Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Καλλικράτη και λιτότητα και στα Νοσοκομεία προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος

Ξεκινά «Καλλικράτης» και στην Υγεία…
Συνδιοικήσεις Νοσοκομείων προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος
Θ’ αλλάξουν και όλα τα Δ.Σ. των ιδρυμάτων της Ηπείρου
Οποιοι έχουν λεφτά θα μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο μπας και γίνουν καλά. Οι υπόλοιποι, η μεγάλη μάζα του λαού, θα πεθάνει σπίτι της!!!!
Την αλλαγή όλων των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας -μεταξύ των οποίων βεβαίως και της Ηπείρου- προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Τη στιγμή που δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την τοποθέτηση των Διοικήσεων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας (οι οποίες μάλιστα είχαν αρκετά καθυστερήσει) και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του πιο «δύσκολου έτους στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου», όπως σημείωσε ο Υπουργός, η Κυβέρνηση μελετά συνδιοικήσεις Νοσοκομείων!
Αν και από τα Γιάννινα, πριν λίγες μέρες, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος αρνήθηκε να... υιοθετήσει τη λέξη «συγχώνευση» για τα Νοσοκομεία (επιχειρώντας να διαψεύσει σχετικό δημοσίευμα του «Π.Λ.»), το μοντέλο της συνδιοίκησης δεν είναι κάτι διαφορετικό! «Ουσιαστικά, ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος διέψευσε το Γενικό Γραμματέα» λένε τώρα εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Ηπείρου, οι οποίοι εύλογα ανησυχούν για το μελλοντικό καθεστώς των εργασιακών τους σχέσεων.
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»!
Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνεται ρεπορτάζ του «Π.Λ.» (Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010), που έκανε λόγο για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων στην Ήπειρο, σύμφωνα με το νέο «Χάρτη Υγείας» της Κυβέρνησης. Εξάλλου, εδώ και καιρό τόσο το Υπουργείο, όσο και άλλα επίσημα Κυβερνητικά χείλη κάνουν λόγο για «Καλλικράτη» στην Υγεία, κάτι που φαίνεται ότι τελικά, θα γίνει, στο πλαίσιο των γενικών περικοπών που γίνονται στη χώρα.
ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ…
Τέλος, στο πλαίσιο αυτό και τα Νοσοκομεία της Ηπείρου καλούνται άμεσα να τροποποιήσουν τις φαρμακευτικές δαπάνες προς τους νοσηλευόμενους, φροντίζοντας το 50% των φαρμάκων που τους χορηγούν να είναι αντίγραφα, τα οποία κατά κανόνα είναι πιο φτηνά από τα πρωτότυπα. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, το 2011 είναι κρίσιμο για τα νοσοκομεία, αφού η Τρόικα επιμένει σε μείωση δαπανών.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2698&catid=34