Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Απεργεί και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Απεργεί και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Απόφαση για απεργία στις 22 Απριλίου, τη μέρα που απεργεί και η ΑΔΕΔΥ δηλαδή, πήρε η γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Έτσι, για τα Γιάννενα τουλάχιστον η ερχόμενη Πέμπτη αποκτάει χαρακτήρα γενικής απεργίας, μετά την απόφαση του Εργατικού Κέντρου.Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του κυρήσσει 48ωρη απεργία για 21 και 22 Απριλίου, πρόταση που κατέβασε και στη συνέλευση του Εργατικού Κέντρου. Με την πρόταση για τις ημέρες απεργίας συμφώνησαν και άλλοι εκπρόσωποι σωματείων, αλλά υπήρξε διαφωνία στο πολιτικό πλαίσιο που τη συνόδευε. Στη συνέλευση ακούστηκαν μεταξύ άλλων απόψεις για άμεση κρατικοποίηση των τέως ΔΕΚΟ, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη άμεσης ανάγκης και να μην πληρωθούν τα δάνεια στους ευρωπαίους εταίρους.
Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του, στο κάλεσμα για την απεργία κατηγορεί την κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι «με καταιγιστικούς ρυθμούς κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια στα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, την τάξη μας, σε βάρος όλων των εργαζομένων στις πόλεις και τα χωριά». Η ανακοίνωση καλεί τις διοικήσεις των συνδικάτων, «κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να δώσουν με πείσμα, μαχητικά, με αποφασιστικότητα τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, απαντώντας σε εργοδότες, κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες». Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συναυλία την Τετάρτη 21 Απριλίου, στις 19.30 στη νομαρχία και συγκέντρωση την επόμενη μέρα το πρωί στις 10, στο Δημαρχείο.Στις 22 Απριλίου θα γίνει συγκέντρωση και στο Εργατικό Κέντρο, όπως γίνεται συνήθως δηλαδή, ενώ πιθανό είναι να διοργανωθεί συγκέντρωση και την Τετάρτη και πάλι στο Εργατικό Κέντρο, από σωματεία και εργασιακές ενώσεις. Ανάλογη απόφαση για απεργία, 48ωρη αυτή τη φορά, πήρε και το Εργατικό Κέντρο Άρτας
Χωρίς αεροπλάνα
Η επόμενη βδομάδα όμως θα είναι φουλ απεργιακή και από… αέρος. Στις 22 και 23 Απριλίου κάνουν 48ωρη κινητοποίηση οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, η οποία αναμένεται να καθηλώσει τα αεροπλάνα στο έδαφος από μεσάνυχτα Τετάρτης 21 Απριλίου προς Πέμπτη και να λήξει μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο.Στο μεταξύ, συνεχίζονταν χθες το βράδυ οι συζητήσεις και συνελεύσεις σωματείων με θέμα συζήτησης τις απεργιακές κινητοποιήσεις και αν αυτές θα είναι 24ωρες ή 48ωρες την ερχόμενη βδομάδα. Τη Δευτέρα 19 του μήνα συσκέπτονται ξανά στο Εργατικό Κέντρο στις 19.30, οι ενώσεις και τα σωματεία που έχουν συγκροτήσει την πρωτοβουλία συντονισμού, ήτοι η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (Ε.Ι.Ν.Η.), το Σωματείο Μετάλλου, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Ε.Λ.Μ.Ε. Ιωαννίνων και η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.
epirusgate apo ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ