Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Εκλογικά αποτελέσματα Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών στην Ήπειρο

Για Περιφέρεια και Δήμους
Ποιοι ηγούνται των συνδυασμών στους 4 Νομούς της Ηπείρου
Όλα τα ονόματα των επικεφαλής
Με έξι συνδυασμούς στην Περιφέρεια Ηπείρου και 63 στους νέους Δήμους των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου, θα πραγματοποιηθούν οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Απέχουμε μόλις τέσσερις ημέρες από την 7η Νοεμβρίου και οι επικεφαλής των συνδυασμών έχουν μπει για τα καλά στην τελική ευθεία, που είναι και η πιο κρίσιμη, πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Έτσι, την Περιφέρεια Ηπείρου θα διεκδικήσουν: εκ μέρους της ΝΔ ο Αλέκος Καχριμάνης με την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» (με υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τους: Τατιάνα Καλογιάννη στα Γιάννινα, Κώστας Παππάς στην Άρτα, Στράτος Ιωάννου στην Πρέβεζα και Θωμάς Πιτούλης στην Θεσπρωτία), 44,73% και 12 έδρες,
εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Αργύρης με τον συνδυασμό «Ήπειρος- Τόπος Να Ζεις» (υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες είναι: Στα Γιάννινα ο Χρήστος Παπαβρανούσης, στην Άρτα ο Κώστας Μπόβολος, στην Πρέβεζα ο Κώστας Αρβανίτης, στην Θεσπρωτία ο Γρηγόρης Τζιοβάρας), 38,63%, 10
εκ μέρους του ΚΚΕ ο Κώστας Κωτσαντής με την «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου» (υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες είναι οι: Βασίλης Ζιώβας στην Άρτα, Όλυ Τσουμάνη στα Γιάννινα, Γιάννης- Ταξιάρχης Νόβας στην Πρέβεζα και Γιάννης Παπαθεοδώρου στη Θεσπρωτία), 8,44%, 2
εκ μέρους της ΔΗ.ΑΡΙ του Φώτη Κουβέλη, ο Γεώργιος Ζάψας με την παράταξη «Ήπειρος των Οριζόντων, Περιφερειακή Συνεργασία Πολιτών της Οικολογίας και της Αριστεράς» (με υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τους Ρήγα Τσιακίρη στα Γιάννινα, Βασίλη Τόλη στην Πρέβεζα, Μιχάλη Καττή στην Άρτα και Κώστα Ανδρέου στη Θεσπρωτία), 1,97% καμία έδρα
εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Νίκος Ζήκος με την «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» (υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες οι: Γιώργος Παπαπέτρος στα Γιάννινα, Ευάγγελος Νάνος στην Πρέβεζα, Γιάννης Χεκίμογλου στη Θεσπρωτία και Γιάννης Ψυχογιός στην Άρτα) 2,63%, 1
και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Παπαδημητρίου με το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. (Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο) για την Ήπειρο» (με υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τους: Κώστα Λούκα στα Γιάννινα, Ηλία Χάιδα στην Πρέβεζα, Παναγιώτη Ψυχογιό στην Άρτα και Σπύρο Κάτση στη Θεσπρωτία) 3,60%, 1.

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στην περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, από την 1η Ιανουαρίου, όταν και τίθεται σε εφαρμογή ο «Καλλικράτης», θα υπάρχουν οκτώ Δήμοι.
Στο Δήμο Ιωαννιτών την ψήφο των πολιτών διεκδικούν οι: από ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Στέφανος Σκοπούλης με την «Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (Δ.Ρ.Α.Σ.Υ.)» 4,12%, 1, από ΚΚΕ ο Δημήτρης Τασιούλας με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ιωαννιτών» 5,94%, 1, από ΠΑΣΟΚ ο Φίλ. Φίλιος με την «Ενότητα πολιτών - Νέα Γιάννενα» 44,15%, 9, από ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Μαντάς με την «Δημοτική Κίνηση Γιαννίνων, Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή» 2,60%, 1, και από ΝΔ ο Νίκος Γκόντας με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» 43,19%, 9.
Σε αυτόν των Βορείων Τζουμέρκων υποψήφιοι είναι: Γιάννης Σεντελές (ΠΑΣΟΚ) με την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» 53,36%, 16, Γιάννης Αργύρης (Ανεξάρτητος) με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Βορείων Τζουμέρκων» 36,55%, 9, και Γιάννης Σταύρου (ΚΚΕ) με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» 10,09%, 2.
Στο Δήμο Δωδώνης υποψήφιοι είναι: Αναστάσιος Τόκας, (ΚΚΕ) επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δωδώνης» 2,99%, Κώστας Κατσανάκης, (ΠΑΣΟΚ) επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» 28,18%, 4, Γιάννης Μπάρκας (ΝΔ) με το «Όραμα Δημιουργίας» 26,84%, 4, Γιάννης Μπούκας (Ανεξάρτητος) με την «Διαδημοτική ανάταση δημιουργικής ανάπτυξης» 20,94%, 3, και Χρήστος Ντακαλέτσης (ΝΔ)με την «Ελπίδα για Αναγέννηση» 21,24%, 3.
Στο Δήμο Ζαγορίου υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες: Εκείνη του Γιώργου Σουκουβέλου (ΝΔ) με τον συνδυασμό «Ζαγόρι» 29,95%, 3, του Γαβριήλ Παπαναστασίου (ΠΑΣΟΚ) με την παράταξη «Ζαγόρι με συνέχεια» 34,12%, 4, και του Βασίλη Σπύρου (ΠΑΣΟΚ) με την «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου» 34,94%, 4.
Το Δήμο Ζίτσας θα διεκδικήσουν οι Δημήτρης Ρογκότης (ΠΑΣΟΚ) με την παράταξη «Δήμος Ζίτσας Αυτοδιοικητική Ενότητα», 30,03%, 4, υποστηριζόμενος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Ανδρέας Μπότσιος με την «Ριζοσπαστική Παρέμβαση στο Δήμο Ζίτσας» 1,33%, Σάκης Βλέτσας (ΝΔ) με την «Ώρα της Ζίτσας» 34,97%, 5, Χρυσόστομος Βούζας (Ανεξ. του ΠΑΣΟΚ) με την «Συμμαχία Πολιτών 20,50%, 3, και Δημήτρης Τζίμας (ΚΚΕ) με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζίτσας» 13,17%, 2.
Στο Δήμο Κόνιτσας κατεβαίνουν οι: Νίκος Μουζάκης –Μοτζάκης (ΚΚΕ) με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κόνιτσας» 7,77% 1, , Ανδρέας Παπασπύρου (ΝΔ) με τον συνδυασμό «ο Τόπος μας μπροστά» 28,57%, 3, Παναγιώτης Γαργάλας (ΠΑΣΟΚ) με τον συνδυασμό «Δήμος Κόνιτσας Δημιουργικός και Ανθρώπινος» 43,27%, 5, και Νίκος Εξάρχου με την παράταξη «Ανασυγκρότηση – Αναγέννηση» 20,41%, 2.
Στο Δήμο Μετσόβου κατεβαίνουν οι: Κώστας Τζαφέας, (ΝΔ) επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Πορεία» 33,46%, 6, Νίκος Τσομπίκος (ΝΔ) με την «Πορεία Ελπίδας» 52,03%, 13, και Λεωνίδας Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ) με τους «Πολίτες για το Μέτσοβο» 14,50%, 2.
Τέλος, στο Δήμο Πωγωνίου υποψήφιοι είναι οι: Χρήστος Μεντής (ΚΚΕ) με την «Λαϊκή Συσπείρωση» 7,58% 1, Γιάννης Ντόντης (ΠΑΣΟΚ) με την «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» 30,57%, 4, Κώστας Καψάλης (ΠΑΣΟΚ) με την «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» 44,00%, 6, και Φάνης Στεργίου (ΝΔ) με την παράταξη «Όλοι Μαζί» 17,74%, 3.

Ν. ΑΡΤΑΣ: Η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» έφερε στην Άρτα τέσσερις Δήμους. Στον Δήμο Αρταίων κατέρχονται ως υποψήφιοι οι: από ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Παπαλέξης με τον συνδυασμό «Γέφυρα στο Μέλλον» 32,83%, 6, από ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη με την «Δημοτική Αλλαγή» 19,95%, 3, από ΝΔ ο Γιώργος Παπαβασιλείου με την παράταξη «Κοντά στο Δημότη» 33,33%, 6, από ΚΚΕ ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αρταίων» 6,61%, 1, και ανεξαρτητος της ΝΔ ο Χρήστος Παπάζογλου με τον συνδυασμό «Μαζί και αύριο! Χρήστος Παπάζογλου, Ανεξάρτητος Εκλογικός Συνδυασμός» 7,28%, 1.
Το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη θα διεκδικήσουν οι: Μιχάλης Γκούζιας (Ανεξάρτητος ΝΔ) με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Ραδοβυζινών του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη» 42,06%, 5, Νίκος Τσιούνης (ΚΚΕ) με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη» 9,69%, 1, και Δημήτρης Γαλλίκας (ΝΔ) με την «Ραδοβυζινή Συνεργασία» 48,26%, 5.
Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων υποψήφιοι είναι οι: Γιάννης Νάκης (ΚΚΕ) με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» 4,68%, 1, Μαρίνος Γαρνέλης (ΝΔ) με τον «Πατριωτικό υπερκομματικό συναγερμό Κεντρικών Τζουμέρκων» 29,79%, 4, Σταυρούλα Καραβασίλη (ΠΑΣΟΚ) με την παράταξη «Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης- Νέα Εποχή» 29,62%, 4, και Χρήστος Χασιάκος (ΝΔ) (Η ΝΔ δεν έχει δώσει επίσημη στήριξη) με την «Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορεία» 35,91%, 5.
Τέλος στο Δήμο Νικολάου Σκουφά κατέρχονται ως υποψήφιοι: Θεόδωρος Μουσαβερές με την παράταξη «Δήμος Πολιτών» υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου είναι μέλος, (αλλά υποστηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ) 25,46%, 4, από τη ΝΔ Γιάννης Κόκλας με την «Δημοτική Αναγέννηση» 38,01%, 5, ανεξάρτητος της ΝΔ είναι ο Ευστάθιος Γιαννούλης με την «Ενωτική Πορεία» 31,18%, 4, και από το ΚΚΕ ο Ηλίας Σαπρικλής με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νικολάου Σκουφά» 5,34%, 1.

Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Οι τρεις Δήμοι που απαρτίζουν τη νέα Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας είναι της Ηγουμενίτσας, των Φιλιατών και του Σουλίου.
Στην Ηγουμενίτσα, υποψήφιοι είναι:οι: από ΝΔ ο Βασίλης Γιόγιακας με την «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία» 44,01%, 6, από ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Κάτσινος με την «Κοινωνία Αξιών», 49,31%, 7, από ΚΚΕ ο Θεόδωρος Δήμας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» 3,85%, 1, , ανεξάρτητος ΝΔ ο Παύλος Κοσιώρης με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση», 0,87%, και από ΜΛΚΚΕ με υποστηριξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Παύλος Αλεξίου με την «Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Ηγουμενίτσας 1,86%.
Στο Σούλι κατεβαίνουν οι: από ΠΑΣΟΚ η Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση με την παράταξη «ΟΡ.Α.Μ.Α.-Οργάνωση Αλλαγή Μεθοδική Ανάπτυξη», 45,08%, 6, ο ανεξάρτητος από τη ΝΔ Γιώργος Λύγκας με την «Δημιουργική Συνεργασία», 14,06%, 2, από ΝΔ (με υποστήριξη ΛΑΟΣ) ο Αθανάσιος Παππάς με την «Πορεία Δημιουργίας και Ανάπτυξης» 35,77%, 5, και από ΚΚΕ ο Αριστείδης Μαρέτας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» 5,08%, 1.
Τον Δήμο Φιλιατών θα διεκδικήσουν οι: από ΠΑΣΟΚ ο Μηνάς Παππάς επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση», 58,44%, 16, από ΝΔ ο Γιώργος Δάλλας με την «Συμφωνία Αλλαγής – Δύναμη Προοπτικής» 38,21%, 10, και από ΚΚΕ ο Λαέρτης Ρέγκας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» 3,35%, 1.

Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Και στην Πρέβεζα, ο «Καλλικράτης» έφερε τρεις Δήμους.
Στο νέο Δήμο Πρέβεζας υποψήφιοι είναι οι: από ΝΔ ο Στέργιος Γιαννάκης επικεφαλής της «Δημοτικής Ανανεωτικής Κίνησης Πρέβεζας» 34,01%, 5, από ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης με την «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Πρέβεζας» 1,61%, από ΚΚΕ ο Ευάγγελος Τσοβίλης με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πρέβεζας» 11,12%, 2, από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΑΡΙ ο Χρήστος Μπαΐλης με την «Δημοτική Συνεργασία» 38,64%, 5, ανεξάρτητος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Νίτσας με την «Ανάπτυξη τώρα» 9,40%, 1, και ανεξάρτητος από ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ρέντζος επικεφαλής της παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα- Λούρος- Ζάλογγο» 5,22%, 1.
Σε αυτόν της Ζηρού υποψήφιοι είναι οι Κωνσταντίνος Βογιατζής (ΠΑΣΟΚ) με την παράταξη «Δημιουργική Πορεία» 13,39%, 2, Δημήτρης Γιολδάσης (ΝΔ) με την παράταξη «Δήμος Ζηρού 47,87%, 6, Δήμος για τον Πολίτη», Πέτρος Τσεκούρας (ΚΚΕ) με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζηρού» 5,05%, 1, και Γιώργος Ζυγούρης (ανεξάρτητος) με την «Συνεργασία Πολιτών» 33,70%, 5.
Στο Δήμο Πάργας κατεβαίνουν οι: Σωτήρης Γάκης (ΚΚΕ) με την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας» 5,43%, 1, Αντώνης Νάστας (ΝΔ) με την «Δημοτική Ενωτική Πορεία» 48,09%, 7, και Θανάσης Λιόλιος (ΠΑΣΟΚ) με το «Όραμα Ενεργών Πολιτών» 46,48%, 6.


(Είναι λάθος το ρολόϊ του blog. Η ημερομηνία είναι Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. Για την ακρίβεια, πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, γύρω στις 6 το πρωϊ.)