Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΔΡΑΣΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΡΑΣΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών έχουμε να κάνουμε κάποιες πρώτες επισημάνσεις:
Για την ΔΡΑΣΥ και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο τα ποσοστά έδειξαν σημαντική άνοδο, άνοδος τόσο σε ποσοστά όσο και σε ψήφους. Επιβραβευόντας την τίμια, αγωνιστική και μαχητική στάση μας όλο το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας μας κουράγιο να συνεχίσουμε σε μια δύσκολη, άγρια αλλά και ενδιαφέρουσα εποχή.
Χαιρετήσουμε τους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου που επέλεξαν τους συνδυασμούς της ΔΡΑΣΥ και της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ήπειρο. Είναι ψήφοι διαμαρτυρίας αλλά και ψήφοι αγωνιστικής ανάτασης, ψήφοι ελπίδας για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα μας. Υποσχόμαστε πως θα τους τιμήσουμε, δίνοντας- με ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια- όλο μας το “είναι” στην απόκρουση της λαίλαπας του ΔΝΤ-Ε-ΕΚΤ. Στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενάντια και τους ντόπιους διαχειριστές της πόλης και της Περιφέρειας. Με τους δικούς σας ψήφους ανεβαίνει και ο δικός μας αγωνιστικός πήχης των ευθυνών και των υποχρεώσεων μας απέναντι στο λαό, στην εργατική τάξη και στο μαζικό κίνημα για την συνέχιση και κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή του Μνημονίου και συνολικά του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ......
Οι εκλογές έδειξαν εκτεταμένη καταδίκη του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την 14 ποσοστιαίες μονάδες πτώση του συνδυασμού Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής σε σχέση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2009. Εκφράζοντας μια ξεκάθαρη καταδίκη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, η απάντηση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής. Τη φθορά και την αποδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ δεν την εισπράττει η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πίσω από την «αντιμνημονιακή» ρητορική της ΝΔ κρύβεται η ίδια αντιδραστική πολιτική. Σημαντικό είναι επίσης ότι ο ακροδεξιό δεκανίκι του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, δεν βγαίνει ωφελημένο από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ.
Η αποχή είναι μεγάλη κοντά στο 40%, αλλά στους μεγάλους δήμους όπως Αθήνα, Κερατσίνι, Νίκαια κλπ. ξεπέρασε το 50%. Η ερμηνεία της χρήζει πολλαπλές οπτικές. Σίγουρα ο κόσμος αυτός που δοκιμάζεται περισσότερο από την πολιτική του μνημονίου, επέλεξε αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας. Είναι όμως ο καλύτερος; Όχι βέβαια γιατί έτσι πριμοδοτεί εκλογικά και πολιτικά τα κόμματα του δικομματισμού, να ερμηνεύσουν όπως αυτά θέλουν το αποτέλεσμα και να εφαρμόσουν αντίστοιχες πολιτικές. Εμείς θα πρέπει να μην θωπεύσουμε τα αυτιά τους αλλά να εξηγήσουμε, ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση κι ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός των αγώνων, της ανατροπής αυτής της πολιτικής, η επιβολή της θέλησης των εργαζομένων, στους κεφαλαιοκράτες και τους υπαλλήλους τους, και όχι ο πολιτικός αναχωρητισμός με όποια μορφή κι αν έχει. Για μας είναι ξεκάθαρο πως η μεγάλη αποχή είναι σύμπτωμα βαθιάς κρίσης του πολιτικού συστήματος, αποδοκιμασίας της κοινωνίας απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική αλλά και απογοήτευσης εξαιτίας της αδυναμίας της Αριστεράς να συγκροτήσει εναλλακτική μαχητική, αριστερή, ανατρεπτική αντικαπιταλιστική λύση.
Ό,τι και εάν λέει ο πρωθυπουργός, το μήνυμα των εκλογών είναι καταδίκη της κυβέρνησής του και του Μνημονίου, άρνηση των περιβόητων «μεταρρυθμίσεων», απαίτηση για ρήξη. Όπως αυτό εκφράστηκε με την εκλογική άνοδο της Αριστεράς που αντιτάχθηκε στο Μνημόνιο σε μια γραμμή ρήξης και ανατροπής με το ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.
Απέναντι σε αστικό καπιταλιστικό μπλοκ που βρίσκεται σε μια βαθιά κρίση που δεν προσφέρει κανενός είδους φιλολαϊκή διέξοδο στα πολύπλευρα προβλήματα του Ελληνικού λαού δεν μπορούμε, δεν επιτρέπετε να διαλέξουμε διαχειριστή. Δεν μπορούμε και δεν θα μπούμε σε διλήμματα εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών. Για μας το μόνο δίλημμα είναι υποταγή ή αγώνας και απαντάμε με αγώνα. Για αυτό το λόγο όπως και στο πρώτο γύρο έτσι και στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε δαγκωτό ΔΡΑΣΥ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/11/blog-post_9326.html