Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ ΔΝΤ

ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΗΠΑ
Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ ΔΝΤ
Νέα δεδομένα από το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης
Στο φόντο της ενιαίας αντιλαϊκής στρατηγικής, μεγαλώνει η ανησυχία του κεφαλαίου για τη διαχείριση των αλυσιδωτών συνεπειών από τη συγχρονισμένη παγκόσμια ύφεση
Νέα δεδομένα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και παγκόσμια, δημιουργεί η προσφυγή μιας ακόμα χώρας, αυτή τη φορά της Ιρλανδίας, στο μηχανισμό δανειοδότησης της ΕΕ, με ληστρικούς όρους για το λαό της και με στόχο να διασφαλιστούν τα κεφάλαια που οι ισχυρές καπιταλιστικές χώρες έχουν επενδύσει στην ιρλανδική οικονομία και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.
Μετά από ένα Σαββατοκύριακο διεργασιών και διαβουλεύσεων της ιρλανδικής κυβέρνησης με την τρόικα, ανακοινώθηκε τελικά το βράδυ της Κυριακής ότι η χώρα προσφεύγει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Οικονομικής Σταθεροποίησης για τριετές δάνειο ύψους 80 - 90 δισ. ευρώ, η πρώτη δόση του οποίου ενδεχόμενα να δοθεί μέσα στο Γενάρη του 2011, σύμφωνα με τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο του Γιουρογκρούπ. Οι διαπραγματεύσεις για το ποσό του δανείου θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του Νοέμβρη.
Ενδεικτική της ανησυχίας που προκαλεί στο κεφάλαιο η εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης είναι η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι στόχος των αποφάσεων για την Ιρλανδία είναι «να αποτραπούν οι επιπτώσεις από την ενδεχόμενη εξάπλωση της δημοσιονομικής κρίσης στα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ». Πορτογαλία, Ισπανία και ακολούθως η Ιταλία βρίσκονται επίσης στο «κόκκινο», σε ό,τι αφορά στα δημοσιονομικά τους, εξαιτίας των τεράστιων κονδυλίων που διοχέτευσαν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις για τη σωτηρία των τραπεζών τους.
Ειδικό «ενδιαφέρον» από τη Μ. Βρετανία
Η Ιρλανδία αναμένεται να δανειοδοτηθεί και απευθείας, από χώρες εκτός της Ευρωζώνης. Η Σουηδία σκοπεύει να δανειοδοτήσει την Ιρλανδία με 5 έως και 10 δισ. κορόνες (530 εκατ. ευρώ έως και 1,06 δισ. ευρώ), με επιτόκιο της τάξης του 3%, το ίδιο με τα δάνεια που έδωσε σε Ισλανδία και Λετονία, ύψους 5 και 10 δισ. κορονών αντίστοιχα.
«Η Σουηδία είναι μια μικρή χώρα που εξαρτάται από τις εξαγωγές και άρα η σταθερότητα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για εμάς», εξήγησε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών, Αντερς Μποργκ, αποκαλύπτοντας τη σκοπιμότητα του απευθείας δανείου.
Ανάλογο δάνειο, ύψους 7 δισ. στερλινών (περίπου 8 δισ. ευρώ), αναμένεται να συνάψει με την Ιρλανδία και η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Οσμπορν. Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται τόσο τα διμερή δάνεια, όσο και η συνεισφορά του Λονδίνου στο «πακέτο» βοήθειας που θα συντονίσουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Η Ιρλανδία είναι μια φίλη σε ανάγκη και εμείς θα την βοηθήσουμε», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, κρύβοντας ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η Μ. Βρετανία παρεμβαίνει πυροσβεστικά είναι το γεγονός ότι οι βρετανικές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ιρλανδικά ομόλογα αξίας 222,4 δισ. ευρώ. Μόνο η Royal Bank of Scotland εκτιμάται ότι έχει ομόλογα 5 δισ. ευρώ, καθώς και δάνεια προς ιρλανδικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά ύψους 60 δισ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, οι βρετανικές εξαγωγές προς την Ιρλανδία είναι περισσότερες από όσο αθροιστικά οι εξαγωγές προς τις τέσσερις οικονομίες των BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα). Αμεσα εξαρτώμενη από την οικονομία της ανεξάρτητης Ιρλανδίας είναι και η οικονομία του βόρειου κομματιού του νησιού, που κατέχει η Βρετανία.
Ο λαός στο καναβάτσο
Τα δάνεια προς την Ιρλανδία συνοδεύονται από ένα αντιδραστικό τετραετές πρόγραμμα φιλομονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση πιθανότητα χθες η σήμερα και το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τις δυσβάσταχτες ανατροπές στο εισόδημα και στα δικαιώματα του ιρλανδικού λαού όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Το πρόγραμμα προβλέπει περικοπές ύψους 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2014, 6 από τα οποία θα κοπούν μέσα στο 2011, με στόχο το δημοσιονομικό έλλειμμα να φτάσει στο 3%. Η ρήτρα της ετήσιας επανεξέτασης που προβλέπει, προοιωνίζεται προσαρμογές προς το χειρότερο ύστερα από κάθε ανασκόπηση των μεταρρυθμίσεων, όπως γίνεται και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Η ανακοίνωση για την προσφυγή της Ιρλανδίας στο μηχανισμό δανειοδότησης προκάλεσε ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό της χώρας. Στο Δουβλίνο, διαδηλωτές του κομματος Σιν Φειν συγκεντρώθηκαν έξω από κυβερνητικά κτίρια και τα κατελαβαν για να καταγγείλουν την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία από τα ιρλανδικά ΜΜΕ χαρακτηρίζεται «εθνική ντροπή». Επισης διαδηλωτες του Σιν Φειν απεκλεισαν το κτιριο της βουλης, ενω χτυπιουνται με την αστυνομια της κυβερνησης. Οχι οπως στην Ελλαδα, που περναει η κυβερνηση του πασοκ του ΔΝΤ ολα τα αντιλαικα μετρα, και ο ελληνικος λαος κοιμαται!!!
Ο ηγέτης του δεξιου ρεφορμιστικου Εργατικού Κόμματος, Ιμον Γκίλμορ, κοροιδευοντας τον κοσμο, ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών, οπως εδω η ΝΔ, όχι βέβαια για να γλιτώσει ο λαός από τα νέα βάρβαρα μέτρα, αλλά για να υπάρξει «μια νέα κυβέρνηση, με σαφή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να μπορέσει να προετοιμάσει το τετραετές οικονομικό πρόγραμμα, να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ και να σχεδιάσει έναν προϋπολογισμό για το 2011».
Στο ίδιο πνεύμα, ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, το δεξιο φαιοΠράσινο Κόμμα, ζήτησε να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές το Γενάρη, λέγοντας ότι θα υποστηρίξει την κυβέρνηση μέχρι να περάσει ο προϋπολογισμός, στις 7 του Δεκέμβρη, ενώ οι δύο ανεξάρτητοι δεξιοι βουλευτές, από τους οποίους εξαρτάται η πλειοψηφία της ιρλανδικής κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο, δήλωσαν χτες ότι δε δεσμεύονται ότι θα υποστηρίξουν τον προϋπολογισμό του 2011.
Ενισχυτικά στον εκβιασμό και στην τρομοκράτηση του ιρλανδικού λαού έσπευσε χτες και ο οίκος Moody's, διαρρέοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ιρλανδίας κατά πολλές βαθμίδες, εξαιτίας της σημαντικής επιβάρυνσης από το δημόσιο χρέος και των οικονομικών αβεβαιοτήτων.
Σενάρια και εκτιμήσεις για το ευρώ
Στο μεταξύ, με τον ίδιο τρόπο που οι τεχνοκράτες της ΕΕ απέκλειαν πριν από μερικές βδομάδες την προσφυγή της Ιρλανδίας στο μηχανισμό δανειοδότησης της ΕΕ, τώρα σκίζουν τα ρούχα τους ότι η Πορτογαλία δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Ιρλανδία, παρά τα μεγάλα δημοσιονομικά της χρέη. Παντως οι διεθνεις τοκογλυφοι του ΔΝΤ το εχουν σιγουρο οτι τωρα η Πορτογαλια θα μπει και αυτη στα νυχια και τις αρπαγες του ΔΝΤ, ενω σειρα πλεον στις φημες και τις διαδοσεις οτι θα μπει στο ΔΝΤ πηρε η Ισπανια, πραγμα που αναγκασε την υπουργο Οικονομικων της Ισπανιας να βγει κατα τα γνωστα στις τηλεορασεις και να διαψευσει μετα βδελυγμιας οτι η χωρα θα μπει στο ΔΝΤ.
Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλιας, Φερνάντο Τεξέιρα ντος Σάντος, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «οι περικοπές δαπανών και οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις θα είναι αρκετές για να διασφαλίσουν τη μείωση των χρεών και την πορεία ανάπτυξης της χώρας». Τα σφαγιαστικά αντιλαϊκά μέτρα, που περιγράφει κυνικά ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, έχουν στόχο να μειώσουν φέτος το έλλειμμα της χώρας από το 9,3% στο 7,3% του ΑΕΠ, ενώ ο προϋπολογισμός για το 2011, που θα εγκριθεί αυτή τη βδομάδα, προβλέπει στο τέλος του χρόνου έλλειμμα 4,6% του ΑΕΠ.
Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι η Α. Μέρκελ, η διεθνης μεγαιρα που σπρωχνει ολες τις χωρες στην εξαθλιωση του ΔΝΤ και επιβαλει πλεον το 4ο Ραιχ της Γερμανιας παντου στην Ευρωπη, έχει ήδη δεχτεί από Γερμανούς τεχνοκράτες εισηγήσεις για ένα «ευρώ των φτωχών». Σύμφωνα με αυτές τις εισηγήσεις, οι αδύναμες οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης - ο αποκαλούμενος «φτωχός νότος» ή επίσης PIGS (Portugal, Ireland, Greece, Spain) - θα πρέπει να βρεθούν εκτός νομίσματος. Βεβαια ολος ο κοσμος πλεον αναρωτιεται, αν η Ευρωπη πλεον εχει καταρευσει, και εχουν επιβληθει στη θεση της Ευρωπης του 4ο Ραιχ των στρατοπεδων συγκεντρωσεως του ΔΝΤ και της Μερκελ, για ποιο λογο να υπαρχει ακομα, και να μην διαλυθει. Ολοι πλεον καταλαβαινουν οτι υπαρχει αναγκαιοτητα η Ελλαδα να φυγει απο τους αλητες τους αρπαγες της Ευρωπαικης Ενωσης και του ΔΝΤ, που το μονο που κανουμε ειναι να τους πληρωνουμε, αυτοι να δινουν μονο κατι δανεια με τοκογλυφικους ορους, για να αγορασουμε τα γερμανικα τανκς τους που εχουν προβληματα, τα γερμανικα υποβρυχια τους που γερνουν και ειναι αχρηστα γιατι ειναι αχρηστα τα γερμανικα εργοστασια, να περνουμε τοκογλυφικα δανεια για να αγορασουμε πανακριβα αμερικανικα αεροπλανα, για να στησουμε ολυμπιακους αγωνες για να τους διασκεδασουμε, ενω δεν εχουμε φραγκο!!!! Πρεπει λοιπον η Ελλαδα να φυγει απο την κωλοΕυρωπαικη Ενωση, να φερει πισω τη δραχμη, και να μην ξαναδωσουμε στην Ευρωπη ουτε φραγκο τσακιστο!!! Γιατι περα απο την προπαγανδα των ηλιθιων, αυτη ειναι η αληθεια, οτι λεφτα εδινε η Ευρωπη στην Ελλαδα, τα επαιρνε πισω με διαφορα προσχημα οπως φορους και προστιμα. Εξω λοιπον απο την ΕΕ των διεθνων τοκογλυφων!!!!
Η απόρρητη εισήγηση των γερμανων τοκογλυφων τεχνοκρατων που δόθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο, λέει ότι η Γερμανία έχει ζωτικό συμφέρον να «απαλλαγεί» από τα βαρίδια του ευρωπαϊκού νότου και να επιταχύνει την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς με τις χώρες του σκληρού πυρήνα της ΕΕ.
Με αυτές τις χώρες, σημειώνει η εισήγηση, η Γερμανία θα διατηρήσει ένα κοινό νόμισμα, το σημερινό ευρώ, και οι υπόλοιπες χώρες που δεν πληρούν τα κριτήρια για να το χρησιμοποιούν θα έχουν ένα πιο «αδύναμο», που στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινούσε υποτιμημένο σε σχέση 1 προς 3 ως προς το σημερινό. Το αδύναμο ευρώ θα βοηθούσε στην αναθέρμανση των οικονομιών του νότου και στο απώτερο μέλλον η γερμανική διοίκηση του ισχυρού ευρώ θα εξέταζε ξανά, ανάλογα με τα δεδομένα, μία διασύνδεση των ισοτιμιών, αν συμφέρει.
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=185271#185271


Ο Σημίτης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας λόγω Siemens
από / 1:57πμ, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010
Δεν είναι φάρσα, δεν είναι τρολλιά. Η πληροφορία προέρχεται από άτομο που εργάζεται σε ιδιωτική κλινική και συμμετείχε σε παροχή πρώτων βοηθειών.
Ο Σημίτης έκανε προχθές απόπειρα αυτοκτονίας γιατί έμαθε ότι η Γερμανία έχει στοιχεία για προσωπικό χρηματισμό του από τη Siemens, στα πλαίσια του γνωστού πλέον σκανδάλου.
Τον έχουν φυγαδέψει στο εξωτερικό για εξετάσεις και αποθεραπεία, για να μη μαθευτεί κάτι και για να μην υπάρξουν φωτογραφίες στον τύπο.
Σύμφωνα με την πηγή της πληροφορίας, όλοι οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό και έχουν επικοινωνήσει με την κλινική για πρώτη ενημέρωση. Στη συνέχεια έπεσε σιγή ασυρμάτου και τώρα κάνουν ότι δε συνέβει τίποτα.
Όπως και με την περίπτωση Ζαχόπουλου, που όλοι είχαν δει το dvd και όλοι λέγανε ότι δεν το είδαν...
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=185271#185271