Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς για Λάμποβο και πεζοδρόμιο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς για Λάμποβο και πεζόδρομο
Τις προτάσεις για τον Λάμποβο και τον πεζόδρομο κοινοποίησε με ανακοινώσεις του ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς
(Κάθε χρόνο την 1η Κυριακή του Οκτωβρίου και για μια εβδομάδα, όλη η πόλη ζει και κινείται στο ρυθμό του Λαμπόβου! Το μεγάλο bazaar συγκεντρώνει εκθέτες από όλη την Ελλάδα, είχε πρωτοξεκινήσει σαν ζωοπανήγυρη και το όνομα του, προέρχεται απο την περιοχή Λάμποβο της Βορείου Ηπείρου. Ο Λαμποβος αποτελεί γεγονός για όλο τον Νομό, αφού οι επισκέπτες του, που είναι από κάθε περιοχή της Θεσπρωτίας και όχι μόνο, υπολογίζονται πάνω απο 10.000 ενω σε 600 ανερχοντε οι εμποροι και οι εργαζομενοι σε αυτούς!!)
Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς στο πλαίσιο της σωστής οργάνωσης και λειτουργίας του «Λαμπόβου» έχει να προτείνει τα παρακάτω:
Το παραδοσιακό πανηγύρι πρέπει να το διοργανώνει ο Δήμος και όχι να το αναλαμβάνουν εργολάβοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκμετάλλευση της τιμής των παραγκών και των χώρων πώλησης των προϊόντων. Αυτό που γενικότερα παρατηρείται είναι η έλλειψη επικοινωνίας με το Δήμο. Εκείνο που ενδιαφέρει τους εργολάβους είναι η εκμετάλλευση των λιανοπωλητών και πώς θα εισπράξουν παραπάνω.
Το κατασκευαστικό κομμάτι του πανηγυριού θα πρέπει να δοθεί σε εργολάβους του δήμου μας.
Από τη μια πλευρά του δρόμου θα πρέπει να έχουμε λιγότερες παράγκες έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των επισκεπτών. Ακόμη, σε έκτακτες περιπτώσεις θα μπορούσε ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό όχημα να κινηθεί καλύτερα.
Είναι προτιμότερο, κάποια από τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας που πωλούνται στο παραδοσιακό πανηγύρι να τοποθετηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη πλατεία της πόλης μας.
Τα φορτηγά και τα αυτοκίνητα που εμποδίζουν την κυκλοφορία σε κομβικά θα πρέπει να απομακρύνονται (ΤΕΑ, άνω περιφερειακός).
Ένα τμήμα των εισπράξεων του ΔΗΜΟΥ από τη λειτουργία του πανηγυριού θα πρέπει να δίνονται για την υλοποίηση έργων πνοής της πόλης μας και ειδικά για τους επαγγελματίες που θίγονται.
Κατά τις ημέρες του Λαμπόβου θα πρέπει να γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις με τη συνεργασία του Δήμου και των πολιτιστικών φορέων.
Καλύτερη οργάνωση από πλευράς καθαρισμού –σκουπιδιών. Κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση καινούριων βιολογικών (τουαλετών).

Οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς για τη σωστή λειτουργία του πεζόδρομου της πόλης μας είναι οι ακόλουθες:
Αλλαγή στις ώρες του πεζοδρόμου και ειδικότερα πρέπει να γίνει διεύρυνση του ωραρίου. Συγκεκριμένα, τους μήνες που δεν υπάρχει αυξημένη κίνηση στην αγορά (όπως ο 1ος -3ος -5ος -6ος -9ος -11ος ) τα απογεύματα να δοθεί σε κυκλοφορία και να επιτραπεί η ολιγόλεπτη στάθμευση των αυτοκινήτων για ψώνια.
Οι σιδερένιες μπάρες που βρίσκονται στις εισόδους του πεζόδρομου πρέπει να απομακρυνθούν.
Θα πρέπει 2 τουλάχιστον ΚΥΡΙΑΚΕΣ να μένει ανοιχτός ο πεζόδρομος.
Πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος μεγάλων φορτηγών άνω των 3.5Τ στον πεζόδρομο και μάλιστα αυτή η πρόταση μπορεί να επιτευχθεί με τη σύμπραξη της Α.Τ.
Τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα στις κοντινές πλατείες του πεζοδρόμου θα απομακρυνθούν.
Οι κυβόλιθοι που έχουν υποστεί ζημιές θα φτιαχτούν.
Ο πεζόδρομος για να γίνει πιο ωραίος από άποψη αισθητικής θα πρέπει να τοποθετηθούν ζαρντινιέρες και παγκάκια, κάτι που συμβαίνει στους πεζοδρόμους μεγάλων πόλεων.
Τέλος, μέσα στον πεζόδρομο οφείλει να γίνει ένα περίπτερο που θα ενημερώνει τους επισκέπτες της πόλης μας για τα αξιοθέατα του δήμου μας και θα παρέχει γενικότερα πληροφορίες για τον τόπο μας.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/06/blog-post_09.html