Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Διεθνής καταδίκη για τη φυλακή-ντροπή

Διεθνής καταδίκη για τη φυλακή-ντροπή
Οι φυλακές του Σταυρακίου είναι από τις χειρότερες στην Ελλάδα και η χώρα το πληρώνει αυτό, με μια διεθνή καταδίκη για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν εκεί. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα μετά από προσφυγή του κρατούμενου Νίκου Νησιώτη, ο οποίος κατήγγειλε ότι σε 50 τετραγωνικά έμενε μαζί με άλλους 30 κρατούμενους!
Για παραβίαση των άρθρων της Συνθήκης που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των κρατουμένων, καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν τις δικαστικές φυλακές Ιωαννίνων.
Εκδικάζοντας την προσφυγή του Νικόλαου Νησιώτη, που γεννήθηκε το 1965 και εκτίει, μέχρι σήμερα, εξαετή ποινή κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών και έχει μετατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις φυλακές Ιωαννίνων, το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του ότι η κράτησή του, σ' ένα κελί των 50 τετραγωνικών μέτρων, μαζί με 30 άλλους κρατούμενους, χωρίς επαρκή χορήγηση τροφής και πρόσβαση στον ήλιο, συνιστούν παραβίαση των άρθρων της Συνθήκης και επιδίκασε αποζημίωση 10.000 ευρώ στον Νησιώτη για ηθική βλάβη.

http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/02/blog-post_171.html