Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Γιάννενα, ενημέρωση από τη ΛαΪκή Συνέλευση από την κεντρική πλατεία

Γιάννενα, ενημέρωση από κεντρική πλατεία
από Σαββατο 7:59μμ, Σάββατο 11 Ιουνίου 2011
είναι ανάγκη άμεσα να μαζευτεί κόσμος στην κεντρική πλατεία
Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένταση στην κεντρική πλατεία με κόσμο από την συνέλευση και εργαζόμενους ή μαγαζάτορες (από την έκθ. βιβλίου) που κατεβάζουν τα πανό της συνέλευσης με επιθετικές διαθέσεις..
οι εγκαταστάσις της Έκθεσης Βιβλίου έχουν στηθεί καταλαμβάνοντας περίπου το 80% της κεντρικής πλατείας, τον χώρο δηλαδή που όλες αυτές τις μέρες κατακλύεται από ανθρώπους όλων των ηλικιών, είτε με αφορμή τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις λαϊκές συνελεύσεις είτε όχο.
με την ευκαιρία, μιας και κανένας δεν έχει μπεί στον κόπο να ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν εδώ και μέρες στην κ.πλατεία, παραθέτω την διεύθυνση από το blog της συνέλευσης:
www.ddioa.wordpress.com
και από τοπικό blog:
www.pameplateia.wordpress.com
πάντως
από παγουρίνο 8:29μμ, Σάββατο 11 Ιουνίου 2011
να προσθέσω ότι τα τελευταία χρόνια η έκθεση βιβλίου γινόταν στην πλατεία Μαβίλη, σε άλλο δηλαδή σημείο. Μάλλον τα όποια έσοδα από το λούνα παρκ που έχει στηθεί εκεί είναι σημαντικότερα για τον δημαρχούκο μας από την συμπαράσταση στους αγανακτησμένους
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1303436

Γιάννενα: αποδοκιμάστηκαν βουλευτές (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) στην κ.πλατεία
από Σαββατο 11:12πμ, Κυριακή 12 Ιουνίου 2011
Γιουχαϊστηκαν οι τοπικοί βουλευτές Παντούλας (ΠΑΣΟΚ) και Καλογιάννης (π.υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ-ΝΔ).
Χθές (Σάββατο), νωρίς το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου στην κατειλημμένη (από τις παράγκες τους) κεντρική πλατεία.
Την ώρα εκείνη είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος μπροστά στην π.Περιφέρεια, στήθηκε μικροφωνική και όταν άρχισαν οι αγιαστούρες απέναντι (στα εγκαίνια) ακολούθησε πανζουρλισμός από σφυρίχτρες και κατσαρολικά.
Πλησιάζοντας κάποιος κόσμος στον χώρο της έκθεσης (20-30 άτομα) αντιλήφθηκε την παρουσία των δυο βουλευτών (Παντούλας του μΠΑτΣΟΚ και Καλογιάννης της ΝΔ), στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και ακολούθησε γιουχάισμα και συνθήματα. ("έξω οι βουλευτές απ την πλατεία", "μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιός θα πρωτομπεί" κ.α.).
Τα εγκαίνια διακόπηκαν, η κορδέλλα έμεινε μετέωρη, οι βουλευτές αποχώρησαν με αξιοθαύμαστη διακριτικότητα και ταχύτητα, χωρίς να μιλήσουν και να χαιρετίσουν την εκδήλωση (μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν μιλήσει/χαιρετίσει την εκδήλωση εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου).
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1303617
ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
από ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2:37μμ, Κυριακή 12 Ιουνίου 2011
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -ΑΠΕΡΓΙΑ 15/6
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/6.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ,
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ιωαννίνων
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1303705







Ηγουμενίτσα:για 4η μέρα αποκλεισμένοι οι μεταναστες
από ΟΡΓΗ 11:27μμ, Κυριακή 12 Ιουνίου 2011
αποκλεισμος
συνεχιζουν να ειναι αποκλεισμενοι για τεταρτη μερα οι μεταναστες απο τους μπατσους στο βουνο χωρις φαγητο νερο και φαρμακα.αλλυλεγγυη υπαρχει παρολο τους ρουφιανους που ειδοποιουν τους ασφαλιτες.υπαρχουν ακομα και 3 παιδια. η ανθρωπινη αξιοπρεπεια δεν εχει καμμια αξια για τους μπατσους και τα πολιτικα λαμογια οπου προτασουν το μεταναστευτικο για να καλυψουν τη δικια τους σαπιλα στα ματια της κοινωνιας.οσο για τις δηλωσεις του αρχιμπατσου μιαρις οτι δεν ανοιξε μυτη ας ερωτηθουν οι γιατροι του κοσμου τι ειδαν με τα ματια τους και οι γνωστες κοτες που ξερουν μονο να καταδικαζουν απο τον καναπε τους και τα γραφεια τους. συντροφικους χαιρετισμους σε ολα τα αλλυλεγγυα παιδια στα γιαννενα ηταν θεμα ψυχολογιας και για μας η κινηση της πεμπτης.ο αγωνας συνεχιζετε.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1303958