Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Άμεση παρέμβαση της Γενικής Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου για τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

Άμεση παρέμβαση της Γενικής Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου για τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές
ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
Άμεση ήταν η παρέμβαση της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα στα προβλήματα που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή.Mε έγγραφό της προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ζητά να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας ως πλημμυροπαθείς και να χορηγηθούν άμεσα οι απαιτούμενες πιστώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.
Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί με τους Υφυπουργούς Εσωτερικών Γ. Ντόλιο και Υποδομών Γ. Μαγκριώτη εξετάστηκε πως θα προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) που θα κηρύσσει τις περιοχές πλημμυροπαθείς.Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο γραφείο της στην Περιφέρεια με τους Δ/ντές των αρμόδιων υπηρεσιών ΔΕΣΕ και ΔΕΚΕ όπου την ενημέρωσαν διεξοδικά για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.
Η Γενική Γραμματέας με το έγγραφό της προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ζητά να κηρυχθούν ως πλημμυροπαθείς οι ακόλουθες περιοχές:
Στο Νομό Ιωαννίνων: Σεισμόπληκτα- Κάτω Νεοχωρόπουλο - Ανθούπολη -Καρδαμίτσια- Βοτανικός –Μάτσικας καθώς και η περιοχή στη γέφυρα Λαγγάτσας στη συμβολή της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αντιρρίου. Επίσης, οι περιοχές Πλατανάκια και Τέροβο όπου υπερχείλισε ο ποταμός Λούρος και κατέστρεψε Ιχθυοκαλλιέργειες.
Στο Νομό Θεσπρωτίας: οι περιοχές Βρυσέλλα-Κορύτιανη και στον κάμπο Παραποτάμου όπου προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά.
Στις 00.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης η κυκλοφορία διακόπηκε στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, λόγω υπερχείλισης του Καλαμά, ενώ την 03.45 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παραποτάμου - Βρυσέλλας.Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους.Επίσης,διακόπηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η κυκλοφορία από το 8ο έως το 11,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Νεράιδας - Σαγιάδας Θεσπρωτίας, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_4458.html