Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επαναλαμβανόμενο περιστατικό ρατσιστικής βίας

Επαναλαμβανόμενο περιστατικό ρατσιστικής βίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Δελτίο Τύπου Ηγουμενίτσα 13/1/2011
Επίθεση με πυροβόλο όπλο (πιθανώς αεροβόλο) στο πρόσωπο δέχτηκε την Τρίτη 11/1 περί τις 21:00 το βράδυ κουρδο-ιρακινός μετανάστης, κάτω από την γέφυρα της Εγνατίας στο Λαδοχώρι. Οι πυροβολισμοί κατά ομάδας μεταναστών έγιναν από διερχόμενο λευκό όχημα. Ο μετανάστης γλίτωσε το μάτι του και ο τραυματισμός μάλλον δεν του επέφερε σοβαρή βλάβη. Καταδικάζουμε σαν απαράδεκτη την θρασύδειλη ρατσιστική παραπάνω ενέργεια, που προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα ξενοφοβίας και τρομοκρατίας.
Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη και κάθε δημοκρατικό φορέα να αποδοκιμάσει την παραπάνω ενέργεια και να καταδικάσει τα περιστατικά βίας, ρατσισμού και οπλοχρησίας που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν το δράστη και να τον φέρουν ενώπιον των ευθυνών του και της δικαιοσύνης, όπως έκαναν με πρόσφατο περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ ασιατών και αφρικανών μεταναστών που κατέληξε σε τραυματισμό από μαχαίρι κάποιου ψυχραιμότερου μετανάστη που πήγε να τους χωρίσει.
Η επιπόλαιη προσπάθεια ορισμένων να συνδέσουν τα δύο παραπάνω περιστατικά, δεν πρέπει να μας παρασύρει σε βιαστικά συμπεράσματα. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα και σοβαρές πολιτικές ευθύνες γύρω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα σύνορα.
Όταν όμως γίνονται άδικες επιθέσεις κατά ταλαίπωρων ξεριζωμένων ανθρώπων, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη προς τους αναξιοπαθούντες αυξάνεται.
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
http://antiratsistikihg.blogspot.com/