Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στην αγώνα των μεταναστών

Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας .
Στηρίζουμε τον δίκαιο και δημοκρατικό αγώνα που οργανώνουν κάτω από την όξυνση των προβλημάτων τους οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας . Ο αγώνας των μεταναστών που ξεκίνησε στο υπό ανακαίνιση ιστορικό κτίριο της Νομικής, είναι ο αγώνας 300 εργαζομένων που εδώ και χρόνια δουλεύουν χωρίς κανένα κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα. Το ιστορικό κτίριο της Νομικής Σχολής, που δεν χρησιμοποιούνταν αυτό το διάστημα για εκπαιδευτικές διαδικασίες, είναι ένας χώρος που έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν σημαντικούς και δίκαιους κοινωνικούς αγώνες, ένας χώρο ασύλου για όσους αγωνίζονται για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Ο αγώνας των 300 απεργών πείνας είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει. Είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων! Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, να σταματήσουν οι μαζικές απονομιμοποιήσεις, το αίσχος των απελάσεων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους. Είναι πια καιρός να τελειώνουμε με το απαρτχάιντ σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν, μετακινούνται, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σ’ αυτή τη χώρα. Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Και γι αυτό, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας.
Ως προς την επιμονή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολιτικών δυνάμεων να μιλάνε για καθοδηγούμενο αγώνα -"Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται στη Νομική δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν" Άννα Διαμαντοπούλου- το ξέραμε ότι είναι δύσκολο ο ρατσισμός να τους αφήσει να δεχτούν πως οι μετανάστες δεν είναι αδύναμα αντικείμενα, αλλά αγωνιστές που παίρνουν την ευθύνη της ζωής τους.

Ως προς την επιμονή τους να ασχολούνται με το μέρος όπου ξεκίνησε η απεργία πείνας, κι όχι με την ουσία των αιτημάτων του δίκαιου αυτού αγώνα ενάντια σε πολιτικές αποκλεισμού, διαίρεσης και εξαίρεσης δικαιωμάτων όλων μας, έχει τοποθετηθεί ήδη καλύτερα από εκείνους κάποιος άλλος:
«Κύριοι, οφείλετε να αντιμετωπίσετε τους ελαχίστους ταραξίας, οι οποίοι κάθονται στα σκαλοπάτια, μέσα εις τον περίβολον των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και, ασκούντες ψυχολογικήν βίαν επί της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων σπουδαστών, δεν τους επιτρέπουν να προσέλθουν εις τας αίθουσας και να παρακολουθήσουν το μάθημα. Αν νομίσετε ότι σας χρειάζεται βοήθεια, θα την ζητήσετε σεις και εγγράφως».
Γεώργιος Παπαδόπουλος, ομιλία προς τις συγκλήτου των Πανεπιστημίων στο κτίριο της Βουλής, 2 Μάρτη 1973

Θεωρούμε μια μικρή νίκη των μεταναστών και του κινήματος αλληλεγγύης την μη είσοδο στην Νομική των δυνάμεων καταστολής. Η αποφασιστικότητα και άμεση κινητοποίηση του κόσμου της αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα έφερε το θετικό της αποτέλεσμα, όπως συνέβη και λίγο καιρό πριν στα Γιάννενα με τους Σενεγαλέζους. Αποφασιστικότητα, δυναμισμός και μαχητικότητα ενισχύουν την θέση πως δεν θα περάσει εύκολα η σχεδιαζόμενη αντιμεταναστευτική και ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΔΝΤ - ΕΕ.
Ο αγώνας των μεταναστών συνεχίζεται σε άλλο χώρο και οφείλουμε να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο και τρόπο τον δίκαιο αγώνα των μεταναστών που είναι και δικός μας αγώνας. Είτε πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες που ζητάνε τα ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες εργάτες, είτε για πολιτικούς πρόσφυγες που διώκονται για την πολιτική τους δράση, είτε είναι πρόσφυγές από περιοχές που ο ιμπεριαλισμός και μείς αντάμα μέσω ΝΑΤΟ, βομβαρδίζει και καταστρέφει.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2
ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ- ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΡΑΚΤΕΣ
- ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
- ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Μετανάστες
Ηγουμενίτσα 1/2/2011
http://metanastes-igoumenitsas.blogspot.com/