Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ηχηρό ΟΧΙ στον αγωγό φυσικού αερίου στη Λαϊκή Συνέλευση χτες στην Πέρδικα!!!

ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ! ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ!!!
Άμεση αντίδραση του Θεσπρωτικού λαού, στην φασιστικού τύπου, αφού δεν καταδέχθηκε ούτε τον λαό, αλλά ούτε την Κοινότητα ή την ΤΕΔΚ ή τη Νομαρχία να ενημερώσει (να διαβουλευτεί όπως αρέσκεται να λέει) απόφαση της Κυβέρνησης να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η Λαϊκή Συνέλευση.
Μελέτη που προβλέπει τη διέλευσή του από την Πέρδικα και την εργοστασιοποίηση των παραλιών της.
Πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, η Λαϊκή Συνέλευση της Πέρδικας και την παράσταση της έκλεψαν οι υποψήφιοι, -εκλογές γαρ. – με τους προστάτες τους.
Το Συνεδριακό Κέντρο γέμισε από τους κατοίκους, οι οποίοι βλέποντας τους «επίσημους» στις πρώτες θέσεις, ενθουσιάστηκαν .
Γιατί πίστεψαν πως αυτήν την ώρα θα ξεκινούσε ένας νέος αγώνας για την προστασία της περιοχής τους και του μέλλοντος τους, ενάντια στα κάθε μορφής συμφέροντα και τους υπηρέτες τους.
Για την ιστορία, παραβρέθηκαν
- Ο Βουλευτής του Νομού Χρήστος Κατσούρας
- Ο Νομάρχης της Θεσπρωτίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Γιόγιακας
- Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος
- Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεόδωρος Δήμας
- Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης
- Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Παπαδημητρίου
- Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Παπαθεοδώρου
- Οι επικεφαλείς των παρατάξεων στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κώστας Βέρμπης, Γιώργος Ζωγράφος
- Ο οικοδεσπότης Πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Πάκος.
Ω, της απογοήτευσης.
Όλοι, είχαν φορέσει τον κόκκινο μανδύα του πολέμου, με τα λάβαρα υψωμένα και έδωσαν τον όρκο: «Αν με ψηφίσετε και έρθω στην εξουσία, η πρώτη πράξη που θα κάνω, είναι το ξήλωμα του αγωγού από τα διοικητικά όρια της Πέρδικας και αμέσως μετά η τουριστική αξιοποίηση των παραλιών της».
Αλήθεια. Αυτό ήταν το ζητούμενο;
Αυτά περίμεναν να ακούσουν οι κάτοικοι από τους Άρχοντες τους, τωρινούς και μελλοντικούς;
Κρίμα!
Γιατί η Κυβέρνηση προέβη σε πραξικόπημα κατά της ίδιας της Δημοκρατίας, αφού υπέγραψε ερήμην του Θεσπρωτικού λαού, την πρώτη πράξη, ενός προσχεδιασμένου εγκλήματος, σε βάρος του τόπου μας και της εν γένει Εθνικής Οικονομίας, προκειμένου να … «εξυπηρετήσει» μια εργολαβική Κοινοπραξία, της οποίας τις μετοχές τις ελέγχει Κρατική Υπηρεσία της …Τουρκίας!!!
Κρίμα!
Γιατί κανείς από τους ομιλητές, που, κατά τ’ άλλα δεσμεύτηκαν να «ξηλώσουν» τον αγωγό, δεν διαμαρτυρήθηκε για το Κυβερνητικό αυτό πραξικόπημα, κανείς δεν κατήγγειλε την Κυβέρνηση.
Κανείς δεν πρότεινε να κληθεί εδώ στη Θεσπρωτία η αρμόδια Υπουργός, συνοδευόμενη από εκείνους τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είχαν δεσμευτεί, όχι προσωπικά, αλλά κομματικά, πως δεν θα επιτρέψουν να περάσει ο αγωγός από την ευρύτερη περιοχή της Πέρδικας.
Κανείς δεν ζήτησε να κληθεί η Ν.Δ. για να απολογηθεί για τις θέσεις της, όταν ήταν στην Κυβέρνηση, όπως τότε τις εξέφραζε ο δικός της Υφυπουργός και τοπικός Βουλευτής Αντώνης Μπέζας.
Κρίμα!
Γιατί κάποιοι, θέλοντας να βάλουν στον ύπνο τους Θεσπρωτούς, έριξαν την ιδέα να …προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη (!) αφήνοντας όμως πρώτα την Κυβέρνηση, να… εκτελέσει το έργο, προκειμένου… άκουσον – άκουσον, να προσφύγουν οι Θεσπρωτοί στην Δικαιοσύνη.
Τέτοια γραμμή πήραν να δώσουν, τέτοιο μάθημα διδάχθηκαν για να διδάξουν.
Όμως, δεν θα τους περάσει.
Το μόνο που πέτυχαν οι Άρχοντες μας, ήταν να μοιραστούν με την Κυβέρνηση, την οργή, τον πόνο της απογοήτευσης και της ταπείνωσης, τον θυμό και την αγανάκτηση ολόκληρου του Θεσπρωτικού λαού.
Είναι βέβαιο δε, πως θα οδηγηθούν στις εκλογές, γυμνοί και κενοί, γιατί δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του τόπου τους.
Ναι, εκείνοι που έχουν το θράσος να ζητήσουν από τους συμπολίτες τους, να αφήσουν στα δικά τους χέρια, τα προσβεβλημένα από την ασθένεια του ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ, τις τύχες τους και το μέλλον του τόπου τους.
Αλίμονό τους, όταν θα τρίβουν τα μάτια τους από τα αποτελέσματα της κάλπης.
Εκτός και, αν …ξυπνήσουν έγκαιρα. ΤΩΡΑ!
Κατά τα άλλα, η συνέλευση αποφάσισε την κλιμάκωση του λαϊκού αγώνα.
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/09/blog-post_9711.html