Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Οι συνενώσεις δήμων σε Θεσπρωτία

Οι συνενώσεις δήμων σε Θεσπρωτία
Τρείς Δήμοι συνιστώνται στο Νομό Θεσπρωτίας, σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης» που παρουσίασε χθες Τετάρτη 28/4 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στο νομό Θεσπρωτίας συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Ηγουμενίτσας με έδρα την Ηγουμενίτσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ηγουμενίτσης β. Συβότων γ. Μαργαριτίου και τη κοινότητα Πέρδικας, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Φιλιατών με έδρα τις Φιλιάτες αποτελούμενος από τους δήμους α. Φιλιατών β. Σαγιάδας και γ. Παραποτάμου, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Σουλίου με έδρα τη Παραμυθιά και ιστορική έδρα τη Σαμονίδα Σουλίου αποτελούμενος από τους δήμους α. Παραμυθιάς β. Αχέροντα και τη κοινότητα Σουλίου, οι οποίοι καταργούνται
epirusgate.blog
Από ότι δείχνει το σχέδιο που θα επικρατήσει είναι η συνένωση στο Δήμο Φιλιατών ,των Δήμων Σαγιάδας και Παραποτάμου. Το σενάριο κυκλοφορούσε καιρό τώρα αλλά δεν ήταν και τόσο αποδεκτό, ειδικά από τον Δήμο Παραποτάμου. Η πιθανή αιτία που κυριάρχησε είναι το ότι έπρεπε να δοθεί και άλλο ¨ζωντανό¨ κομμάτι στον γερασμένο Δήμο Φιλιατών, εκτός από αυτό της Σαγιάδας, για να γίνει βιώσιμος. Έτσι- με τη βοήθεια της ¨ Κάκως ¨ , συμπληρώνουμε την παλιά ρήση που κυκλοφορούσε :
. Δυο παιδιά απ’ τη Λαμπανίτσα / φτιάξανε τη Γουμενίτσα…!
.Τώρα με τον Καλλικράτη / πάν να φτιάξουν το Φιλιάτι...!
filiates.blog