Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας με πανό και συνθήματα από μέλη της Κατλαληψης "Κελί της Ελευθερίας" του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Παρέμβαση αντίδραση στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας με πανό και συνθήματα από μέλη της Κατάληψη "Κελί της Ελευθερίας" του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας!!!
Τον τελευταίο καιρό, όπως σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας έτσι και στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για οποιαδήποτε εξέταση απαιτείται ελάχιστο αντίτιμο 5ευρώ, ενώ αν χρειαστούν επιπλέον εξετάσεις το ποσό ανεβαίνει. Ενώ Πανελλαδικά το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών δεν πειθαρχούν σε αυτήν την παράνοια, που αποτελεί μόνο την αρχή, στην Ηγουμενίτσα οι γιατροί του Κέντρου Υγείας αρνούνται την είσοδο σε όποιον... δεν έχει να πληρώσει τα 5ευρώ, είτε αυτός είναι ντόπιος είτε μετανάστης. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι ελάχιστοι γιατροί οι οποίοι αρνούνται να ζητήσουν το αντίτιμο από τους ασθενείς, έχουν σοβαρά προβλήματα από τους ανωτέρους τους, καθώς δέχονται απειλές για αναφορές και άλλου τύπου χαφιεδισμούς.
Ειδικότερα, η μοναδική γιατρός η οποία δέχεται καθημερινά μετανάστες στο ιατρείο της, αρνούμενη να ζητήσει φυσικά το αντίτιμο από ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες που ψάχνουν στα σκουπίδια για να επιβιώσουν, είναι αυτή η οποία δέχεται καθημερινή επίθεση από τους υπόλοιπους γιατρούς και ανωτέρους.
ΣΗΜΕΡΑ, 1/2/2011 έγινε παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, από συντρόφους της κατάληψης «Κελί της Ελευθερίας» του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια της οποίας πετάχτηκαν τρικάκια, φωνάχτηκαν συνθήματα στους διαδρόμους του Κ.Υ. και κρεμάστηκε ένα πανώ από έξω.
Η αντίδραση του κόσμου που βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας ήταν φοβερά θετική, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ενός ηλικιωμένου κύριου ο οποίος όταν είδε την ομάδα ΔΙ.ΑΣ να φτάνει άρχισε να απορεί φωναχτά αν τελικά έχουμε χούντα ή δημοκρατία!
athens.indymedia