Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Να μην περάσουν οι αυξήσεις στα αστικά και στα υπεραστικά

Να μην περάσουν οι αυξήσεις στα αστικά και στα υπεραστικά
Μπορεί οι αποστάσεις μειώνονται-3 ώρες για να πας στην Θεσσαλονίκη-άρα και τα έξοδα, αλλά τα εισιτήρια των αστικών και των υπεραστικών ΚΤΕΛ αυξάνονται, επιβαρύνοντας δραματικά το λειψό λαϊκό βαλάντιο.
Προσφέροντας χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες στο λαό, συχνά σε δρόμους καρμανιόλες, κινδυνεύοντας ακόμη και τις ζωές των επιβατών ή των εργαζόμενων, στο όνομα να βγει το κέρδος, ιδιωτικές εταιρίες γαρ. Απαιτώντας, εκβιάζοντας για επιδοτήσεις, για να κρατηθούν οι τιμές σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Όπως εκβίαζαν λίγο καιρό πριν με τα αναπηρικά εισιτήρια..!!!!!
Αν οι ευθύνες των διοικήσεων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ είναι μεγάλες, οι ευθύνες της κυβέρνησης ή των κυβερνήσεων που πέρασαν ως τώρα ακόμη μεγαλύτερες αφήνοντας τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ να αλωνίζουν και να εκβιάζουν ελεύθερα.
Αφήνοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε αυτό το κακό χάλι στα χέρια ιδιωτικών μονοπωλίων, ενισχύουν άμεσα και έμμεσα το ΙΧ και τις βιομηχανίες του αυτοκινήτου. Μόνο που και οι δρόμοι που κατασκευάζουν επίσης δεν τηρούν τα στάνταρ ασφαλείας των χρηστών τους, για να κερδοσκοπούν ασύστολα οι εργολάβοι που τους στηρίζουν, ζητώντας όμως από το λαό μέσω των διοδίων να πληρώσουν μια και δυο φορές του δρόμους. Ζητώντας από τους λαό να πληρώσει για ένα δημόσιο αγαθό…!!!!!
Η κυβέρνηση στηρίζοντας τις βιομηχανίες του ΙΧ και τα ιδιωτικά μονοπώλια των ΚΤΕΛ, αντί να αναβαθμίσει διαλύει τον δημόσιο ΟΣΕ, καταργώντας πολλές γραμμές και τα διεθνή δρομολόγια. Στην Ήπειρο όχι μόνο το 2014 αλλά ούτε το 2054 δεν θα δούμε τραίνο. Και αυτό το ονομάζουν ανάπτυξη και οικονομική ανασυγκρότηση η κυβέρνηση της τρόικας, του μνημονίου και του ΔΝΤ.
Μεγάλες ευθύνες τέλος θα χει από εδώ και πέρα και η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δήμοι και η περιφέρεια αν δεν σηκώσουν το θέμα, απαιτώντας φτηνά και αναβαθμισμένα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και εναλλακτικά μη κερδοσκοπικά μέσα μαζικής μεταφορές. Φτάνει πια με την μεγαλοκαπιταλιστική φεουδαρχία των μονοπωλίων των ΚΤΕΛ.
Άμεσα όμως να συγκληθούν τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, απαιτώντας να μην περάσουν οι αυξήσεις. Απαιτώντας δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ και στα υπεραστικά, μειωμένο εισιτήρια σε αστικά και υπεραστικά σε άπορους, φτωχούς, συνταξιούχους, άνεργους και μετανάστες.
ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο
http://drasy-norasy.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html