Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Γενική Απεργία από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 5 Μαϊου

Γενική Απεργία από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 5 Μαϊου
Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 καλεί η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους, αναφέροντας ότι η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα.Ειδικότερα, η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ (μετά από σχετική απόφαση - εξουσιοδότηση της Ολομέλειας της διοίκησης) αποφάσισε και προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 05/05/2010 με αιτήματα - διεκδικήσεις:
- Την απόκρουση των Νεοφιλελευθέρων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Ε. Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., ΔΝΤ) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
- Την απόρριψη όποιων αντι - ασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
- Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ, με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις οι μισθοί - τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας. Τέλος, μετά την απεργία της 05/05, η Ε. Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά, για να καθορίσει τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.
epirusgate.blog