Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Στριμώχθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!!
ΣΤΡΙΜΩΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Έστω και αργά, η Σοσιαλιστική ομάδα της Πέρδικας, υποχρεώθηκε, οπισθοχωρώντας, να ταυτιστεί με την απόφαση ολόκληρης της Κοινωνίας και να δώσει ένα βροντερό όχι, σαν απάντηση στη νέα Δημοτική Αρχή, στη συγκατάθεσή της, έστω και με διάφορα προσχήματα και στρουθοκαμηλισμούς, να περάσει ο αγωγός Φυσικού Αερίου, μέσα από τα διοικητικά όρια της πρώην Κοινότητας.
Μετά την αποκάλυψη, από πλευράς του πρώην Κοινοτάρχη και Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Πάκου, των πρακτικών της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, οι παραβρεθέντες κάτοικοι, σχεδόν όλη η Κοινωνία της Πέρδικας, αγρίεψαν με τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, που ως τότε μάλλον μασούσαν την κομματική γραμμή.
Σε βαθμό που όλοι τους τρομοκρατημένοι και με θιγμένο το φιλότιμό τους, εγκατέλειψαν τις θέσει στους και τάχθηκαν με τους υπόλοιπους συγχωριανούς τους στο συνεχές και πάνδημο ΟΧΙ, όπως είχε εκφραστεί όλα αυτά τα χρόνια και απ’ όλους τους φορείς του Νομού.
Στη συζήτηση ανέπτυξαν τις θέσεις τους ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας, εκπρόσωποι της κίνησης πολιτών, οι οποίοι δημόσια αναγνώρισαν, πια, τις θέσεις και τον αγώνα του κ. Πάκου, εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών του Νομού Πρέβεζας και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Δημητρίου εμποδίστηκε από τους παραβρεθέντες να αναπτύξει τα επιχειρήματα των αντισταθμιστικών κερδών, γιατί έτσι θα περνούσε το μήνυμα της σύμφωνης γνώμης της Κοινωνίας, στις τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης και της ΔΕΠΑ..........
Ο Δήμαρχος φαίνεται πως δεν υποχωρεί από τις θέσεις – δεσμεύσεις του προς την Κυβέρνηση και επέμενε στην άποψη της αλλαγής της θέσης του σταθμού συμπίεσης, παρά τις άγριες φραστικές επιθέσεις που δέχθηκε από το κοινό.
Το συμπέρασμα που βγήκε από τη Συνέλευση είναι πως οι κάτοικοι της Πέρδικας παραμένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις στους, για απαγόρευση της διέλευσης του αγωγού από τα διοικητικά όρια της Κοινότητας.
Στο πλευρό του συνόλου των κατοίκων, τάχθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (Γ. Κάτσινου) που μέχρι τότε είχαν …κλονιστεί από τις «κομματικές γραμμές».
Ο Δήμαρχος θα βρεθεί αντιμέτωπος με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, με την προσωπική του επιλογή να σταθεί απέναντι των κατοίκων και ίσως, αν χρειαστεί, να συγκρουστεί μαζί τους.
Ουσιαστικά, στη Συνέλευση αυτή διαφάνηκε ξεκάθαρα πως η κοινωνική ταραχή, πιθανότατα με απρόβλεπτες συνέπειες, είναι πια δεδομένη και με πρόκληση της ίδιας της Κυβέρνησης και των τοπικών Οργάνων της.

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/02/blog-post_5965.html