Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το άλγος ΜΑΚΑ μπερδεύεται στα δίχτυα και δυσκολεύει τους αλιείς του Αμβρακικού

Εκτός από τα πολλά άλλα προβλήματα…
Το άλγος ΜΑΚΑ, δυσκολεύει τους αλιείς του Αμβρακικού
Μπερδεύεται στα δίχτυα και δεν μπορούν να ψαρέψουν…
Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Σύλλογος «Ενεργοί Πολίτες» Αμβρακικού, αυτή τη φορά για το άλγος μάκα που «τρομοκρατεί» τους ψαράδες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αποτελείται από φυτικές ίνες, είναι σαν το «μαλλί της γριάς» και ευδοκιμεί σε γλυκά και υφάλμυρα νερά, πλούσια σε νιτρικά.
Όπως αναφέρουν οι ψαράδες, τα καθημερινά μπουρίνια και οι πρόσφατες τραμουντάνες, μεταβάλλουν 2 και 3 φορές την ημέρα τα ρεύματα του Αμβρακικού, με αποτέλεσμα να σηκώνουν την μάκα από τον βυθό και να την παγιδεύουν στα δίχτυα των ψαράδων.
Και όπως τονίζουν οι αλιείς όταν οι ποσότητες είναι μεγάλες αυτό σημαίνει ανεργία για 2 με 3 μέρες, χρόνος που χρειάζεται για να καθαριστούν τα δίχτυα. Πρέπει να απλωθούν στον ήλιο για να στεγνώσουν και ξεραθεί η μάκα, ώστε να τρίβεται εύκολα και στη συνέχεια μετά από νετάρισμα να είναι ξανά έτοιμα να ψαρέψουν.
Δεν φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα που έχουν οι ψαράδες του Αμβρακικού, που βλέπουν χρόνο με το χρόνο το εισόδημά τους να συρρικνώνεται επικίνδυνα, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό το φαινόμενο, που τους δημιουργεί έναν επιπλέον «πονοκέφαλο».
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5496&catid=13