Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Nα γίνει άμεσα ο κόμβος στη διασταύρωση της Νέας Σελεύκειας

Να γίνει άμεσα ο κόμβος στη διασταύρωση της Ν. Σελεύκειας
Να προχωρήσει η κατασκευή του έργου «Είσοδος Ηγουμενίτσας»
Όχι άλλα ατυχήματα στους δρόμους καρμανιόλα!
Πολλά ήταν τα τελευταία χρόνια τα ατυχήματα, άλλα θανατηφόρα και άλλα με τραυματισμούς, στο δρόμο από Ηγουμενίτσα προς Μαυρούδι.
Στη διασταύρωση προς Ν.Σελεύκεια κάποιες ώρες της ημέρας η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Πέρα από τον κυκλοφοριακό πρόβλημα και τα τρακαρίσματα, η κίνηση και η διέλευση των πεζών γίνεται αδύνατη. Και να φανταστεί κανείς ότι στο σημείο αυτό κάνουν στάση τα μαθητικά λεωφορεία και οι μαθητές περνάνε με κίνδυνο τη διασταύρωση, ενώ για να φτάσουν οι πεζοί από εκεί με τα πόδια μέχρι τη Ν. Σελεύκεια, στο Γυμνάσιο-Λύκειο, δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια. Ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί Εθνική οδός, αφού απ΄αυτόν περνάει όλη η κίνηση από και προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι Ασπροκκλησίου-Σαγιάδας, αφού όλη αυτή η κίνηση περνάει μέσα από τα σπίτια τους.
Στο δρόμο Ηγουμενίτσα-Μαυρούδι έχουν συγκεντρωθεί πολλές εμπορικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες, έχουν αναπτυχθεί δυναμικά οι οικισμοί «Εθνική Αντίσταση», «Αμπέλια» και Μαυρουδίου, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ο κίνδυνος κάθε στιγμή παραφυλάει.
Χαιρετίζουμε την κίνηση του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ν. Σελεύκειας να προβεί σε συμβολικό, προειδοποιητικό κλείσιμο του δρόμου προς Ν. Σελεύκεια την Τετάρτη 14 Aπρίλη, ζητώντας να μπουν φανάρια στη διασταύρωση αυτή. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν, σαν κίνηση, έχουμε αναφερθεί με ανακοινώσεις στα ζητήματα αυτά.
Για το έργο αυτό, με τον τίτλο «Είσοδος Ηγουμενίτσας», υπάρχει εδώ και καιρό έτοιμη μελέτη, με οδό διπλής κατεύθυνσης, με νησίδα, με κόμβους, με σηματοδότηση, με παραδρόμους κλπ., με εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους, αλλά μένει στα συρτάρια των αρχών (ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρειας, Δήμου). Σε όλες τις άλλες πόλεις της Ηπείρου τουλάχιστον οι είσοδοι των πόλεων έχουν δρόμους διπλής κατεύθυνσης με νησίδα ασφαλείας. Η Ηγουμενίτσα είναι η μόνη πόλη που παρά την πληθυσμιακή ανάπτυξή της έχει τους ίδιους δρόμους εδώ και πενήντα χρόνια, ενώ στις καλένδες έχει παραπεμθεί και η Παράκαμψη της πόλης και η κυκλοφοριακή κίνηση, σαν θηλειά, πνίγει την πόλη καθημερινά. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, όπως κάνει και με άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής-και όχι μόνον-(σκουπίδια, κοινόχρηστοι χώροι κλπ.) «καθεύδει τον ύπνο του δικαίου». Οι κυβερνήσεις πού να δώσουν χρήματα για τέτοια έργα, σε καιρούς μάλιστα σκληρής «δημοσιονομικής πειθαρχίας», αφού μεγαλύτερη σημασία γι΄ αυτούς έχουν οι οικονομικοί δείκτες, παρά η αξία της ανθρώπινης ζωής.
Γι αυτό εναπόκειται σε μας τους ίδιους να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, για μια ανθρώπινη ζωή σε μια πιο ανθρώπινη πόλη. Γι αυτό πρέπει οι κάτοικοι της Ν. Σελεύκειας, των οικισμών «Εθνική Αντίσταση», «Αμπέλια», Μαυρουδίου, Καστρίου, Αγ. Βλασίου, Παραποτάμου, των χωριών του κάμπου, της Ηγουμενίτσας, οι σύλλογοι και οι φορείς να βρεθούμε την Τετάρτη το πρωί στη διασταύρωση της Ν. Σελεύκειας, να οργανωθούμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, κλπ. να πιέσουμε το Δήμο, να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να δοθούν χρήματα, έτσι ώστε να γίνει ασφαλής η διασταύρωση και δρόμος αυτός, για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Να προχωρήσει άμεσα και η υπόθεση της παράκαμψης της Ηγουμενίτσας και του Ασπροκκλησίου-Σαγιάδας. Να υπερασπίσουμε όλους τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους.
Όλοι την Τετάρτη 14 Απρίλη στις 8πμ στη διασταύρωση Ν. Σελεύκειας
Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα
http://thesprotia-antistasis.blogspot.com/