Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Διεμβολισμό καταγγέλλουν οι διασωθέντες μετανάστες στην Κέρκυρα

Διεμβολισμό καταγγέλλουν οι διασωθέντες μετανάστες στην Κέρκυρα
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011, 20:59
Μια διαφορετική εκδοχή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βούλιαξε το ψαροκάικο που τους μετέφερε στην Ιταλία δίνουν οι διασωθέντες μετανάστες.
Όπως λένε το πλοιάριο διεμβόλισε μεγάλο (εμπορικό) πλοίο το οποίο μάλιστα, αδιαφόρησε στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψαν.
Επιτροπή έξι μεταναστών που όρισαν οι ναυαγοί, μίλησε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους και ανακοίνωσε πως απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να στείλει εκπρόσωπο του ΟΗΕ, της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και δημοσιογράφους μεγάλων διεθνών δικτύων ώστε να πάρει δημοσιότητα η καταγγελία τους για το πλοίο που επιχείρησε να τους πνίξει. Μάλιστα, απείλησαν ότι αν το αίτημά τους δεν γίνει δεκτό, τότε θα έχουμε αυτοκτονίες και ομαδική απεργία πείνας.


 
20/1/2011
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διαδικασία μεταφοράς των μεταναστών από την Κέρκυρα σε άλλες περιοχές της χώρας. (Λένε από την αστυνομία για Αθήνα Κατερίνη και Θεσσαλονίκη σε στρατόπεδα μεταναστών). Η μεταφορά γίνεται με ευθύνη της Αστυνομίας, καθώς οι 230 μετανάστες παραδόθηκαν στην ΕΛΑΣ από το Λιμενικό. Σήμερα αποσαφηνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά τους... ανθρώπους αυτούς, με εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Προκειμένου να μην αφεθούν ελεύθεροι εντός του νησιού της Κέρκυρας, θα γίνει η μεταφορά τους σε ομάδες των 30 με οχήματα της ΕΛΑΣ, σε άλλες πόλεις της χώρας (στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις). Στις αστυνομικές διευθύνσεις των πόλεων που θα μεταφερθούν θα περάσουν από τη διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία: θα γίνει φωτογράφηση, δακτυλοσκόπηση, καταγραφή στοιχείων και, αν δεν υπάρχει εκκρεμότητα με ποινική υπόθεση στη Δικαιοσύνη, ο κάθε μετανάστης θα αφεθεί ελεύθερος με γραπτή εντολή για απομάκρυνσή του από την Ελλάδα εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών. Η διαδικασία μεταφοράς των μεταναστών αναμένεται να ολοκληρωθεί ίσως και σήμερα, ενώ για το σκοπό αυτό έχουν φτάσει από τα ξημερώματα κλούβες και οχήματα μεταφοράς της ΕΛΑΣ από άλλες περιοχές της χώρας.




Το αληθινο γκαλοπ: Μπροστά η ΝΔ, μειώνει τη διαφορά το ΠΑΣΟΚ
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011, 17:06
Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ αλλά με την «ψαλίδα» να κλίνει ελαφρά προς το ΠΑΣΟΚ καταγράφει η μοναδικη πραγματικη δημοσκόπηση που παρουσιαζουμε σημερα εναντια στις πλαστες δημοσκοπήσεις που εχουν πληρωσει διαφορες φυλλαδες σε πληρωμένους γκαλοπατζηδες για να γανωσουν το μυαλο του κοσμου με ψεματα.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταγράφει 15,7%, η Ν.Δ. 20,9%, το Κ.Κ.Ε. 12,8% , ο ΛΑ.Ο.Σ. 2,8%, ο ΣΥΝ 4,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 0,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,0%, άλλα μικρότερα κόμματα 14,% και οι αναποφάσιστοι 8,7% ενώ Άκυρο, Λευκό και Αποχή καταγράφουν 17,6%.
Οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 15,8%, τάσσονται υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 81,2% υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερα για τη χώρα να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2011, οσο το δυνατον πιο συντομα.
Παράλληλα, το 10,3% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την τοποθέτηση του «φράχτη» στην παραμεθόριο του Έβρου, ενώ οι 9 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., δηλαδη 3 στους 10, συμφωνούν με τη θέση να γίνει επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας, γιατι οι υπολοιποι 7 Ελληνες τους διαφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν τους υπολογίζουν.
Η δημοσκόπηση καταγράφει ποσοστό 5% στην απάντηση: «Είναι δυστυχώς επιβεβλημένες και πρέπει να εφαρμοστούν», οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο, στις μετατάξεις στις Δ.Ε.Κ.Ο., στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ το 0,2% συμφωνεί με την απάντηση «Πρέπει να εμποδιστούν με απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις».
http://litlepost.blogspot.com/2011/01/17-2011-2110.html