Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Βαθύ το ρήγμα στο ΣΥΝ Πρέβεζας

Βαθύ το ρήγμα στο ΣΥΝ Πρέβεζας
Παραιτήθηκαν 10 από τα 15 μέλη της νομαρχιακής Επιτροπής
Την παραίτησή τους από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ Πρέβεζας κατέθεσαν 10 από τα 15 μέλη κατά την διάρκεια θυελλώδους συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ παρουσία του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα.
Να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο αλλά η δημιουργία νέας Δημοτικής Κίνησης ενάντια στην Δημοτική Ομάδα που ηγήθηκε του Δήμου της Πρέβεζας τα τελευταία 8 χρόνια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παραιτηθέντα μέλη άσκησαν εντονότατη κριτική στο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και στο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος Βασίλη Πριμηκήρη οι οποίοι -όπως τονίστηκε- όχι μόνο έδειξαν ανοχή αλλά σε κάποιες περιπτώσεις υποστήριξαν κιόλας τις κινήσεις της συγκεκριμένης ομάδας.
Τα παραιτηθέντα μέλη δε δίστασαν να μιλήσουν για καταστρατήγηση των εννοιών της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και της κομματικής δεοντολογίας. Είπαν ακόμη ότι η συγκεκριμένη ομάδα αντί να ασκεί γόνιμη κριτική επέλεξε την υπονόμευση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ των δέκα ατόμων που παραιτήθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού είναι ο Γραμματέας Δήμητρης Ντάγγας και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας ο οποίος πάντως δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση.
Ο κ. Κλάπας μάλιστα όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει τις εξελίξεις αρνήθηκε να πει οτιδήποτε παραπέμποντας στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο.
Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να στηρίξει καμία υποψηφιότητα για τον Δήμο της Πρέβεζας ενώ τα παραιτηθέντα μέλη θα εκδώσουν ανακοίνωση εξηγώντας επακριβώς τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Άνθρωποι του κόμματος χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις αυτές αναμενόμενες, αναφέρουν ότι το ρήγμα που δημιουργήθηκε είναι μεγάλο και υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/09/blog-post_6507.html





“Δημόσιος Χώρος” ονομάζεται η νέα δημοτική κίνηση που συγκροτήθηκε στην Πρέβεζα, με τη συμμετοχή πολλών αγωνιστών της αριστεράς, μελών του Συνασπισμού, της ΑΚΟΑ και ανένταχτων του ΣΥΡΙΖΑ. Η κίνηση, μάλιστα, σε συνέλευσή της αποφάσισε υποψήφιος δήμαρχος να είναι ο ανένταχτος αριστερός και πανεπιστημιακός Γιάννης Ρέτζος. Ήδη έχει ξεκινήσει η καμπάνια της κίνησης.
Οι εξελίξεις αυτές, όμως, που σηματοδοτούν και την απεμπλοκή τμήματος του χώρου από τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο δήμο, πυροδότησε κλίμα διχασμού στο εσωτερικό του Συνασπισμού. Σημειώθηκαν παραιτήσεις και δημόσιες δηλώσεις στελεχών του Συνασπισμού της Πρέβεζας, παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας του κόμματος να βρεθεί λύση, που να αφήνει το περιθώριο μιας πιο νηφάλιας συζήτησης μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο νυν δήμαρχος, Μιλτ. Κλάπας, μαζί με άλλα οχτώ μέλη της Ν.Ε. του Συνασπισμού, με δημόσια δήλωσή τους παραιτήθηκαν από το όργανο, κατηγορώντας την καθοδήγηση (μέλη της ΚΠΕ), ότι υπονόμευσαν τη δράση του κόμματος στο δήμο και δρομολόγησαν τις νέες εξελίξεις.
Σε απάντηση, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, ασκεί κριτική στο κείμενο των “εννιά” για τους απαράδεκτους, όπως λέει, ισχυρισμούς κατά μελών της ΚΠΕ.
εφημερίδα Εποχή


* Yποψήφιος περιφερειάρχης
ο Γιάννης Παπαδημητρίου
«ΑΥ.ΡΙ.Ο. (Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο) για την Ήπειρο» είναι ο τίτλος της παράταξης, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Περιφερειακές της Ηπείρου. Προηγήθηκαν οι ενωτικές διαδικασίες στους τοπικούς ΣΥΡΙΖΑ των 4 νομών και η ομόθυμη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιαννιώτη Δικηγόρου Γιάννη Παπαδημητρίου για τη θέση του επικεφαλής. Η πρώτη εμφάνιση θα γίνει στην Άρτα, όπου θα παρουσιαστεί η εκλογική διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο του νομού.
Φιλοδοξία δεν είναι η συγκρότηση απλώς ψηφοδελτίου αλλά ενός αυτοδιοικητικού σχήματος μακράς πνοής για την Περιφέρεια, ενός μάχιμου αντιπολιτευτικού πόλου απέναντι στις δυνάμεις του δικομματισμού, του νεοφιλελευθερισμού και του αντιδραστικού μνημονίου. Εξάλλου, σύμφωνα με το ιδρυτικό πλαίσιο, το μνημόνιο δεν είναι κάτι εξωτερικό και άσχετο με την Αυτοδιοίκηση, στη διάλυση της οποίας οδηγεί. «Το δίλημμα «ενάντια στο μνημόνιο» ή «με αυτοδιοικητική λογική είναι πλαστό», επισήμανε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Παπαδημητρίου.
Η Ήπειρος είναι περιφέρεια με έντονη πολιτιστική ταυτότητα και ενότητα, με μοναδικό φυσικό πλούτο και ομορφιά αλλά και μεγάλα προβλήματα, υστερήσεις και εσωτερικές ανισορροπίες, που δεν οφείλονται ούτε στο ορεινό ανάγλυφο ούτε στην κακή της τύχη. Απορρέουν από τις επιλογές των δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων κεντρικά και τοπικά, από τη σπατάλη πόρων και την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, από αδιαφάνεια και πελατειακή λογική, φαινόμενα τα οποία έχουν υπηρετήσει με πρωταγωνιστικούς ρόλους και οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες του δικομματισμού.
Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» δεν ξεκινάει από το μηδέν. Πολλοί συμμετέχοντες συναντήθηκαν στους αγώνες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους, σε κινήσεις αλληλεγγύης και πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα, σε κινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και των δημόσιων αγαθών.
(Τον υποψηφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου υποστηρίζει η ΑΚΟΑ με πρωτοσέλιδο)
εφημερίδα Εποχή