Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι απατεώνες του διαδικτύου καραδοκούν!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι απατεώνες του διαδικτύου καραδοκούν!
«Βαφτίζουν» τυχερούς για να αλιεύσουν τραπεζικούς λογαριασμούς
Οι απάτες μέσω του διαδικτύου δεν έχουν τελειωμό… Κάποιοι αναζητούν κοροΐδα και η αλήθεια είναι πως μερικές φορές τα βρίσκουν.
Σε κάποιους Γιαννιώτες έφθασαν και χθες email, υποτίθεται από την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τα οποία αναδείχτηκαν νικητές της ημέρας από τις κληρώσεις καταθέσεων, με αποτέλεσμα να διπλασιάσουν τα χρήματά τους και να διεκδικούν στο τέλος του έτους 1.000.000 ευρώ!
Στόχος των απατεώνων είναι να μάθουν τον τραπεζικό λογαριασμό των ανυποψίαστων και να τον… αδειάσουν!
Όλοι οι χρήστες του διαδικτύου είναι, λένε οι ειδικοί, υποψήφια θύματα και αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους απατεώνες, διότι καλύπτονται από την ανωνυμία μέσα στο πλήθος.
Οι τελευταίοι δεν είναι αναγκασμένοι να αναζητούν τα θύματά τους αλλά αντίθετα τα θύματα πέφτουν από μόνα τους στην παγίδα (fishing).
Στις περισσότερες φορές μάλιστα, κάποιοι γίνονται θύματα χωρίς καν να το αντιληφθούν, ενώ άλλοι αν και υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά, ρισκάρουν διότι τους ελκύει το άγνωστο.
Αυτό που εκμεταλλεύονται οι απατεώνες, είναι η μη επαρκής πληροφόρηση των χρηστών του διαδικτύου για τον κίνδυνο που διατρέχουν σε περίπτωση που απαντήσουν σε μήνυμα που απέστειλε κάποιος άγνωστος ή ακόμα στην περίπτωση που κάνουν “κλίκ” σε ένα άγνωστο “μονοπάτι”.
Και φυσικά, αν και είναι γνωστό, πρέπει να το ξαναπούμε. ΠΟΤΕ!!! Το διευκρινίζουμε!! ΠΟΤΕ, δεν δίνουμε τα πραγματικά μας στοιχεία στο διαδίκτυο!!! Και φυσικά ποτέ δεν δίνουμε αριθμό λογαριασμών, και πιστωτικής κάρτας!
Γιʼ αυτό όλοι οι χρήστες του διαδικτύου πρέπει να ενημερώνονται και να λαμβάνουν με δική τους πρωτοβουλία μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία με τον παροχέα τους. Προέχει λοιπόν η πρόληψη, αφού σε περίπτωση που χάσει κάποιος τα χρήματά του, είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να τα ανακτήσει.
Ο εντοπισμός των δραστών είναι δύσκολος διότι δεν εμφανίζονται με την πραγματική τους ταυτότητα, οι διευθύνσεις που δίδουν είναι ψευδείς ή ανύπαρκτες και οι αριθμοί τηλεφώνων τους δεν είναι καταχωρημένοι.
proinoslogos