Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΕΦΤΑΣΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ - ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!

ΕΦΤΑΣΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ- ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ
Έφτασε μια πολύ αγρία καταιγίδα για να φανεί όχι μόνο η ανεπάρκεια των δημοτικών, νομαρχιακών και κρατικών δομών που θα αντιμετώπιζαν ανάλογα περιστατικά αλλά και η πλήρη χρεοκοπία της άναρχης οικιστικής και οικονομικής ανάπτυξης τους.
Μιας ανάπτυξης που δεν παίρνει υπόψη της τις ανάγκες των ανθρώπων, τις καιρικές συνθήκες και την φύση αλλά το πως θα βγει γλήγορα και εύκολα κέρδος. Πρόκειται για την άναρχη ανάπτυξη αυτού του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος με τους συγκεκριμένους εκφραστές τους. Τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, το αστικό μπλοκ εξουσίας, τις διεθνικές ενώσεις και συμμαχίες του , όπως την ΕΕ, τους μεγάλους μονοπωλιακούς οίκους, τις πολυεθνικές, καθώς και τους ντόπιους διαχειριστές των εντολών και των επιλογών του. Όπως είναι οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες που με εκβιαστικά διλήμματα ζητάνε την ψήφο στο δεύτερο γύρο.
Η κατάσταση που επικράτησε σε μια σειρά απο συνοικίες και γειτονιές των Ιωαννίνων δείχνει την εγκληματική αδιαφορία των δημοτικών αρχών που κυβέρνησαν τα Γιάννενα τις τελευταίες δεκαετίες. Σχέδιο μηδέν, ο,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι κτίσουμε. Τα παραδείγματα άπειρα με το πλέον τραγικότερο την εκχείλιση των βόθρων της καλούτσιανης στην Μακαρίου δίπλα στο νέο παιδικό σταθμό. Με κίνδυνο να πάθουμε χολέρα, φέρνοντας την Αϊτή στα Γιάννενα. Και αντί να έχει παρέμβει ο εισαγγελέας, όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Το ξαναλέμε ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε….
Η ίδια σχεδόν εικόνα και σε όλο το λεκανοπέδιο για να μας θυμίσει τις εξίσου εγκληματικές ευθύνες των νομαρχιακών και κρατικών φορέων. Τους αρκεί να κάνουν χάρες στους εργολάβους, στους μεγαλοκαπιταλιστές, «κτυπώντας» φιλικά την πλάτη των μικροαστών που δεν κοιτάνε πέρα απο το χωραφιού και το σπιτάκι τους, περιμένοντας εν τέλει την πυροσβεστική να τους απεγκλωβίσει. Τα ίδια και χειρότερα στην Θεσπρωτία, Παραπόταμο, στην Κορύτιανη και στη Βρυσέλλα,
Είναι στο χέρι των ενεργών και συνειδητοποιημένων πολιτών να βγουν μπροστά, διεκδικώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για να γίνουν οι γειτονιές τους ανθρώπινες και ασφαλείς. Όπως λόγου χάρη πράττουν οι κάτοικοι στα Καρδαμίτσια βλέποντας την γειτονιά και τα παιδιά τους να πνίγονται. Μόνο η δράση και οι αγώνες των πολιτών μπορούν να πιέσουν την εξουσία και τους διαχειριστές να κάνουν παραχωρήσεις υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.
Μόνο που αυτό δεν αρκεί: Αποτελεί αναγκαιότητα η συγκρότηση ενός αντισυστημικού κοινωνικο/ πολιτικού μετώπου πάλης και αγώνα σε τοπικό/ εθνικό και διεθνικό επίπεδο. Με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες σε επίπεδο, ανοικτό σε όλες τις αριστερές και μη πολιτικο/ κοινωνικές δυνάμεις που επιθυμούν να συγκρουστούν με το καπιταλιστικό σύστημα και τις μορφές που παίρνει αυτό.
Με στόχο την οικοδόμησης δημοκρατικά σχεδιοποιημένης οικονομίας που θα έχει ως στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών, εργατικών αναγκών σε δυναμική και διαλεκτική ισορροπία με την φύση. Μιας πραγματικής δημοκρατικά διαρθρωμένης και αποκεντρωμένης τοπικής αυτοδιοίκησης που το πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν άμεσα οι εργαζόμενοι πολίτες. Μιας κοινωνίας- ενός «κράτους» σε απονέκρωση- που η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου, στα χέρια των εργατών και των συμβουλίων τους.
Στην κατεύθυνση μια κομμουνιστικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που δεν θα υπάρχουν εργάτες και κεφάλαιο, αλλά κοινότητες ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών. Μιας κοινωνίας που η εργασία θα μετατραπεί σε μια ελεύθερη δημιουργική απασχόληση σε συνάφεια και σύνδεση με το φυσικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Ήπειρο
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/11/blog-post_2600.html