Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

To πρόγραμμα των Αναιρέσεων 2011 στα Ιωάννινα

Το πρόγραμμα των Αναιρέσεων 2011 στα Ιωάννινα

10-11 ΙΟΥΝΗ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΚΑΛΑ
Παρασκευή, 10 Ιούνη
19.00 Συζήτηση: «Η πρόταση του ΝΑΡ και της νΚΑ για την οικονομική κρίση»
Ομιλητής: Τ. Κατίντσαρος, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ
21.00. Ρεμπέτικο γλέντι με τους «ΝΥΧΤΩΔΙΑ»
Έκτακτη συμμετοχή Γιώργος Μεράντζας με το συγκρότημα του

Σάββατο, 11 Ιούνη
19.00 Συζήτηση: «Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και ο ρόλος του εκπαιδευτικού κινήματος»
Ομιλητής: Α. Μπαρδάκος, μέλος του ΚΣ της νΚΑ
21.30. Συναυλία με τους:
• NO/ OFF
• CRAZY COW
• ITAL LIGHT
• The 2moreOZ
• Στο χώρο του φεστιβάλ, θα λειτουργήσουν bar, ταβέρνα, βιβλιοπωλείο και θεματικά περίπτερα…
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Νέοι και νέες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι,
Βρισκόμαστε ήδη ένα χρόνο μετά από την υπογραφή του μνημονίου. Ένα χρόνο που η σύγχρονη χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ διαλύουν τα δικαιώματά μας και καταδικάζουν ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ένα χρόνο που επιδείνωσε δραματικά την ήδη μαύρη κατάσταση για τους εργαζόμενους και ειδικά τη νέα γενιά. Που καλείται να σπουδάσει στο σχολείο των εξετάσεων και των ταξικών φραγμών και, αν το καταφέρει, στο πανεπιστήμιο της αγοράς για να βγει στην ανεργία, την ελαστική εργασία, την ανασφάλεια. Τα σχολεία, οι σχολές, τα νοσοκομεία κλείνουν ενώ ξεπουλιέται στο κεφάλαιο ο δημόσιος πλούτος. Ένας ολόκληρος χρόνος και ακόμα δε φαίνεται φως στο τούνελ αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, που θέλει να επιβάλλει ένα μνημόνιο διαρκείας για το λαό ώστε να υπερβούν την κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.
Ως εδώ! Αρκετά τους ανεχτήκαμε. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος του αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Που δείχνουν οι μάχες που δίνονται τα τελευταία χρόνια, από τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις μέχρι τους αγώνες στην υγεία, την παιδεία, τις συγκοινωνίες, την ηρωική μάχη στην Κερατέα και τους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες στις πλατείες. Που ανοίγουν οι αραβικές εξεγέρσεις και οι αγωνιζόμενοι στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Γιατί απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του συστήματος εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε μια διαφορετική προοπτική.
Γιατί απέναντι στην τυραννία του κέρδους θέλουμε την ιστορία να την γράψουν οι ίδιες οι ανάγκες μας!
Στα αδιέξοδα του καπιταλισμού μόνος δρόμος η αντικαπιταλιστική ανατροπή – Με την επαναστατική αριστερά για τον κομμουνισμό της εποχής μας
Παλεύουμε για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της «μνημονιακής πολιτικής» παλαιότερης και νέας, για να μπλοκάρουμε την αντεργατική εκστρατεία και να φέρουμε κατακτήσεις στο σήμερα, αναγκαίες και για την ίδια την επιβίωσή μας. Αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, για την επανάσταση με στόχο το σύγχρονο κομμουνισμό. Και η προσπάθεια αυτή χρειάζεται την αναγέννηση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος αλλά και την ισχυροποίηση μιας άλλης επαναστατικής αριστεράς, για την οποία προσπαθεί να συμβάλλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Για να βρεθούμε ξανά σας καλούμε όπως και κάθε χρόνο στο πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ «Αναιρέσεις». Για να συνευρεθούν τα ρεύματα του κινήματος, οι ριζοσπαστικές θεωρητικές αναζητήσεις, οι εναλλακτικές πολιτιστικές προτάσεις, η νεολαία της αμφισβήτησης και οι παλαιότερες γενιές των αγώνων. Για μια διαφορετική, έξω από το κέρδος και τον ανταγωνισμό, πρόταση και ένα πλήθος από συζητήσεις, εκδηλώσεις, θεματικά περίπτερα, συναυλίες…
ΝΑΡ- νΚ.Α
http://argird.blogspot.com/2011/06/2011.html