Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ηγουμενίτσα. Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση

Να ανατρέψει το "συνολικά εφιαλτικό τοπίο" που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην πόλη της Ηγουμενίτσας επιδιώκει η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία διεκδικεί την ψήφο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η Κίνηση αναφέρεται στις "μέρες μνημονίου που ζει η χώρα", στη "νέα αντιδραστική διοικητική μεταρρύθμιση" του "Καλλικράτη", τις "μεγάλες ιδέες" του λιμανιού και της Εγνατίας, "που δεν έφεραν ανάπτυξη, αλλά αύξηση των κερδών των εφοπλιστών", την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, τα προβλήματα με τα απορρίματα κ.α.
Η συγκρότηση της Κίνησης έγινε πρόσφατα, αλλά φέρει την εμπειρία ανάλογων εγχειρημάτων του πρόσφατου παρελθόντος στη Θεσπρωτία, αλλά και εκείνη των κοινωνικών αγώνων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, με επίκεντρο τοπικά ζητήματα, αλλά και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Σε ανακοινωσή της τονίζεται ότι επιδιώκεται να προβληθούν "η ανάγκη της συλλογικής δράσης, της στήριξης στις δικές μας δυνάμεις, η σημασία της λαϊκής οργάνωσης, ο κυρίαρχος ρόλος των λαϊκών συνελεύσεων και της ενεργοποίησης των τοπικών κινήσεων", και καταλήγει καλώντας τους εργαζόμενους και τους νέους της πόλης να στείλουν μήνυμα και με την ψήφο τους "σε αυτούς που τους υποτιμούν".
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εξορμήσεων και συσκέψεων της Κίνησης. Από αυτές ξεχώρισε η περιοδεία στην Πέρδικα, οι κάτοικοι της οποίας είχαν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα καταστρέψει το περιβάλλον, και η περιοδεία ενάντια στην κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής (Καρβουνάρι). Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Κίνησης έχει τεθεί ο Παύλος Αλεξίου.

Εφημερίδα ΠΡΙΝ, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, σελίδα 18,φύλλο 1.006