Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ποιοί ηγούνται των συνδυασμών στους 4 Νομούς της Ηπείρου

Για Περιφέρεια και Δήμους
Ποιοι ηγούνται των συνδυασμών στους 4 Νομούς της Ηπείρου
Όλα τα ονόματα των επικεφαλής
Με έξι συνδυασμούς στην Περιφέρεια Ηπείρου και 63 στους νέους Δήμους των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου, θα πραγματοποιηθούν οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Απέχουμε μόλις τέσσερις ημέρες από την 7η Νοεμβρίου και οι επικεφαλής των συνδυασμών έχουν μπει για τα καλά στην τελική ευθεία, που είναι και η πιο κρίσιμη, πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Έτσι, την Περιφέρεια Ηπείρου θα διεκδικήσουν: εκ μέρους της ΝΔ ο Αλέκος Καχριμάνης με την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» (με υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τους: Τατιάνα Καλογιάννη στα Γιάννινα, Κώστας Παππάς στην Άρτα, Στράτος Ιωάννου στην Πρέβεζα και Θωμάς Πιτούλης στην Θεσπρωτία), εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Αργύρης με τον συνδυασμό «Ήπειρος- Τόπος Να Ζεις» (υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες είναι: Στα Γιάννινα ο Χρήστος Παπαβρανούσης, στην Άρτα ο Κώστας Μπόβολος, στην Πρέβεζα ο Κώστας Αρβανίτης, στην Θεσπρωτία ο Γρηγόρης Τζιοβάρας), εκ μέρους του ΚΚΕ ο Κώστας Κωτσαντής με την «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου» (υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες είναι οι: Βασίλης Ζιώβας στην Άρτα, Όλυ Τσουμάνη στα Γιάννινα, Γιάννης- Ταξιάρχης Νόβας στην Πρέβεζα και Γιάννης Παπαθεοδώρου στη Θεσπρωτία), εκ μέρους της ΔΗ.ΑΡΙ του Φώτη Κουβέλη, ο Γεώργιος Ζάψας με την παράταξη «Ήπειρος των Οριζόντων, Περιφερειακή Συνεργασία Πολιτών της Οικολογίας και της Αριστεράς» (με υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τους Ρήγα Τσιακίρη στα Γιάννινα, Βασίλη Τόλη στην Πρέβεζα, Μιχάλη Καττή στην Άρτα και Κώστα Ανδρέου στη Θεσπρωτία), εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Νίκος Ζήκος με την «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» (υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες οι: Γιώργος Παπαπέτρος στα Γιάννινα, Ευάγγελος Νάνος στην Πρέβεζα, Γιάννης Χεκίμογλου στη Θεσπρωτία και Γιάννης Ψυχογιός στην Άρτα) και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Παπαδημητρίου με το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. (Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο) για την Ήπειρο» (με υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τους: Κώστα Λούκα στα Γιάννινα, Ηλία Χάιδα στην Πρέβεζα, Παναγιώτη Ψυχογιό στην Άρτα και Σπύρο Κάτση στη Θεσπρωτία).

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στην περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, από την 1η Ιανουαρίου, όταν και τίθεται σε εφαρμογή ο «Καλλικράτης», θα υπάρχουν οκτώ Δήμοι.
Στο Δήμο Ιωαννιτών την ψήφο των πολιτών διεκδικούν οι: από ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Στέφανος Σκοπούλης με την «Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (Δ.Ρ.Α.Σ.Υ.)», από ΚΚΕ ο Δημήτρης Τασιούλας με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ιωαννιτών», από ΠΑΣΟΚ ο Φίλ. Φίλιος με την «Ενότητα πολιτών - Νέα Γιάννενα», από ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Μαντάς με την «Δημοτική Κίνηση Γιαννίνων, Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή» και από ΝΔ ο Νίκος Γκόντας με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».
Σε αυτόν των Βορείων Τζουμέρκων υποψήφιοι είναι: Γιάννης Σεντελές με την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος», Γιάννης Αργύρης με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Βορείων Τζουμέρκων» και Γιάννης Σταύρου με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βορείων Τζουμέρκων».
Στο Δήμο Δωδώνης υποψήφιοι είναι: Αναστάσιος Τόκας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δωδώνης», Κώστας Κατσανάκης, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», Γιάννης Μπάρκας με το «Όραμα Δημιουργίας», Γιάννης Μπούκας με την «Διαδημοτική ανάταση δημιουργικής ανάπτυξης» και Χρήστος Ντακαλέτσης με την «Ελπίδα για Αναγέννηση».
Στο Δήμο Ζαγορίου υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες: Εκείνη του Γιώργου Σουκουβέλου με τον συνδυασμό «Ζαγόρι», του Γαβριήλ Παπαναστασίου με την παράταξη «Ζαγόρι με συνέχεια» και του Βασίλη Σπύρου με την «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου».
Το Δήμο Ζίτσας θα διεκδικήσουν οι Δημήτρης Ρογκότης με την παράταξη «Δήμος Ζίτσας, Αυτοδιοικητική Ενότητα», υποστηριζόμενος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανδρέας Μπότσιος με την «Ριζοσπαστική Παρέμβαση στο Δήμο Ζίτσας», Σάκης Βλέτσας με την «Ώρα της Ζίτσας», Χρυσόστομος Βούζας με την «Συμμαχία Πολιτών και Δημήτρης Τζίμας με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζίτσας».
Στο Δήμο Κόνιτσας κατεβαίνουν οι: Νίκος Μουζάκης –Μοτζάκης με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κόνιτσας», Ανδρέας Παπασπύρου με τον συνδυασμό «ο Τόπος μας μπροστά», Παναγιώτης Γαργάλας με τον συνδυασμό «Δήμος Κόνιτσας Δημιουργικός και Ανθρώπινος» και Νίκος Εξάρχου με την παράταξη «Ανασυγκρότηση – Αναγέννηση».
Στο Δήμο Μετσόβου κατεβαίνουν οι: Κώστας Τζαφέας, επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Πορεία», Νίκος Τσομπίκος με την «Πορεία Ελπίδας» και Λεωνίδας Ευθυμίου με τους «Πολίτες για το Μέτσοβο».
Τέλος, στο Δήμο Πωγωνίου υποψήφιοι είναι οι: Χρήστος Μεντής με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Ντόντης με την «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι», Κώστας Καψάλης με την «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» και Φάνης Στεργίου με την παράταξη «Όλοι Μαζί».

Ν. ΑΡΤΑΣ: Η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» έφερε στην Άρτα τέσσερις Δήμους. Στον Δήμο Αρταίων κατέρχονται ως υποψήφιοι οι: από ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Παπαλέξης με τον συνδυασμό «Γέφυρα στο Μέλλον», από ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη με την «Δημοτική Αλλαγή», από ΝΔ ο Γιώργος Παπαβασιλείου με την παράταξη «Κοντά στο Δημότη», από ΚΚΕ ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αρταίων» και ανεξαρτητος της ΝΔ ο Χρήστος Παπάζογλου με τον συνδυασμό «Μαζί και αύριο! Χρήστος Παπάζογλου, Ανεξάρτητος Εκλογικός Συνδυασμός».
Το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη θα διεκδικήσουν οι: Μιχάλης Γκούζιας με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Ραδοβυζινών του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη», Νίκος Τσιούνης με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη» και Δημήτρης Γαλλίκας με την «Ραδοβυζινή Συνεργασία».
Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων υποψήφιοι είναι οι: Γιάννης Νάκης με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», Μαρίνος Γαρνέλης με τον «Πατριωτικό υπερκομματικό συναγερμό Κεντρικών Τζουμέρκων», Σταυρούλα Καραβασίλη με την παράταξη «Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης- Νέα Εποχή» και Χρήστος Χασιάκος με την «Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορεία».
Τέλος στο Δήμο Νικολάου Σκουφά κατέρχονται ως υποψήφιοι: Θεόδωρος Μουσαβερές με την παράταξη «Δήμος Πολιτών» υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου είναι μέλος, (αλλά υποστηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ), από τη ΝΔ Γιάννης Κόκλας με την «Δημοτική Αναγέννηση», ανεξάρτητος της ΝΔ είναι ο Ευστάθιος Γιαννούλης με την «Ενωτική Πορεία» και από το ΚΚΕ ο Ηλίας Σαπρικλής με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νικολάου Σκουφά».

Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Οι τρεις Δήμοι που απαρτίζουν τη νέα Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας είναι της Ηγουμενίτσας, των Φιλιατών και του Σουλίου.
Στην Ηγουμενίτσα, υποψήφιοι είναι:οι: από ΝΔ ο Βασίλης Γιόγιακας με την «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία», από ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Κάτσινος με την «Κοινωνία Αξιών», από ΚΚΕ ο Θεόδωρος Δήμας με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ανεξάρτητος ΝΔ ο Παύλος Κοσιώρης με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», και από ΜΛΚΚΕ με υποστηριξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Παύλος Αλεξίου με την «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Ηγουμενίτσας.
Στο Σούλι κατεβαίνουν οι: από ΠΑΣΟΚ η Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση με την παράταξη «ΟΡ.Α.Μ.Α.-Οργάνωση Αλλαγή Μεθοδική Ανάπτυξη», ο ανεξάρτητος από τη ΝΔ Γιώργος Λύγκας με την «Δημιουργική Συνεργασία», από ΝΔ ο Αθανάσιος Παππάς με την «Πορεία Δημιουργίας και Ανάπτυξης» και από ΚΚΕ ο Αριστείδης Μαρέτας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».
Τον Δήμο Φιλιατών θα διεκδικήσουν οι: από ΠΑΣΟΚ ο Μηνάς Παππάς επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση», από ΝΔ ο Γιώργος Δάλλας με την «Συμφωνία Αλλαγής – Δύναμη Προοπτικής» και από ΚΚΕ ο Λαέρτης Ρέγκας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Και στην Πρέβεζα, ο «Καλλικράτης» έφερε τρεις Δήμους.
Στο νέο Δήμο Πρέβεζας υποψήφιοι είναι οι: από ΝΔ ο Στέργιος Γιαννάκης επικεφαλής της «Δημοτικής Ανανεωτικής Κίνησης Πρέβεζας», από ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης με την «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Πρέβεζας» από ΚΚΕ ο Ευάγγελος Τσοβίλης με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πρέβεζας», από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΑΡΙ ο Χρήστος Μπαΐλης με την «Δημοτική Συνεργασία», ανεξάρτητος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Νίτσας με την «Ανάπτυξη τώρα» και ανεξάρτητος από ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ρέντζος επικεφαλής της παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα- Λούρος- Ζάλογγο».
Σε αυτόν της Ζηρού υποψήφιοι είναι οι Κωνσταντίνος Βογιατζής (ΠΑΣΟΚ) με την παράταξη «Δημιουργική Πορεία», Δημήτρης Γιολδάσης (ΝΔ) με την παράταξη «Δήμος Ζηρού, Δήμος για τον Πολίτη», Πέτρος Τσεκούρας με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζηρού» και Γιώργος Ζυγούρης (ανεξάρτητος) με την «Συνεργασία Πολιτών».
Στο Δήμο Πάργας κατεβαίνουν οι: Σωτήρης Γάκης με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας» Αντώνης Νάστας (ΝΔ) με την «Δημοτική Ενωτική Πορεία» και Θανάσης Λιόλιος (ΠΑΣΟΚ) με το «Όραμα Ενεργών Πολιτών».
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1667&catid=13




Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υποψηφιότητα του βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες:
Άρτας: Μπόβολος Κώστας
Θεσπρωτίας: Τζιοβάρας Γρηγόρης
Ιωαννίνων: Χρήστος Παπαβρανούσης
Πρέβεζας: Αρβανίτης Κώστας
Η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ στηρίζει τον σημερινό νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκο Καχριμάνη, με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες:
Άρτας: Κώστας Παππάς
Θεσπρωτίας: Θωμάς Πιτούλης
Ιωαννίνων: Τατιάνα Καλογιάννη
Πρέβεζας: Στράτος Ιωάννου
Το ΚΚΕ στηρίζει τον κ. Κώστα Κωτσαντή με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες:
Άρτας: Ζιώβας Βασίλης
Θεσπρωτίας: Παπαθεοδώρου Γιάννης
Ιωαννίνων: Τσουμάνη Όλυ
Πρεβέζης: Νόβας Γιάννης
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου με υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες:
Άρτας: Ψυχογιός Παναγιώτης
Θεσπρωτίας: Κάτσης Σπύρος
Ιωαννίνων: Λούκας Κώστας
Πρέβεζας: Χάϊδας Ηλίας
Την υποψηφιότητα του Γιώργου Ζάψα στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον κ. Νίκο Ζήκο.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πέντε είναι οι υποψήφιοι για τον Δήμο της Άρτας. Πρόκειται για τους:
Παπαβασιλείου Γιώργος με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Παπαλέξης Γιάννης, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ
Γεροβασίλη Όλγα με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς
Παπαιωάννου Κώστας με την στήριξη του ΚΚΕ
Παπάζογλου Χρήστος, προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και κατέρχεται ως ανεξάρτητος.
Δήμος Νικολάου Σκουφά
Κόκλας Ιωάννης ΝΔ
Γιαννούλης Στάθης, ανεξάρτητος, προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία
Μουσαβερές Θεόδωρος ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ
Σαπρίκης Ηλίας ΚΚΕ
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη
Γαλλίκας Δημήτρης, προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία
Τσιούνης Νικόλαος ΚΚΕ
Γκούζιας Μιχάλης, ανεξάρτητη υποψηφιότητα
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων
Γαρνέλης Μαρίνος, προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν έχει δώσει επίσημη στήριξη
Χασιάκος Χρήστος, δήμαρχος σήμερα Αγνάντων, προερχόμενος επίσης από τη Νέα Δημοκρατία.
Καραβασίλη Σταυρούλα ΠΑΣΟΚ
Νάκης Γιάννης ΚΚΕ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Δήμος Ηγουμενίτσας
Γιόγιακας Βασίλειος ΝΔ
Κάτσινος Γιώργος ΠΑΣΟΚ
Δήμας Θεόδωρος ΚΚΕ
Κοσσιώρης Σπύρος
Αλεξίου Παύλος, ΜΛΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δήμος Φιλιατών
Παππάς Μηνάς ΠΑΣΟΚ
Ρέγγας Λαέρτης ΚΚΕ
Δάλλας Γιώργος ΝΔ
Δήμος Σουλίου
Παππάς Αθανάσιος ΝΔ, ΛΑΟΣ
Μπραϊμη-Μπότση Σταυρούλα ΠΑΣΟΚ
Μαρέτας Άρης ΚΚΕ
Λίγκας Γιώργος
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δήμος Ιωαννιτών
Γκόντας Νίκος ΝΔ
Φίλιος Φίλιππος ΠΑΣΟΚ, Δ.Αριστερά, Οικ.Πράσινοι
Τασιούλας Τάκης ΚΚΕ
Μαντάς Χρήστος ΣΥΡΙΖΑ
Σκοπούλης Στέφανος ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δήμος Ζαγορίου
Σουκουβέλος Γιώργος, ανεξάρτητος προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία
Παπαναστασίου Γαβριήλ, ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ
Σπύρου Βασίλης, ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ
Δήμος Κόνιτσας
Παπασπύρου Ανδρέας, Νέα Δημοκρατία
Γαργάλας Παναγιώτης ΠΑΣΟΚ
Μουζάκης Νίκος ΚΚΕ
Εξάρχου Νίκος, ανεξάρτητος
Δήμος Πωγωνίου
Στεργίου Θεοφάνης ΝΔ
Καψάλης Κώστας, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ
Ντόντης Γιάννης, ανεξάρτητος προέρχεται επίσης από το ΠΑΣΟΚ
Μεντής Χρήστος ΚΚΕ
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων
Σεντελές Γιάννης ΠΑΣΟΚ
Σταύρου Γιάννης ΚΚΕ
Αργύρης Γιάννης Ανεξάρτητος
Δήμος Μετσόβου
Τζαφέας Κώστας, προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία
Τσομπίκος Νίκος, προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία
Ευθυμίου Λεωνίδας ΠΑΣΟΚ
Δήμος Δωδώνης
Μπούκας Γιάννης, ανεξάρτητος
Κατσανάκης Κώστας ΠΑΣΟΚ
Τόκας Τάσος ΚΚΕ
Ντακαλέτσης Χρήστος, ανεξάρτητος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία
Μπάρκας Γιάννης, ανεξάρτητος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία
Δήμος Ζίτσας
Βλέτσας Σάκης ΝΔ
Βούζας Χρυσόστομος, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ
Τζίμας Τάκης ΚΚΕ
Ρογκότης Δημήτρης ΠΑΣΟΚ
Μπότσιος Ανδρέας ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Δήμος Πρέβεζας
Γιαννάκης Στέργιος ΝΔ
Τσοβίλης Βαγγέλης ΚΚΕ
Μπαϊλης Χρήστος ΠΑΣΟΚ,
Νίτσας Γιώργος, ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ
Ρέντζος Γιάννης, ΣΥΡΙΖΑ
Κωστόγιαννης Ταξιάρχης ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δήμος Ζηρού
Γιολδάσης Δημήτριος ΝΔ
Ζυγούρης Γεώργιος Ανεξάρτητος
Βογιατζής Κώστας ΠΑΣΟΚ
Τσεκούρας Πέτρος ΚΚΕ
Δήμος Πάργας
Νάστας Αντώνιος ΝΔ
Λιόλιος Θανάσης ΠΑΣΟΚ
Γάκης Σωτήρης ΚΚΕ

http://www.epiruspost.gr/ipiros/ioannina/6710-2010-11-01-01-06-47.html