Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Υδροηλεκτρικό στον Καλαμά

Πράσινο φως για την καταστροφή του, για υδροηλεκτρικό στον Καλαμά

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Μελέτη για την κατασκευή υδροηλεκτρικού στον Καλαμά και συγκεκριμένα στα όρια των Δήμων Φιλιατών και Παραμυθιάς.
Το έργο θα κατασκευάσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Όπως σημειώνεται στην γνωμοδότηση, το υδροηλεκτρικό έργο προτείνεται να αξιοποιήσει ενεργειακά τις παροχές του ποταμού. Λαμβάνοντας υπόψιν τον... σχεδιασμό του έργου και τον τρόπο λειτουργίας, μπορεί να χαρακτηριστεί ως σχετικά μικρής κλίμακας ως προς το σύνολο των παραμέτρων του.
«Η ένταση και η έκταση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή και την λειτουργία του έργου αναμένεται να αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. Το έργο αποτελεί καταρχήν εμπόδιο στην ελευθεροεπικοινωνία της ιχθυοπανίδας, το οποίο όμως θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή κατάλληλης διάταξης, με σκοπό την απρόσκοπτη μετακίνησή της», τονίζεται στην γνωμοδότηση, στην οποία γίνεται αναλυτικά αναφορά στα οφέλη για την εθνική οικονομία και την δημόσια υγεία από την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ, ΑΓΩΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ, ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ!

http://e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/5898-2011-01-07-14-16-57.html