Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τέσσερις νεκροί μετανάστες στην Αμφιλοχία - Αλέκος Παπαδόπουλος

Τέσσερις νεκροί μετανάστες σε παρατημένη νταλίκα στην Αμφιλοχία
Τραγωδία χωρίς τέλος η μετακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Τέσσερις λαθρομετανάστες βρέθηκαν νεκροί σήμερα το μεσημέρι μέσα στο επικαθήμενο τμήμα νταλίκας, το οποίο ήταν παρατημένο χωρίς τον τράκτορα στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στη ρυμούλκα, λόγω της θέσης της σε αυτό το σημείο και βρέθηκαν απέναντι στο δραματικό γεγονός. Οι τέσσερις νεκροί βρέθηκαν μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο, δίπλα όμως υπήρχαν και άλλα άδεια που πιθανόν να έκρυβαν και άλλους λαθρομετανάστες που έφυγαν.
Η ρυμούλκα έχει ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας και εκτιμάται ότι είχε προορισμό την Πάτρα για να μπει σε πλοίο για την Ιταλία.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θάνατο από ασφυξία, αλλά επί αυτού θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_4569.html





ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Τραγωδία με 4 νεκρούς μετανάστες
Σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στον Εθνικό Δρόμο Αντιρρίου - Ιωαννίνων - κοντά στο νεκροταφείο της Αμφιλοχίας - στο οποίο είχαν καταφύγει με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας ή της Ηγουμενίτσας, άφησαν την τελευταία τους πνοή «ξυλιασμένοι» από την παγωνιά, 4 μετανάστες ασιατικής καταγωγής. Περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία για την παρουσία του εγκαταλειμμένου οχήματος και χτες το πρωί οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο. Εκεί, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα με τους 4 μετανάστες, παγωμένους και αγνώριστους από την σήψη μέσα στα ξύλα που μετέφερε το φορτηγό.
Τα πτώματα των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν για νεκροψία στην Πάτρα προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, ωστόσο η εκτεταμένη σήψη στην οποία βρέθηκαν, δείχνει ότι έμειναν εγκαταλειμμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στα ειδικές διαμορφωμένες κρύπτες του φορτηγού. Ο οδηγός του φορτηγού που αναζητείται από την Ασφάλεια φαίνεται πως εγκατέλειψε το φορτηγό όταν αντιλήφθηκε πως οι κρυμμένοι μετανάστες ξεψύχησαν από την παγωνιά.
Το όχημα έχει μεταφερθεί πλέον στο λιμάνι της Αμφιλοχίας, όπου συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν κι άλλοι νεκροί μετανάστες σε κάποια από τις επιπλέον πέντε κρύπτες που εντοπίστηκαν.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5964711&publDate=24/11/2010


ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Προτάσεις για να ηττηθεί ο λαός με κάθε μέσο
Ζητάει κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών και πολιτικών, διορισμένο από τη Βουλή με θητεία χωρίς όριο
Συστράτευση όλων των πολιτικών εκπροσώπων της αστικής τάξης για τη συγκρότηση ενός συμπαγούς αντιδραστικού μετώπου που θα υπερβαίνει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς και θα αναλάβει να προωθήσει τη βάρβαρη πολιτική που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία, πρότεινε χτες ο πρώην υπουργός Οικονομικών και άνθρωπος της τρόϊκα και διεθνών τοκογλυφικών κέντρων πλέον, Αλ. Παπαδόπουλος.
Από το βήμα του «ΕΛΙΑΜΕΠ», ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε η Βουλή μέσα στο 2011 να συγκροτήσει μια επιτροπή πολιτικών και τεχνοκρατών, η οποία, αφού πρώτα θα συντάξει ένα σκληρό πρόγραμμα πενταετούς λιτότητας που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα του μνημονίου, στη συνέχεια θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να «νομιμοποιήσει» με την ψήφο του λαού την εξουσία της.
Δείχνοντας ότι ακόμα και αυτό το αστικό Σύνταγμα είναι κενό γράμμα όταν το υπερβαίνουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ο Αλ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το «νέο μοντέλο» θα υπερβαίνει «κόμματα και εκλογικές περιόδους» (!), δηλαδή θα έχει δυνατότητα παραμονής στην εξουσία όσο απαιτούν οι συνθήκες!
Το αντιδραστικό σχέδιο του Αλ. Παπαδόπουλου έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη συζήτηση για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Το πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη, δείχνοντας τους γενικότερους σχεδιασμούς που υπηρετεί η χτεσινή του τοποθέτηση, σημείωσε ότι «η συναίνεση μεταξύ των σημερινών κομμάτων της χώρας είναι ανέφικτη και άνευ αξίας» και «απαιτείται μια νέα συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας», εννοώντας καινούρια συμφωνία των κυρίαρχων τάξεων με τα διεθνή τοκογλυφικά ξένα κέντρα τα οποία υπηρετεί.
Το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, όπως το περιέγραψε ο Αλ. Παπαδόπουλος, συνίσταται στο να «προωθήσει συνταγματική απαγόρευση παραγωγής δημοσιονομικών ελλειμμάτων (...) θα δώσει το προνόμιο στον υπουργό Οικονομικών για δικαίωμα βέτο επί των δαπανών (...) θα καταργήσει τους φόρους υπέρ τρίτων - των βολεμένων συντεχνιών» και «θα αναθέσει την είσπραξη των φόρων σε εταιρείες τραπεζών»!
Ακόμα, θα μειώσει το κράτος κατά 30%, αφού όπως είπε «είναι περιττό», θα προχωρήσει σε «καθολικές αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων (...) άμεση κατάργηση τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δημοτικών επιχειρήσεων, ατροφικών νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, άεργων διπλωματικών αντιπροσωπειών, στρατοπέδων, συγχώνευση μητροπόλεων, κατάργηση απολιθωμένων κρατικών υπηρεσιών, αποκεντρωμένων υπηρεσιών και γενικών γραμματειών διαφόρων υπουργείων».
Ο ίδιος πρότεινε απολύσεις στρατιωτικών, «περιορισμό του πολυάριθμου διδακτικού προσωπικού με αύξηση των ωρών διδασκαλίας» και δραστική περικοπή κατά 70% τουλάχιστον των «πολυάριθμων δημόσιων υπηρεσιών».
Πρόσθεσε, τέλος, αυτά που του είπαν οι ξένοι τοκογλύφοι να πει, ότι «η χώρα έχει χρεοκοπήσει από το Μάιο του 2010» και ότι «θα ζήσουμε για πολλά χρόνια υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο». Οπως είπε, δασκαλεμένος από τους ξένους τοκογλύφους, «δεν πρέπει η χώρα ν' αφεθεί να σέρνεται και ο λαός να βαυκαλίζεται με αυταπάτες και ψεύδη που του καλλιεργούν καθημερινά οι κατεστημένοι της χώρας. Οι περιστάσεις απαιτούν έναν άλλο τύπο και κυρίως ένα άλλο πνεύμα διακυβέρνησης».
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5965518&publDate=24/11/2010