Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Απεργία στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Απεργία στη Βορειοδυτική Ελλάδα
Στα Γιάννενα, εργαζόμενοι από την Οικοδομή, την Υγεία, τα stage, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα απήργησαν, διεκδικώντας ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Στο πλευρό των εργατών στην απεργιακή συγκέντρωση στο δημαρχείο βρέθηκαν έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες με το μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ, μαθητές και φοιτητές.
Στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην Κέρκυρα, ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων έδωσε ακόμη μια φορά αγωνιστικό «παρών» κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, όπως οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της εταιρείας «Aquis». Αισθητή ήταν η παρουσία εργαζομένων στην αρχαιολογία και τα μπλοκ της νεολαίας. Στο Αγρίνιο, σχολικά συγκροτήματα 700 μαθητών και εργοτάξια παραγωγής μπετόν και της Ιονίας Οδού δε λειτούργησαν. Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο, όπου αναρτήθηκε πανό ενάντια στη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης». Στην Ηγουμενίτσα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το εργοτάξιο κατασκευής του νέου λιμανιού υπολειτούργησε. Πορεία έγινε και στην Αρτα, ενώ με επιτυχία δόθηκε η μάχης της περιφρούρησης στον ΟΑΕΔ. Στη Ναύπακτο, οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της Ιονίας Οδού σε Καλυδόνα και Μακύνεια δε δούλεψαν. Στο Μεσολόγγι, έγινε κατάληψη της νομαρχίας και στη συνέχεια πορεία. Στην κινητοποίηση της Λευκάδας συμμετείχαν και οι έμποροι κλείνοντας τα μαγαζιά τους. Απεργιακά συλλαλητήρια έγιναν σε Πρέβεζα και Αμφιλοχία
H μάχη της περιφρούρησης
Ολόπλευρη παρέμβαση ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία
Δόθηκε αταλάντευτα νύχτα και μέρα
Στα Γιάννενα, το εργοτάξιο κατασκευής πολυεθνικής αλυσίδας καταστημάτων (ΙΚΕΑ) με 70 περίπου εργαζόμενους δε λειτούργησε. Η δυναμική παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων τσάκισε τις προκλήσεις εργολάβων που παρουσία και της αστυνομίας προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Απεργιακές φρουρές στήθηκαν από τις ταξικές δυνάμεις και στην νομαρχία που έμεινε κλειστή. Στην φαρμακαποθήκη EPIRUSFARM οι εργαζόμενοι απήργησαν καθολικά, στήνοντας παράλληλα περιφρούρηση και βοηθώντας τους συναδέλφους τους στην ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ να πράξουν το ίδιο.
rizospastis