Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Απαντήσεις του υποψήφιου δήμαρχου Π. Αλεξίου

Απαντήσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ'' Π.Αλεξίου σε ερωτήματα της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ.
1.Ποια είναι η προτεραιότητα της δημοτικής σας αρχής,ως προς τα προβλήματα του Δήμου μας.
Τα προβλήματα του Δήμου και των πολιτών είναι πάρα πολλά και σε αυτή τη φάση δεν θα αναφερθούμε σε όλα αυτά .
To βασικό όμως πρόβλημα όλων των μέχρι σήμερα φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ηγουμενίτσας είναι το μοντέλο ενός δήμου κόντρα στα συμφέροντα των πολιτών και χωρίς τη συμμετοχή τους στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους. Μια δομή συγκεντρωτική, δημαρχοκεντρική, νεποτική, που γίνεται ακόμη πιο χειρότερη με το «Καλλικράτη». Ένας τρόπος λειτουργίας με τη ρεμούλα, το ρουσφέτι και τη διαπλοκή. Μια πολιτική στην υπηρεσία των εκάστοτε κυβερνήσεων. Όλα αυτά τα χρόνια οι κομματικοί Δήμαρχοι και Νομάρχες εφάρμοσαν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους, μετέτρεψαν την Τ.Α. σε κομματικό παραμάγαζο, συμπλήρωμα, εξάρτημα και συνδιαχειριστή της κρατικής εξουσίας, υποτακτική των μηχανισμών της Ε.Ε., θερμοκήπιο σκανδάλων.
Η δική μας προτεραιότητα είναι η παρουσία και συμμετοχή του ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη στα ζητήματα που αφορούν τη ζωή του και την καθημερινότητά του. Θέλουμε να ξαναβγεί ο λαός στο προσκήνιο, μέσα από τη συλλογική δράση, τον μαζικό αγώνα, την λαϊκή οργάνωση, την αλληλεγγύη, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με κυρίαρχο και αποφασιστικό το ρόλο των λαϊκών συνελεύσεων, με δημοψηφίσματα για κάθε σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία, με την απλή αναλογική, με την ανακλητότητα για όσους εκλέγονται, με την ενεργοποίηση των τοπικών κινήσεων. Οι τοπικές συνελεύσεις θα πρέπει να ιεραρχούν τις ανάγκες και τα έργα. Επιζητούμε ένα δήμο που θα ανασυγκροτηθεί οργανωτικά όχι στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης δράσεων και αποφάσεων στον παλαιό δήμο Ηγουμενίτσας, αλλά με αποκέντρωση των δραστηριοτήτων στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Με πλήρη στήριξη και ελευθερία στα τοπικά συμβούλια και επιτροπές και αποδοχή των αποφάσεών τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, με κυρίαρχο το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου έναντι ενός Δήμαρχου συντονιστή και εκτελεστή των αποφάσεών του. Κάθε τόπος με τις ανάγκες του και τον χαρακτήρα του. Κάθε τοπική κοινωνία υπεύθυνη για τον τόπο της και υπόλογη για τη δράση της.
2.Φυσικό αέριο,αγωγοί,εγκαταστάσεις στην Πέρδικα.Η τοπική κοινωνία αντιδρά αγωνιζόμενη.
Ποια η δική σας θέση για το πρόβλημα και τι θα κανετε για αυτό.
Όπως με τις θέσεις μας, αλλά και έμπρακτα έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια, συντασσόμαστε με τη θέληση και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα και τις Λαϊκές συνελεύσεις. «Να μην περάσει και να μην εγκατασταθεί στην περιοχή τους ο αγωγός φυσικού αερίου». Η «τράνζιτ» διέλευση του αγωγού από τη χώρα μας, πέραν των καταστροφικών συνεπειών που θα έχει για την οικονομία και το περιβάλλον της περιοχής, θα αποτελέσει το προγεφύρωμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα, τον πλήρη έλεγχό του από τις πολυεθνικές της ενέργειας και για τα κερδοσκοπικά παιγνίδια τους σε βάρος των λαών, την εμπλοκή της χώρα μας σε ανταγωνισμούς, χωρίς να υπάρχουν τελικά οφέλη για το λαό και τη περιοχή.
Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση αποδέχεται πλήρως τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την ασυνέπεια λόγων και έργων για εξαπάτηση της τοπικής κοινωνίας και καλεί τους πολίτες να καταδικάσουν με την ψήφο τους τα διαχρονικά κυβερνητικά κομματικά ψηφοδέλτια που αποφεύγουν συνειδητά να τοποθετηθούν και να δεσμευθούν. Ο νομικός αγώνας, τα αντισταθμιστικά οφέλη κ.α., που προβάλλονται όψιμα από κάποιους, είναι άλλοθι και υπεκφυγή για συμβιβασμό και παράδοση, γίνεται εξαιρετικά επισφαλής, αν δεν υπάρχει η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα.
Μόνον ο ενωτικός δυναμικός και παρατεταμένος αγώνας των κατοίκων της Πέρδικας με τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του Δήμου, όλων των φορέων, των συμπολιτών μας, μπορεί να βάλει φραγμούς στα σχέδια κυβέρνησης-ΔΕΠΑ-πολυεθνικών της ενέργειας. Ο αγώνας των κατοίκων της Πέρδικας είναι υπόθεση όλων μας και του Δήμου Ηγουμενίτσας πάνω απ΄ όλα. Τέτοιες δράσεις και μορφές κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, μέχρι αποκλεισμούς και καταλήψεις και ό, τι άλλο αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες, εμείς θα προωθήσουμε. Το αντιλαϊκό σχέδιό τους «ΔEN ΘA ΠEPAΣEI».
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/11/blog-post_6671.html