Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

e-mail που λάβαμε

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα
Τηλ.:210-3243822 fax:210-3243281, www.panepirotiki.com, email. info@panepirotiki.com
ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας, στέκεται αλληλέγγυα στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο προωθούμενο από την κυβέρνηση, κατ’ επιταγή της τρόικας, Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα – το γνωστό και ως Μνημόνιο 2.
Τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έρχονται να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο και των αποδήμων Ηπειρωτών. Τα προωθούμενα μέτρα εκποιούν καρπούς του μόχθου και των θυσιών του ελληνικού λαού, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία κρίσιμης εθνικής σημασίας.
Η Π.Σ.Ε., συντασσόμενη με τον αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο που προωθούν κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ευρωπαϊκή Τράπεζα, καλεί τους Ηπειρώτες βουλευτές όλων των κομμάτων να μην συνυπογράψουν με την ψήφο τους τέτοια βάρβαρα για το λαό και τη χώρα μέτρα.
Η μεθόδευση ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όπως και του αρχικού Μνημονίου, θέτουν ζήτημα λαϊκής νομιμοποίησης στις κυβερνητικές πρακτικές και αποφάσεις. Κανένας Ηπειρώτης βουλευτής ας μην τις νομιμοποιήσει με την ψήφο του.
Όλοι οι απόδημοι Ηπειρώτες ας εκφράσουμε την αντίθεσή μας αποφασιστικά και οργανωμένα, μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις της Αποδημίας. Από την τωρινή μας στάση κρίνεται το μέλλον του λαού και του τόπου, εγγράφοντας υποθήκες για το μέλλον της νέας γενιάς.
Η εντεινόμενη κρίση πλήττει πολλαπλάσια την πιο φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας – την Ήπειρο. Η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συρρίκνωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, η κλιμακούμενη αποβιομηχάνιση είναι μερικές μόνο από τις πλευρές έκφρασης της κρίσης στον τόπο μας.
Η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» - επιχείρηση κέραιας σημασίας για τον τόπο μας και τους Ηπειρώτες – είναι εκδήλωση και συνέπεια αυτής της κρίσης. Η Π.Σ.Ε. στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στη «Δωδώνη» και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ






ΠΑΝΗΠΕΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα 8-6-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απρόσμενη εξέλιξη για τη ‘’Στέγη του Ηπειρώτη’’

Απρόσμενη ήταν η με αριθ.2592/2010 απόφαση του Δ. Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, σύμφωνα με το διατακτικό της οποίας ακυρώθηκε η υπ’ αριθ. 119/96 απόφαση του κεντρικού ταμείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών δυνάμει της οποίας είχε παραχωρηθεί Δωρεάν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έκταση τεσσάρων στρεμμάτων από το κτήμα Καλογρέζας, Αμαρουσίου, για τον λόγω, ότι το εν λόγω ταμείο δεν είχε την νομική ευχέρεια της Δωρεάν παραχώρησης στην ΚΕΔ, η οποία στη συνέχεια το παραχώρησε κατά χρήση στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, έναντι καταβληθέντος τιμήματος. Συνακόλουθα λοιπόν ακυρώθηκαν και η υπ’ αριθ. 22474/13-9-96 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας που ενέκρινε την ως άνω Δωρεά ως και η κοινή με αριθ. 122962/19-9-96 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας και Γεωργίας.
Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος συνήλθε έκτακτα στις 8-6-2011 ασχολήθηκε με το εν λόγω θέμα και αποφάσισε ομόφωνα, να αναθέσει σε επιτροπή νομικών την μελέτη του όλου θέματος μετά την ως άνω εξέλιξη και η επιτροπή αυτή να εισηγηθεί στο Δ.Σ. τα επόμενα στάδια που θα πρέπει να ακολουθηθούν.
Το Δ.Σ. της ΠΣΕ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις έτσι ώστε το όνειρο των Ηπειρωτών για απόκτηση Ηπειρωτικής Στέγης να γίνει πραγματικότητα.
Το γραφείο Τύπου της ΠΣΕ






Περιφερειακό Συμβούλιο
Οι θέσεις της « Λαϊκής Συσπείρωσης » για την Υγεία

Τις θέσεις της « Λαϊκής Συσπείρωσης » ανέπτυξαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κωτσαντής Κώστας και Ζιώβας Βασίλης στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου , τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
Η συγκεκριμένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Ε.Ε.), που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αλλά στηρίζουν και οι « Ευρωπροσκολιόμενοι », έχει οδηγήσει τα πράγματα ως εδώ και αν δεν ανατραπεί θα τα αποτελειώσει στο βωμό του κέρδους. Ήδη μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τη συγκατάβαση της Ν.Δ.
ΠΡΩΤΟ: Προωθείται γοργά η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ( Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ) με το « ελάχιστο πακέτο παροχών » για τα λαϊκά στρώματα και πληρωμή για πλήρεις παροχές Υγείας.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Ο ΕΟΠΥΥ θα « αγοράζει » υπηρεσίες από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , με βάση τις τιμές και θα τις πουλάει στους ασφαλισμένους !!!
ΤΡΙΤΟ: Εκχωρούνται τα φιλέτα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ( Π.Φ.Υ ) στις ασφαλιστικές εταιρίες και την επιχειρηματική δράση.
ΤΕΤΑΡΤΟ: Με την ένταξη των Νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ , άρχισε να επιβάλλεται το εισιτήριο των 5 Ευρώ, που πριν δεν υπήρχε!
ΠΕΜΠΤΟ: Αυξάνονται οι πληρωμές υπηρεσιών Υγείας με τις συγχωνεύσεις.
ΕΚΤΟ: Αυξάνονται ακόμα περισσότερο οι ελλείψεις των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων των Ασφαλιστικών Ταμείων σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, τροφοδοτώντας τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΣ με ΠΕΛΑΤΕΣ!!! Είναι χαρακτηριστικά ορισμένα στοιχεία τα οποία μιλούν…από μόνα τους για το πέρασμα της Υγείας από το Δημόσιο στους επιχειρηματίες: Από τους 323 μαστογράφους στην Ελλάδα μόνο οι 52 ανήκουν στο δημόσιο, δηλαδή ποσοστό 16% !!! Από τους 199 αξονικούς τομογράφους μόνο οι 48 ανήκουν στο Δημόσιο, δηλαδή ποσοστό 24% !!! Από τις 109 γ-κάμερες (για σπινθηρογραφήματα), οι 38 μόνο, ποσοστό 25%. Το ίδιο ποσοστό -25%-κατέχει το Δημόσιο και μαγνητικούς και υπέρηχους ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥΣ !!!
Με όλα αυτά τα μέτρα συμφωνούν και συμβάλουν για την υλοποίησή τους τόσο η παράταξη του κ. Καχριμάνη όσο και εκείνη του κ. Αργύρη.
Και οι δυό τους αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει να προσφέρεται σ’ όλους ΔΩΡΕΑΝ.
Συμφωνούν με τις περικοπές κατά 4,5 ΔΙΣ Ευρώ ( 2010-2011), που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι κλίνες κατά 28% δηλαδή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Από 32.500 θα μειωθούν κατά 10.000 και από τις 22.500 που θα απομείνουν το 20% θα δοθούν με ενοίκιο στις ασφαλιστικές εταιρίες. Έτσι θα απομείνουν 17500!!!
Αλήθεια για πια μέτρα βελτίωσης κάνουν λόγο όλοι εκείνοι που χρόνια τώρα με την πολιτική τους έχουν βάλει μέχρι τα μπούνια το κεφάλαιο να λυμαίνεται ΚΑΙ το χώρο της Υγείας.
H “ Λαϊκή Συσπείρωση” πιστεύοντας ότι η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά μέγιστο κοινωνικό αγαθό προτείνει και παλεύει για:
1. Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, σύγχρονα εξοπλισμένο, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθούν οι εισφορές στο κλάδο υγείας για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες.
2. Κατάργηση των 5 € και κάθε πληρωμής, συμμετοχής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες στις δημόσιες μονάδες υγείας.
3. Να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο τομέα και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοινωνικοποιηθούν όσες ιδιωτικές μονάδες υγείας πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις για σύγχρονη, ποιοτική λειτουργία τους.
4. Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος ή μετανάστης, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τον ίδιο και την οικογένειά του.
5. Κανένα δημόσιο νοσοκομείο να μη κλείσει, να μην συγχωνευτεί. Καμία κατάργηση των δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
6. Ανάπτυξη σε όλες τις πόλεις δημόσια Κέντρα Υγείας, που να καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό(Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους κά), τις ανάγκες πρόληψης , υγείας και ασφάλειας κλπ
7. Κρατικό φορέα έρευνας παραγωγής και διάθεσης φαρμάκων και προϊόντων βιοϊατρικής τεχνολογίας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο φάρμακο.
8. Πλήρη εξοπλισμό των δημόσιων υπηρεσιών υγείας με εξοπλισμό βιοϊατρικής τεχνολογίας.