Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΔΩΝΗ
Η οργάνωση περιοχής Ηπείρου του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) χαιρετίζει τον συνεχιζόμενο αγώνα των κτηνοτρόφων (αγελαδοτρόφων, προβατοτρόφων, γιδοτρόφων) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και για καλύτερες τιμές στο γάλα. (πάνω από 40 ημέρες, με συλλαλητήρια στα Γιάννενα, με κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας, με συλλήψεις, με εισαγγελείς, με συλλαλητήρια στην Άρτα και στην Πρέβεζα).
Χαιρετίζουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων κτηνοτρόφων, αλλά και τη συμμαχία τους με τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Καλούμε όλη την κοινωνία της Ηπείρου να στηρίξει και να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων.
Η πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ περνάει μέσα από την πώληση ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας. Άρα ο αγώνας για τη μη πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ περνάει μέσα από τον αγώνα ενάντια στα πρόσθετα μέτρα των 10δις, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αφαίμαξης των 28δις, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας για 50 δις και τη νέα λαιμητόμο που ονομάζεται: «σύμφωνο για το ευρώ».
Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις. Πρέπει να συντονιστεί άμεσα με τους εργαζόμενους των λιμανιών, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κτλ.
Καλούμε σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, τις συνελεύσεις στις πλατείες να πάρουνε πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
Την ίδια ώρα στις κινητοποιήσεις άρχισαν να εμφανίζονται διάφοροι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προβάλλουν μια λογική «συγκαλυμμένης ιδιωτικοποίησης» μέσω του νόμου Σκανδαλίδη περί «αγροτικών συμπράξεων». Προβάλλουν τη λογική να πάρουν τη ΔΩΔΩΝΗ οι έτσι και αλλιώς χρεοκοπημένες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (μια λογική που έχει απορριφθεί).
Αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει κανείς!
Ο αγώνας πρέπει να μαζικοποιηθεί, να αναβαθμιστεί το πολιτικό του περιεχόμενο και τα αιτήματά του. Αποστασιοποιήσεις και χωριστές πρωτοβουλίες δεν χωράνε. Ίσα-ίσα βολεύουν την κυβέρνηση.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ.
Με αγώνες που θα διεκδικήσουν την πτώση της κυβέρνησης, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μόνιμη εργασία, την απαγόρευση των απολύσεων, την αύξηση των συντάξεων- μείωση των ορίων ηλικίας, πλήρη ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα των ξένων εργατών, ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων, με τη θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, με την κατάργηση των επιδοτήσεων σε βιομηχάνους και μεγαλοαγρότες, ενάντια στο Μητρώο των αγροτών και τον συνεταιριστικό «Καλλικράτη», τη μείωση του κόστους παραγωγής, την κατάργηση του ΦΠΑ, την πλήρη και δημόσια ασφάλιση και περίθαλψη για όλο το λαό.
Με την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε για μια αγροτική οικονομία που θα σέβεται το περιβάλλον, τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και θα στηρίζεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τους πρωτοβάθμιους, παραγωγικούς συνεταιρισμούς.
Με ένα τέτοιο πρόγραμμα πάλης , με κοινό μέτωπο φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων- εργαζομένων- ανέργων και νεολαίας, ανεξάρτητο από ΠΑΣΕΓΕΣ- ΓΕΣΑΣΕ- ΣΥΔΑΣΕ- ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, και με πραγματικές συγκρουσιακές μορφές πάλης, μπορούμε να έχουμε νίκες στην προοπτική μιας ανώτερης διεθνοποιημένης και ποιοτικά αλλαγμένης σοσιαλιστικής παραγωγής μέσω της εργατικής εξουσίας.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν προϋπόθεση ενάντια στην πείνα και στην πλαστική διατροφή που πάει να επιβληθεί μέσω της παγκόσμιας καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης του αγροτικού τομέα και της βαθύτερης συνένωσής του με τη διατροφική βιομηχανία κάτω από τους νόμους του κέρδους και της αγοράς.
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Νέο Αριστερό Ρεύμα(συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)

http://narhpeirou.blogspot.com/2011/06/blog-post.html