Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Θα λειτουργήσει την άνοιξη το εργοστάσιο στους Φιλιάτες

Θα λειτουργήσει την άνοιξη το εργοστάσιο στους Φιλιάτες
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο των Φιλιατών, συνάντηση του νέου Δημάρχου Φιλιατών κ. Μηνά Παππά, με τον γνωστό βιομήχανο κ. Στέλιο Αργυρό, παλαιού προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.
Το θέμα που κυρίως τέθηκε στο τραπέζι, αφορά την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην πόλη των Φιλιατών, με άλλο αντικείμενο (πιθανά ανακύκλωσης υλικών) είδηση-ανακούφιση για τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής.
Η Δημοτική Αρχή Φιλιατών, έχει μπει στις συζητήσεις, προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Εργοστάσιο Φιλιατών, που θα δημιουργήσει τουλάχιστον εβδομήντα (70) νέες θέσεις εργασίας.
Είναι γνωστό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο παρελθόν με το κλείσιμο του εργοστασίου, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι και η επαναλειτουργία του θα δώσει σίγουρα πολλές λύσεις και μέχρι ενός σημείου θα προσφέρει θέσεις εργασίας, μειώνοντας τα τεράστια ποσοστά ανέργων.
Το σημαντικότερο ίσως όλων είναι ότι η επαναλειτουργία του εργοστασίου προσδιορίστηκε χρονικά την Άνοιξη, άρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτός όμως του θέματος του εργοστασίου, τέθηκαν και ζητήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη των περιοχών του νέου Δήμου.
Μάλιστα μέσα στο επόμενο δίμηνο θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, παρουσίαση από τον επενδυτή κ. Αργυρό, του Επενδυτικού Σχεδίου, στους φορείς του τόπου.
Εκφράστηκε τέλος από κοινού η βούληση, ότι παρόμοιες συναντήσεις, θα πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/01/blog-post_7081.html