Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΜΕ έδωσε τη μάχη της απεργίας στις 28/6

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με μαχητικότητα παντού δόθηκε η 1η μέρα της 48ωρης μάχης της απεργίας στις 28/6
Δυναμική σε όγκο και παλμό ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα που ξεκίνησε από το δημαρχείο και κατέληξε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενες από τα σούπερ μάρκετ DIA, στα οποία η εργοδοσία προχώρησε χτες με την κατεπείγουσα μορφή σε αγωγή σε βάρος του ταξικού σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την στάση εργασίας που κήρυξε το σωματείο για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
Από τις 4 τα ξημερώματα το ΠΑΜΕ βρέθηκε μπροστά από τις πύλες της πτηνοτροφικής επιχείρησης ΠΙΝΔΟΣ «για να δώσει κουράγιο στους εργάτες να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Οχημα της επιχείρησης δε δίστασε να πέσει πάνω στην απεργιακή φρουρά για να σπάσει το μπλόκο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας. Εκπρόσωποι δε του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου προχώρησαν σε ανοιχτή απεργοσπασία. Με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ σήκωσε τις μπάρες στο δημοτικό πάρκινγκ επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων και προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου.
Στην Κέρκυρα εκατοντάδες ήταν οι εργαζόμενοι που απήργησαν και διαδήλωσαν για ακόμη μια φορά με το ΠΑΜΕ. Καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία των απλήρωτων εργαζομένων από το ξενοδοχείο MEDITERANE όπου δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης ενώ έγινε και κατάληψη στο δημαρχείο.
Στο Αγρίνιο μαζί με τους απεργούς εργαζόμενους διαδήλωσε με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα η φτωχομεσαία αγροτιά δείχνοντας το δρόμο ενίσχυσης της κοινής αντιμονοπωλιακής πάλης εργατών και αγροτών.
Στην Ηγουμενίτσα η πορεία πέρασε από την Εφορία όπου έγινε συμβολικός αποκλεισμός ενάντια στην νέα φοροεπιδρομή των λαϊκών εισοδημάτων προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου .
Στην Αρτα από χτες τα μεσάνυχτα δόθηκε η μάχη της απεργίας στον «Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό» όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλη και διεκδικούν τα δεδουλευμένα 5 έως και 6 μηνών. Πετυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Λευκάδα και Πρέβεζα.
Σε ανοιχτή υπονόμευση της 48ώρης απεργίας προχώρησαν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στα Εργατικά Κέντρα Μεσολογγίου και Ναυπάκτου που δεν ανήγγειλαν και δεν προετοίμασαν ούτε συγκεντρώσεις την ίδια ώρα που το ΠΑΜΕ έδινε με αυταπάρνηση τη μάχη και πραγματοποιούσε μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις και στις δύο πόλεις.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6325019&publDate=29/6/2011