Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Σήμερα το απόγευμα οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στη φοροληστεία και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος

Σήμερα διαδηλώνουμε ενάντια στη φοροληστεία
Βήμα ενίσχυσης των συντονισμένων λαϊκών αγώνων τα συλλαλητήρια, στα οποία καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ
Τα συντονισμένα αγωνιστικά πυρά της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και των συνταξιούχων θα δεχτεί σήμερα η κυβέρνηση και η φορομπηχτική πολιτική της, με τα συλλαλητήρια που οργανώνουν από κοινού σε 60 πόλεις της χώρας το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΠΑΣΕΒΕ, ενώ κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.
Σήμερα, συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η ψήφισή του θα γίνει μέσα στην επόμενη βδομάδα. Μετά τη νέα, εξοργιστική αύξηση των έμμεσων φόρων, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα λεηλάτηση του λαϊκού εισοδήματος. Ηδη, οι αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση επέβαλαν:
Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, από 19% σε 21% και από 9% σε 10%.
Δύο αυξήσεις του ειδικού φόρου στα καύσιμα, με αποτέλεσμα οι τιμές της βενζίνης να έχουν αυξηθεί, από τις αρχές του χρόνου, κατά 35%, ενώ στο 25% περίπου ήταν οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο κίνησης.
Αύξηση 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα.
Αύξηση 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά.
Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εξαιτίας της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Με το νέο νομοσχέδιο, στην ουσία, καταργείται το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, αφού για να ισχύσει από την επόμενη χρονιά θα πρέπει οι φορολογούμενοι να προσκομίζουν αποδείξεις από την αγορά αγαθών και την πληρωμή αγαθών, ενώ θεσπίζονται τεκμήρια διαβίωσης τα οποία πλήττουν κυρίως τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Την ίδια στιγμή, για την πλουτοκρατία η φορολογία σταδιακά μειώνεται από το 25% στο 20%, διασφαλίζεται φορολογική εξαίρεση των εσόδων από τραπεζικούς τόκους, διευκολύνεται η επιστροφή κεφαλαίου από το εξωτερικό με εξευτελιστική φορολογία 5%, διατηρούνται οι προκλητικές φοροελαφρύνσεις των εφοπλιστών και έρχονται νέες φοροαπαλλαγές με πρόσχημα την πράσινη ανάπτυξη, τη διατήρηση θέσεων εργασίας κλπ.
Ούτε μια λέξη δεν είναι αλήθεια από όσα λέει η κυβέρνηση ότι επιχειρεί να πράξει με το νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. «Οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί "δίκαιης φορολογικής μεταρρύθμισης", σημειώνει, είναι το "τυράκι" για να παγιδευτεί ο λαός και να τον αφαιμάξουν δίχως να αντιδράσει. Οι νέοι αντιλαϊκοί φόροι και οι φοροαπαλλαγές που παρέχονται στην πλουτοκρατία εντάσσονται στη στρατηγική της ανόδου της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».
Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «η επανάπαυση και ο εφησυχασμός ρίχνει νερό στο μύλο του αντιλαϊκού μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Ολοι στους δρόμους με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής.
Απαιτούμε:
Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.
Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.
Να αυξηθεί το οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 40.000 και από 5.000 για κάθε παιδί.
Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών».
Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συντονιστική ΕΒΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Μας κοροϊδεύουν ότι τα μέτρα είναι προσωρινά για να σωθούμε απ' τη χρεοκοπία. Είναι μέτρα που υπαγορεύονται από την ΕΕ, που έχουν στόχο να διευκολύνουν τη μονοπώληση της αγοράς και τον εκτοπισμό των μικρών αυτοαπασχολούμενων».
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι το ήδη λεηλατημένο αγροτικό εισόδημα θα χτυπηθεί ακόμη πιο άγρια με το νέο φοροληστρικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Καλεί την αγωνιζόμενη αγροτιά σε κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των άλλων εργαζομένων σε παλλαϊκό ξεσηκωμό τώρα, ενάντια στη θυσία λαϊκών δικαιωμάτων, πριν χάσουμε ό,τι έχει απομείνει. «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», καταλήγει.
Ανάλογο κάλεσμα στα σημερινά συλλαλητήρια απευθύνει στους φοιτητές και σπουδαστές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να ξεσηκωθούν εναντίον της νέας φορολεηλασίας που συντελείται σε βάρος τους και ιδιαίτερα σε βάρος των οικογενειών τους. Τα πρόσθετα βάρη που φορτώνουν στα ήδη τσακισμένα και από τα προηγούμενα μέτρα νοικοκυριά επιβεβαιώνουν ένα πράγμα: Τα παιδιά από εργατικές λαϊκές οικογένειες δε θα μπορούν να σπουδάσουν!
Συγκεντρώσεις σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα
Αθήνα: 7.30 μ.μ., Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη: 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
και στην Ήπειρο
Γιάννενα: 7 μ.μ. Δημαρχείο
Αρτα: 8.30 μ.μ. πλατεία Κιλκίς
Πρέβεζα: 8 μ.μ. Θεοφάνειο
Ηγουμενίτσα: 7 μ.μ. Πεζόδρομος

rizospastis