Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Και η Ε.Ε. διαπιστώνει ρύπανση ποταμού Καλαμά και Αμβρακικού Κόλπου

Και η Ε.Ε. διαπιστώνει ρύπανση Καλαμά και Αμβρακικού Κόλπου
Ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών Περιβάλλοντος
Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στοιχεία του Ινστιτούτου Εσωτερικών Υδάτων, ο Καλαμάς και ο Αμβρακικός Κόλπος καταστρέφονται από την ρύπανση. Άρα οι τοπικοί φορείς που αγωνίζονται για τη διάσωσή τους έχουν δίκαιο, όσο και αν κάποιοι «αρμόδιοι» υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας τους.
Παράλληλα παρατηρείται διαχρονική μείωση της παροχής των ποταμών (π.χ. Άραχθος -30% στο διάστημα 1982-2006). Όμως η γενικότερη κατάσταση των ποταμών της Ελλάδος είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
TTT
Εξάλλου, σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, απαιτείται η θωράκιση της Υπηρεσίας, ώστε να είναι δυνατή η επιβολή - και όχι μόνο η εισήγηση - ποινών, αλλά και η δυνατότητα ανάκλησης αδειών για μονάδες που ρυπαίνουν.
Σήμερα υπάρχουν 30 Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, από τους οποίους οι 15 βρίσκονται καθημερινά στα δικαστήρια και οι υπόλοιποι πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις όλης της Ελλάδος.
Μόνο για τον Ιανουάριο του 2010 εισήχθησαν προς διερεύνηση 700 αναφορές - καταγγελίες από όλη την Ελλάδα!

proinoslogos