήθειες και ψέματα για την απεργία πείνας στη Νομική της Αθήνας

Αλήθειες και ψέματα για την απεργία πείνας στη Νομική της Αθήνας
Στις 25 Ιανουαρίου 2011, όλα τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν! Η χώρα δεν βρίσκεται πλέον και με τα δύο πόδια στη χρεοκοπία, η κυβέρνηση δεν φορολογεί το λαό για να σώσει τις τράπεζες, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί λογοδότησαν και τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους. Δεν εξηγείται αλλιώς, το ότι όλα τα κανάλια σε όλες τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων είχαν ως πρώτο -αν όχι αποκλειστικό- θέμα την απεργία πείνας 238 μεταναστών στο κτήριο της Νομικής Αθηνών.
Προφανώς, όλα τα παραπάνω θέματα λύθηκαν, κι έτσι όλοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό. Ή, αποφάσισαν να μας φλομώσουν στο ψέμα με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να βρουν μια ευκαιρία να κάνουν ένα από τα πιο υγρά όνειρα του Γιώργου Καρατζαφέρη πραγματικότητα: να καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.
«Tατιάνα Στεφανίδου: Έλεος! Λαθρομετανάστες κατέλαβαν τη Νομική»
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, στις 5 το πρωί, κατέφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά 220 μετανάστες εργάτες από την Κρήτη, με σκοπό να ενωθούν με άλλους 50 την Τετάρτη και να ξεκινήσουν πανελλαδική απεργία πείνας αιτούμενοι μια ζωή αξιοπρέπειας κι όχι ενός ατέρμονου και στείρου αγώνα επιβίωσης. Οι μετανάστες εγκαταστάθηκαν σε ένα κτίριο της Νομικής στο Σόλωνος.
Από την Δευτέρα, σχεδόν όλα τα κανάλια μιλούσαν για «κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες» Κι όμως, όλοι αυτοί ήξεραν -ή θα έπρεπε να ξέρουν, εάν έκαναν στοιχειωδώς τη δουλειά τους- πως οι απεργοί πείνας πήγαν εκεί έχοντας πρώτα εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων της σχολής!
Η απόφαση, που πάρθηκε τη Δευτέρα 24/1/2011, είναι η εξής:

Τι μαθαίνουμε από την παραπάνω απόφαση; Πρώτον, πως δεν υπάρχει κανενός είδους κατάληψη, αλλά φιλοξενία των απεργών πείνας στο κτίριο της Σόλωνος, με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ των φοιτητών της σχολής. Δεύτερον, πως το κλείσιμο της σχολής αποφασίστηκε αναίτια και παρά την αντίθετη γνώμη των φοιτητών από την κοσμητεία. Τρίτον, πως στην απόφαση των φοιτητών συμφώνησαν και οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.
Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ δήλωσε την Τετάρτη το πρωί πως η υπογραφή του πλαστογραφήθηκε, κάτι που αποδείχτηκε πως ήταν ψέμα. Η επίσημη τοποθέτηση της ΔΑΠ (εδώ και εδώ μαζί με την ΠΑΣΠ) δεν κάνει καμία αναφορά σε πλαστογραφία και τα ρίχνει όλα στο «κλίμα έντασης που πυροδοτήθηκε από βίαιες ενέργειες των μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».
«Ζητούν να πάρουν άσυλο χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Δηλαδή να μην εφαρμοστεί ο νόμος στην περίπτωσή τους»
Οι άνθρωποι αυτοί είναι μετανάστες, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται στη χώρα εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύοντας τη γή. Και, φυσικά, αναγκάζονταν και δούλευαν "μαύρα", αδυνατώντας έτσι να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για να ανανεώσουν την κάρτα παραμονής τους, ειδικά μετά τις τελευταίες αλλαγές στο σχετικό νόμο. Αυτό που αιτούνται είναι να επιληφθεί η πολιτεία των προβλημάτων τους και να δώσει μια λύση, μιας και πολλοί από αυτούς είναι οικογενειάρχες πού ξαφνικά βρέθηκαν να θεωρούνται παράνομοι στη χώρα που ζουν, δουλεύουν και έχουν γεννήσει τα παιδιά τους!
Για αυτή την υπόθεση, ο Νίκος Χατζηνικολάου δήλωσε την Τρίτη το πρωί στο ραδιόφωνο πως «οι μετανάστες εκβιάζουν την ελληνική πολιτεία να τους δώσει άσυλο παρακάμπτοντας τους νόμους». Οι άνθρωποι βέβαια δε ζητάνε άσυλο, ζητάνε νομιμοποίηση. Αν ο κύριος Χατζηνικολάου είδε κάπου στα αιτήματα των προσφύγων το «δώστε μας άσυλο χωρίς να το δικαιούμαστε» να ενημερώσει και τους υπόλοιπους, γιατί μάλλον είναι ο μόνος που το πρόσεξε.
«Θα χαθούν μαθήματα, ίσως και η εξεταστική»
Η παραπάνω φράση βρισκόταν στα χείλη του Άδωνι Γεωργιάδη σε όποιο πάνελ κι αν εμφανιζόταν την Τετάρτη το μεσημέρι. Δεν μπορώ να πιστέψω πως πως ο γραφικός τηλεβιβλιοπώλης δεν είχε ενημερωθεί ούτε για την απόφαση του ΔΣ της Νομικής, αλλά ούτε και για το γεγονός πως οι μετανάστες φιλοξενούνται σε πτέρυγα του κτηρίου που δεν λειτουργεί και δεν επρόκειτο να λειτουργήσει μέχρι το Σεπτέμβρη λόγω ανακαίνισης. Ούτε πως κανείς από τους συνομιλητές του στα πάνελ δεν είχε ιδέα για κάποιο από τα δύο αυτά γεγονότα για να πληροφορήσει και αυτόν και τους τηλεθεατές...
«Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λύσει το πρόβλημα στέγασης των μεταναστών»
Αυτό δήλωσε με περισπούδαστο ύφος μια νεαρή φοιτήτρια της Νομικής στην κάμερα, η οποία μάλλον δεν είχε πληροφορηθεί πως οι μετανάστες δεν πήγαν στο κτήριο της Σόλωνος για να εγκατασταθούν μόνιμα, αλλά για να κάνουν απεργία πείνας. Και φυσικά, τα τηλεοπτικά κανάλια έκριναν σκόπιμο να αναπαράγουν μία εντελώς άστοχη δήλωση μιας προφανώς άσχετης κοπέλας. Γιατί, άραγε;
«Υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Άρωμα Δεκέμβρη 2008 είχαν οι τοποθετήσεις στη Βουλή την Τετάρτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ ως ο υποκινητής της διαμαρτυρίας των μεταναστών. Βλέπετε, στα μάτια τους, οι μετανάστες που βιώνουν κάθε μέρα τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας και τη βαρβαρότητα της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν έχουν κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν από μόνοι τους. Χρειάζονται κάποιον να τους υποκινήσει.
Και ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι αυτός εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άλλωστε έχει βεβαρυμένο ιστορικό; Αυτός δεν ήταν που οργάνωσε και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, κατά τα λεγόμενα των βουλευτών του Καρατζαφέρη;
«Αν τους θέλουν, να τους πάρουν στο σπίτι τους»
Από τον αχταρμά δηλώσεων δεν έλειψε και η παραπάνω all-time-classic ατάκα κάθε ρατσιστή που σέβεται τον εαυτό του (μάλιστα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέρης Ροντούλης, πρότεινε να στεγαστούν οι πρόσφυγες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ). Αναμφίβολα πρόκειται για μία πιασάρικη ατάκα, που υποννοεί πως οι μετανάστες θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, να κατακλύσουν τους δρόμους και τις πλατείες, γιατί όχι και να μας πάρουν τα σπίτια. Και, φυσικά, είναι 100% αναληθής.
Βλέπετε, όλοι όσοι αναπαράγουν χωρίς να σκεφτούν τέτοια μισαλλόδοξα τσιτάτα παραβλέπουν το γεγονός πως οι μεν αιτούντες άσυλο δεν έχουν καμία επιθυμία να μείνουν στη χώρα μας -μόνος λόγος που βρίσκονται εδώ, είναι πως η πολιτεία δεν τους δίνει τα απαραίτητα χαρτιά για να συνεχίσουν το ταξίδι τους- και οι δε οικονομικοί μετανάστες που ζουν με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα δεν χρειάζονται το σπίτι κανενός για να μείνουν.
«Εμείς δεν τσιμπάμε ούτε στην ένταση ούτε στο αίμα ούτε στα επεισόδια»
Τάδε έφη υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά το NewsIt. Είδατε εσείς ένταση, αίμα και επεισόδια πουθενά; Ακόμα και τα δελτία ειδήσεων το μόνο που έδειξαν ήταν πρόσφυγες να κάθονται σε καρέκλες. Δεν πειράζει όμως, ας πούμε μερικές βαρύγδουπες λέξεις, ας τις επαναλάβουμε μερικές φορές και όλο και κάτι θα μείνει...
Η ίδια πηγή, σύμφωνα πάντα με το NewsIt, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να τηρηθεί ο νόμος, να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ναι, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας θεωρεί κατάλυση του κράτους δικαίου την απεργία πείνας λιγότερων από 300 ανθρώπων μέσα σε ένα άδειο κτήριο της Νομικής Σχολής.
Αντίθετα, η δημοκρατική του συνείδηση δεν του έχει δημιουργήσει την ανάγκη να κάνει κάτι ουσιαστικό για τις αθλιότητες κάποιων άλλων -συμπτωματικά περίπου ίδιου αριθμού με τους εν λόγω πρόσφυγες-, οι οποίοι έχουν καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας κρυβόμενοι πίσω από ένα άλλου είδους άσυλο, το οποίο δεν περιορίζεται σε κάποιον χώρο αλλά τους ακολουθεί παντού και ονομάζεται «βουλευτική ασυλία».
http://www.xristianiki.gr/elektronike-ekdose/skholia/aletheies-kai-psemata-gia-ten-apergia-peinas-ste-nomike.html