Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Οι συνενοχές του κ. Πάγκαλου

Ο... εγγονός...!!!!
Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
Ο...σόι. Ευθύνονται τα χρωμοσώματα. Με τα κληρονομούμενα γνωρίσματα απ’ τον πρόγονο στον εξ αίματος επίγονο. Μη χαθούν ιδιότητες ατομικές είτε με «εγκυκλιότητα». Κι αν γίνεις δικτάτορας, αλίμονο στους αντιπάλους σου, στο λαό που «κυβέρνησες», στην ιστορία που κατέγραψε τα «έργα» σου.
ΗΤΑΝ δικτάτορας ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Στρατηγός απ’ τα…γεννοφάσκια του και δεν του κλέβουμε το δίκαιο. Και στο Κίνημα στο Γουδί πήρε μέρος, και στους Βαλκανικούς και στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Έξαλλος κατά τη «Δίκη των εξ» έστηνε «κρεμάλες», πριν απαγγείλει τη θανατική καταδίκη ο Οθωναίος. «Επαναστάτης» στο πλευρό του Πλαστήρα κι ύστερα…μόνος. Δεν άργησε να’ ρθει η 25 Ιουνίου του ’25 και ο Πάγκαλος μετριοπαθής…δικτάτορας. Πρώτη του έγνοια να κλείσει εφημερίδες με πρώτον τον «Ριζοσπάστη». Ύστερα; Να φυλακίσει προσωπικούς του φίλους (Γεώργιο Παπανδρέου, Χρ. Λαμπράκη…). Μέχρι να γίνει «πλήρης» και…κανονικός δικτάτορας (Σεπτ. ’25), έκανε ό,τι άξιζε για να θλίβεται και να γελάει μαζί του η…ιστορία. Δεν ρίζωσε ο Πάγκαλος. Τον ανέτρεψε ο Κονδύλης. Με τα ίδια μέσα και το ίδιο φρόνημα (δικτάτορα).
ΤΑ χρόνια πέρασαν και οι απόγονοι του στρατηγού δεν χάθηκαν. Με τις αντιλήψεις, τις μεθόδους, το φρόνημα στο μυαλό και με τα χρωμοσώματα στο κορμί. Δεν έγινε στρατηγός ο εγγονός-έγινε πολιτικός. Μια κοψιά…μπαρόκ, με μασέλες να λειτουργούν ασταμάτητα και με λόγο ξερό που ενθουσιάζει κι άλλοτε προκαλεί. Ενίοτε, με μεγάλο «βεληνεκές», που τον αναγκάζει να ζητάει «συγγνώμη» από «γίγαντες με μυαλό παιδιού».
«ΜΑΖΙ τα φάγαμε» ξεστόμισε ο Θόδωρος κι εμείς κοιταχτήκαμε. Ύστερα, η ματιά έπεσε στην κοιλιά μας και στην κοιλιά του. Τραγικά άνισα τα ποσά και η σύγκριση οδηγεί σεν απελπισία. Κατά περιεχόμενο και δικαιώματα σ’ αυτήν τη ζωή, που τη ζει ο πολιτικός με τα προνόμιά του, τη «ζει» και ο κοινός…θνητός με τα άγχη του. Στα 58 ακίνητα του κ. Πάγκαλου σταματά η σκέψη, για να πάει στα σκουπίδια και στα ληγμένα. Εκεί ψάχνει για τροφή μερίδα ελλήνων, όταν ο «εγγονός» αγωνίζεται να κάνει δήμαρχο τη γυναίκα του. Πότε άλλοτε; Όταν συνεδριάζει με άλλα ντόπια και διεθνή…λουλούδια στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/09/blog-post_6303.html




Οι συνενοχές του κ.Πάγκαλου
«Μας ρωτάνε οι πολίτες που φάγαμε τα λεφτά». «Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίζαμε.
Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος»!
Μάλιστα! Ο κύριος που έδωσε τον Οτζαλάν μας κάνει και μαθήματα ηθικής!
Ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (που δεν είναι και χθεσινός) αποφάσισε να κάνει την αυτοκριτική του και να κατακεραυνώσει τους "συνενόχους του". Ομως ξέχασε μερικές μικρές λεπτομέρειες :
1. Aν ο κ.Πάγκαλος έχασε το λογαριασμό, να του υπενθυμίσουμε ότι δεν μας διόρισε όλους ,ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, είναι εκτός "πρακτικής αθλιότητας και εξαγοράς" της οποίας πρακτικής , είναι για δεκαετίες άριστος χειριστής . Και αυτό το κομμάτι της κοινωνίας είναι που πλήρωσε πρώτο και πληρώνει τις "αυτοκριτικές" του κ .Πάγκαλου και της συμμορίας του.
2. Υπάρχουν και ορισμένα άλλα "μικροαδικήματα" που ενδεχομένως να έχουν σχέση με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, και επειδή τα λεφτά εκεί είναι πολλά, θα είχε ενδιαφέρον αν μας κατονόμαζε ο κ.Πάγκαλος και αυτούς τους συνενόχους του. Μικροαδικήματα όπως : OΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ , MALL , ΖΗΜΕΝΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ κ.α.
Αρκούν αυτά, έτσι κι αλλοιώς είναι ρητορική η έκληση. Ομως όταν ο παχυδερμισμός στην πολιτική, φτάνει σε τέτοια επίπεδα, μάλλον δεν έχει όρια. Η μάλλον έχει, τα όρια που καθόρισε ο μεγάλος γερμανός ναζιστής ΓΚΕΜΠΕΛΣ :
Σε ελεύθερη μετάφραση :
Oσο μεγαλύτερη μαλακία πεις, τόσο πιό εύκολα θα τη φάνε!
http://voria-tis-athinas.blogspot.com/2010/09/blog-post_7110.html