Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Δήμος Ηγουμενίτσας. Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους

Δήμος Ηγ/τσας: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι σύμφωνα με το αρ. πρ. 4772/31-5-11 της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η Δ/ση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, προτίθεται να συμμετάσχει στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ (άτομα και οικογένειες) & ΑΜΕΑ που διαμένουν μόνιμα στο Ν. Θεσπρωτίας ανεξαρτήτου υπηκοότητας.
Τα είδη των τροφίμων αφορούν : 1) ζυμαρικά, 2) ρύζι, 3) τυρί φέτα & 4) γραβιέρα Κρήτης
Δικαιούχοι :
Άτομα ή οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογ/κό εισόδημα μέχρι και... 12.000€ (προσαυξάνεται κατά 30% για τη σύζυγο και για το 1ο και 2ο ανήλικο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα παιδιά). Το εισόδημα αυξάνεται κατά 50% στην περίπτωση ανίατης ασθένειας και 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.
Δικαιολογητικά :
1. Αίτηση
2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν έχει κάνει αίτηση για παροχή τροφίμων και δεν θα παραλάβει τρόφιμα από άλλο φορέα υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος ( επειδή οι φορείς υλοποίησης του Προγράμματος είναι πολλοί όπως: Σύλλογος Πολυτέκνων, Σύλλογος ΑμΕΑ, Ιδρύματα, Μητρόπολη κ.α., οι αιτούντες υποχρεούνται να παραλάβουν τρόφιμα μόνο από ένα φορέα )
3. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
4. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο Ηγουμενίτσας
6. Για τους πάσχοντες από ανίατη ασθένεια, έγγραφο από Κρατικούς φορείς Υγείας, που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος ως: 1) βαρύ, 2) δυσίατο, 3) ανίατο
7. Εκκαθαριστικό ΔΟΥ έτους 2010 ή Υπ. Δήλωση από ΔΟΥ ότι δεν υποχρεούνται να κάνουν φορολογική δήλωση.
Προθεσμία υποβολής:
Από την ανακοίνωση της παρούσης μέχρι Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011.
Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται στα γραφεία της Δ/σης Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας (Τσαλδάρη 18) σε ώρες εργάσιμες από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Ο Προϊστάμενος Δ/σης
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΣΣΑΡΗΣ
http://e-igoumenitsa.gr/news/igoumenitsa/6639.html