Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Ηγ/τσας. Λευκό - άκυρο - αποχή!

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Ηγ/τσας:Λευκό - άκυρο - αποχή
Στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών:
Δεν νομιμοποιούμε κανέναν από τους υποψήφιους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
γιατί υπηρέτησαν και υπηρετούν τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές
Τους καταψηφίζουμε και καταδικάζουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο
Λευκό - άκυρο - αποχή
την πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, του Μνημονίου και
του «Καλλικράτη», που επιβάλλουν ΔΝΤ-ΕΕ-πλουτοκρατία
και εφαρμόζει η κυβέρνηση, με τη συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ
Εργαζόμενοι, νεολαίοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι,
O πρώτος γύρος των Δημοτικών εκλογών έληξε. Σημαντική υπήρξε η εκλογική καταδίκη της κυβέρνησης του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με την πτώση των περισσότερων συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και με την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων, σε σχέση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2009. Ο λαός, παρά τον ψεύτικο, ωμό και προκλητικό προεκλογικό εκβιασμό, στο σύνολό του, δεν υποτάχτηκε.
Η ΝΔ όχι μόνον δεν κατάφερε να εισπράξει τη φθορά της κυβέρνησης, αλλά είχε και αυτή σημαντικές απώλειες από τα ποσοστά του 2009. Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πίσω από την κούφια «αντιμνημονιακή» ρητορική της ΝΔ, κρύβεται η ίδια αντιδραστική πολιτική. Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να επωφεληθεί από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Ανησυχητικό υπήρξε το 5,3% της «Χρυσής Αυγής» στο δήμο της Αθήνας.
Η μεγάλη αποχή, τα λευκά και τα άκυρα είναι σύμπτωμα της βαθιάς κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος, αποδοκιμασίας της κοινωνίας στην κυρίαρχη πολιτική, αλλά και απογοήτευσης, εξαιτίας της υποχώρησης του λαϊκού κινήματος και της κατάστασης στο χώρο της Αριστεράς.
Οι διαθέσεις ενός κόσμου, που εκφράστηκαν, μέσα από την υποστήριξη συνδυασμών που αναφέρονται στην Αριστερά και τα θετικά αποτελέσματα των σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα ελπιδοφόρο γεγονός.
Στο Δήμο της Ηγουμενίτσας ο δικομματισμός σημείωσε πανελλήνια πρωτιά, συγκεντρώνοντας ποσοστό 93,5%!!! Οι πολίτες εκβιάστηκαν και επέλεξαν να μας κυβερνήσουν πάλι αυτοί, που ήδη μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια, ως Νομάρχες, Δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκφραστές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Θετική και ελπιδοφόρα υπήρξε η παρουσία της «Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης», που συσπείρωσε ένα δυναμικό παλιών και νέων αγωνιστών και αριστερών ανθρώπων, που έστειλε ένα ξεκάθαρο, αγωνιστικό πολιτικό μήνυμα και παρά τις αδυναμίες και τα εμπόδια, κατάφερε, μέσα από τις συμπληγάδες του δικομματισμού και μέσα από ένα πρωτοφανές κλίμα πόλωσης, να έχει την υποστήριξη 322 συμπολιτών και ένα ποσοστό 2%.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους συμπολίτες που δεν υπάκουσαν στις σειρήνες του δικομματισμού και μας υποστήριξαν. Θέλουμε να τους δηλώσουμε ότι μαζί τους και μαζί με όλο το λαό, που θα βρει αύριο απέναντί του αυτούς που σήμερα υπερψήφισε, θα βρεθούμε στο δεύτερο και τρίτο γύρο αγώνων, που έτσι κι αλλιώς θα ξεσπάσουν, αφού ήδη τη Δευτέρα οι κομισάριοι ΔΝΤ-ΕΕ έρχονται στην Αθήνα για να επιβάλλουν ένα δεύτερο Μνημόνιο, να ζητήσουν κι άλλη φτώχεια, ανεργία, πείνα, για το λαό μας, ενώ στις 18 Νοέμβρη κατατίθεται στη Βουλή, ο πιο ταξικός, αντιλαϊκός προϋπολογισμός των τελευταίων χρόνων.
Στη βάση αυτή, αυτονόητο είναι το κάλεσμα μας προς όλους τους εργαζόμενους όλους τους αγωνιστές της Αριστεράς, προς όλους τους πολίτες, στο δεύτερο γύρο, να αντισταθούν στα νέα, πιο ισχυρά εκβιαστικά διλήμματα και στις πιέσεις, να μην νομιμοποιήσουν με κανέναν τρόπο και να καταψηφίσουν τους υποψηφίους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τις πολιτικές του Μνημονίου και του «Καλλικράτη».
Ο αγώνας συνεχίζεται!
Ηγουμενίτσα 10-11-2010
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/11/blog-post_8091.html