Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Με συννεφιά το ψήσιμο του οβελία στην Ήπειρο

Σήμερα τα τελευταία ψώνια για το Πάσχα
Με συννεφιά το ψήσιμο του οβελία στην Ήπειρο
Προμηθευτείτε ψωμί για 4 μέρες
Αυξημένη ήταν η κίνηση χθες στην αγορά της Ηπείρου, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αν και συγκριτικά με άλλες χρονιές κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, όσοι χθες δεν πρόλαβαν, θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής σήμερα, Μ. Σάββατο, καθώς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι.
Επίσης οι καταναλωτές ας λάβουν υπόψη τους ότι οι φούρνοι θα παραμείνουν κλειστοί την ερχόμενη Τρίτη, 6 Απριλίου και γι΄ αυτό θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για τέσσερις μέρες.

Φθηνές σε σύγκριση με τις τιμές της Ελλάδας, αλλά ακριβές σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα της Αλβανίας, είναι οι τιμές των αρνιών στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου.
Γι' αυτό όχι μόνο οι Βορειοηπειρώτες και οι Αλβανοί που επιστρέφουν για το Πάσχα στον τόπο τους προμηθεύονται το κρέας από κτηνοτρόφους της Αλβανίας, αλλά και Έλληνες κάνουν τις παραγγελίες τους από τη γειτονική χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ζωντανά στην Αλβανία είναι ελεύθερης βοσκής και το κρέας που παράγεται από αυτά, μπορεί να θεωρηθεί ως βιολογικό.
Βέβαια οι Ελληνικές υπηρεσίες συνιστούν να μην προμηθεύονται οι καταναλωτές σφάγια που δεν σφάζονται σε σφαγεία. Όταν, όμως, η τιμή είναι τσουχτερή θα προτιμηθούν, κατά φυσική συνέπεια, τα φθηνότερα κρέατα.
Πάντως κτηνοτρόφος στο χωριό Σωφράτικα της Δρόπολης μας έλεγε ότι οι παραγγελίες αυτές τις ημέρες είναι πολλές, «αφού όλοι ξέρουν ότι είναι καλή η ποιότητα των κρεάτων».

Αρκετά αυξημένη ήταν η κίνηση στους δρόμους και χθες, Μ. Παρασκευή, καθώς κορυφώθηκε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την Περιφέρεια. Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων. Μεγάλο πρόβλημα και κυκλοφοριακή συμφόρηση δημιουργήθηκε στην Αμφιλοχία όπου περνάνε μέσα από την πόλη όλα τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς Ιωάννινα, Αρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις φορτηγών, με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, όπως προβλέπει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Με συννεφιά φαίνεται πως θα ψήσουμε τον οβελία, αύριο, ανήμερα του Πάσχα, γλιτώνοντας τη βροχή και την ατσαλιά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις ο καιρός αναμένεται συννεφιασμένος καθʼ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-21 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο σκηνικό προβλέπεται και τη Δευτέρα του Πάσχα, που όμως μετά το μεσημέρι ο ουρανός καθαρίζει και θα έχουμε ηλιοφάνεια.
Σήμερα, Μ. Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου

proinoslogos