Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

"Μαύρη εργασία" και κλίμα τρομοκρατίας καλλιεργούν οι εφοπλιστές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

"Μαύρη εργασία" και κλίμα τρομοκρατίας καλλιεργούν οι εφοπλιστές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!
Αγώνα ενάντια στη «μαύρη εργασία» και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν οι εφοπλιστές στα πλοία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την κάλυψη των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δίνουν από προχτές το βράδυ δυνάμεις των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, μαζί με άνεργους ναυτεργάτες και ήδη άρχισαν να μετρούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Εχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους της στεριάς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, τα ναυτεργατικά σωματεία χτες ακινητοποίησαν το πλοίο «SEA TRADE» που εκτελεί τη γραμμή Ηγουμενίτσα - Ιταλία του εφοπλιστή Γ. Βεντούρη, στο οποίο παραβιάζεται πλήρως η οργανική σύνθεση καθώς είναι και ελλιπής, αλλά και 28 ναυτεργάτες είναι χαμηλόμισθοι και ανασφάλιστοι.
Με την κινητοποίηση κατάφεραν να επιβάλουν οργανική σύνθεση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Επιπλέον επέβαλαν τη ναυτολόγηση 19 ανέργων και αναμένεται να ναυτολογηθούν άλλοι 9.Προχτές είχαν ακινητοποιήσει το πλοίο «ΠΟΛΑΡΙΣ» του ίδιου εφοπλιστή, όπου επέβαλαν τη ναυτολόγηση τριών ναυτεργατών, ενώ η εταιρεία αναγκάστηκε να συμφωνήσει στη ναυτολόγηση άλλων 10 που αναμένεται να γίνει σήμερα.
Να σημειωθεί ότι προχτές το βράδυ, όταν οι ναυτεργάτες ακινητοποίησαν το «ΠΟΛΑΡΙΣ», στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, επιτόπου κατέφτασε μία διμοιρία των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού (ΚΕΑ), ενώ επιστρατεύτηκαν από την εταιρεία και «αγανακτισμένοι» οδηγοί για να ανακόψουν την κινητοποίηση, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα.
Μάλιστα ο γραμματέας του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Θ. Παπάς, μέσα στο τοπικό λιμεναρχείο και παρουσία του υπολιμενάρχη, δέχτηκε απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα από τον ίδιο τον εφοπλιστή στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας!

epirusgate