Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Γιατί να στηρίξω τα ψηφοδέλτια της Αριστερής Παρέμβασης σε Ελλάδα και Ήπειρο;

Γιατί να στηρίξω τα ψηφοδέλτια της Αριστερής Παρέμβασης σε Ελλάδα και Ήπειρο;

Η ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο δήμο Πρέβεζας και στην Ήπειρο είναι η πιο χρήσιμη, η πιο ελπιδοφόρα ψήφος. Κι αυτό γιατί:

Πρώτο, αποτελεί την πιο σκληρή καταδίκη των εκφραστών της αντιδραστικής επίθεσης και του μνημονίου (ΑΡΓΥΡΗΣ-ΜΠΑΪΛΗΣ). Δεν κρύβεται πίσω από ένα ρηχό αντιμνημονιακό «όχι», ενώ συμφωνεί με τη πολιτική της κυβέρνησης (ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ-ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ) ούτε βγάζει λάδι το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ (όπως τα δήθεν ανεξάρτητα υβρίδια τύπου ΝΙΤΣΑ) ή εγκλωβίζει την αριστερή αναζήτηση στη καταστροφική αποδοχή της ΕΕ και του ευρώ και τη διγλωσσία (άλλα λέμε στη περιφέρεια και άλλα στο δήμο) όπως κάνουν τα προερχόμενα από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτια, ούτε βέβαια λένε μεγάλα λόγια για να δραπετεύουν από τις κρίσιμες αναμετρήσεις (ΚΚΕ). Είναι ψηφοδέλτια ρήξης και ανατροπής.
Δεύτερο, είναι τα ψηφοδέλτια που έχουν στο ίδιο τους το DNA την εργατική απαίτηση για αντιμετώπιση των καυτών κοινωνικών προβλημάτων των εργαζομένων (ανεργία, νέα φτώχεια, υπερεκμετάλλευση) και εκφράζουν με το πιο αποφασιστικό τρόπο το μίσος και την οργή του εργαζόμενου κόσμου για το σάπιο αστικό πολιτικό κατεστημένο, γιατί συγκροτούνται από πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, εργαζόμενους της διπλανής πόρτας, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και συνταξιούχους.
Τρίτο, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν λέει μόνο «όχι», δεν εκφράζει μόνο την αγανάκτηση και το άι-σιχτίρ των εργαζομένων που ρίχνονται στον κοινωνικό πάτο, αλλά τολμά να αντιπροτείνει ένα συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της οικονομικής χούντας κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ:
- άρνηση και διαγραφή του δημόσιου χρέους στους έλληνες και ξένους τοκογλύφους και όχι των μισθών και των συντάξεων.
- πάλη για αύξηση των μισθών και μείωση των ωρών εργασίας και γι’ αυτό ρήξη και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ.
- απαγόρευση των απολύσεων και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υγείας, πρόνοιας και των υποδομών και γι’ αυτό πέρασμα στο Δημόσιο των τραπεζών και όλων των ΔΕΚΟ, καθώς και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.
- μετατροπή σε δημόσιων χώρων πρασίνου των μεγάλων αδόμητων εκτάσεων, προστασία του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου και γι’ αυτό χτύπημα της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, δήμευση εδώ και τώρα της αμύθητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας.
Τέταρτο, η αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων και η εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ είναι ψήφος υπέρ ενός αποφασιστικού μαζικού μετώπου για την απόκρουση και το ξήλωμα της ληστρικής επίθεσης, που πρέπει να αναπτυχθεί πριν και μετά τις κάλπες.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν δίνει υποσχέσεις για μια «ριζοσπαστική» διαχείριση ή για έναν «άλλο δρόμο ανάπτυξης», αλλά τίθεται στην υπηρεσία της κινητοποίησης και της συμμετοχής του λαού. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει ήδη πρωτοπόρα συμβολή στο μέτωπο αυτό, από το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, μέχρι το απεργιακό αντάρτικο του πρώτου εξαμήνου και τον κοινωνικό σεισμό της 5ης Μάη αλλά και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις που ήδη άρχισαν...
Πέμπτο, πρόκειται για ψήφο υπέρ μιας άλλης Αριστεράς. Η συγκρότηση ψηφοδελτίων σε 11 περιφέρειες και σε δεκάδες δήμους πανελλαδικά, με την πρωτοπόρα συμβολή των δυνάμεων της εκτός των τειχών αριστεράς (βλ. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α), αλλά και ανένταχτων αγωνιστών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την κοινοβουλευτική αριστερά, αποτελεί ένα επίτευγμα, που δίνει πανελλαδική διάσταση στο εγχείρημά μας και δείχνει ότι συσπειρώνει ένα αξιόλογο εργατικό και κοινωνικό δυναμικό. Δεν είναι βέβαια η Αριστερά των ονείρων μας, ούτε η Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας. Είναι όμως η Αριστερά της ρήξης και της μαχόμενης αυτοκριτικής, που δεν διστάζει να λέει καθαρά ότι για να νικήσει το κίνημα, η Αριστερά πρέπει να αλλάξει και να ενωθεί σε αντικαπιταλιστική και επαναστατική κατεύθυνση.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/11/blog-post_4952.html