Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μ.ΚΟ. Με ψευδείς καταγγελίες θέλουν να κλέψουν και άλλα χρήματα από τον ελληνικό λαό!

Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) δήθεν, επιχορηγούμενες από την Ε.Ε. !!
Mε ψευδείς καταγγελίες στην Ευρώπη των αφεντικών τους της τρόϊκας προσπαθούν να κλέψουν και άλλα χρήματα από τον ελληνικό λαό!
Η καταγγελία των επιτήδειων κλεφταράδων κατά πάγια συνηθειά τους ψευδόμενων λεει για μία κατεστραμμένη περιοχή του ευρωπαϊκού δικτύου NATURA 2000 ότι είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στη χώρα μας από την Ηγουμενίτσα. Πρόκειται για τον υγρότοπο της Λιμνοπούλας Παραμυθιάς, όπου εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του αρδευτικού έργου Χότχοβας Θεσπρωτίας.
«Καταστράφηκε μία λίμνη. Τα πουλιά ήδη μετακόμισαν», τονίζει ο ανεπάγγελτος, ένα χαμένο κορμί, ένα σαπρόφυτο που επιβιώνει σε κάθε κατάσταση και τώρα το παίζει πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, Θόδωρος Κομηνός, ο οποίος έχει και το θράσος το σαπρόφυτο να πει οτι ετοιμάζεται να καταγγείλει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να ζητήσει αποκατάσταση του υγροτόπου.
«Πρόκειται κυριολεκτικά για μία “τρύπα στο νερό”, για την οποία κατασπαταλήθηκαν δημόσιοι πόροι, αφού τα χρήματα που επενδύονται δεν θα επιστρέψουν ποτέ στις τσέπες ούτε του κράτους ούτε των τοπικών κατοίκων», τονίζει το άλλο το σαπρόφυτο, που πολύ που νοιάστηκε για τις τσέπες των κατοίκων και του κράτους, και που απομυζά χρήματα μέσω της στημένης κατεύθυνόμενης ΜΚΟ που έχουν φτιάξει μαζί με άλλα τομάρια για να κλέβουν τα χρήματα του ελληνικού λαού, ο ντε και καλά δασολόγος και μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Ρήγας Τσιακίρης στην δεξιά εφημερίδα του Χατζηνικολάου και των διαπλεκόμενων Real News. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είχε επανειλημμένα παρέμβει με επιστολές της, ενώ πρόσφατα ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 4.900.000 ευρώ.
Τι απαντά η νομαρχία
«Ο βιότοπος όχι μόνο διατηρείται, αλλά και αναβαθμίζεται», αντιτείνει ο πολιτικός μηχανικός της νομαρχίας Θεσπρωτίας και επιβλέπων του έργου, Παύλος Αλεξίου. Οπως εξηγεί, ο ταμιευτήρας, έκτασης 200 στρεμμάτων, θα αποθηκεύει τις χειμερινές παροχές και με τη λειτουργία υπερχειλιστών θα διοχετεύει νερό στον υγρότοπο και το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία ξεραίνεται. «Τα 500 στρέμματα θα παραμείνουν υγρότοπος. Η επίχωσή τους με τα χώματα των εκσκαφών προβλεπόταν από την περιβαλλοντική μελέτη», τονίζει ο ίδιος.