Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκρίθηκε η προμελέτη του αγωγού φυσικού αερίου στην Πέρδικα

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Εγκρίθηκε η προμελέτη του αγωγού φυσικού αερίου που καταστρέφει το περιβάλλον και τον τουρισμό της Πέρδικας
Η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του υποθαλάσσιου ελληνοϊταλικού αγωγού εγκρίθηκε στις 17/09/2010, από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Βαρικό και Ομπρέλα 2 είναι οι θέσεις εγκατάστασης του σταθμού συμπίεσης και προσαιγιάλωσης του αγωγού αντίστοιχα.Η Θέση Βαρικό, βρίσκεται σε απόσταση 7,5 περίπου χιλιομέτρων από την ακτή και τη θέση Ομπρέλα 2. Και οι δύο θέσεις βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Πέρδικας του Νομού Θεσπρωτίας, πολύ κοντά στα διοικητικά όρια της Πρέβεζας.
Η απόφαση κοινοποιείται στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, αφού υπάρχει μικρό τμήμα του αγωγού που διέρχεται από τα διοικητικά όρια της Αγιάς.Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των αδειοδοτήσεων, αφού τον Ιούλιο του 2010 υπήρξε και η αντίστοιχη έγκριση από την Ιταλική πλευρά.
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/09/blog-post_7326.html


Εγκρίθηκε η προμελέτη του αγωγού φυσικού αερίου στη θέση Ομπρέλα 2!!!
Η κατοχική και δοσίλογη κυβέρνηση του ΓΑΠ-ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ με κάθε μυστικότητα προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε στους ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ τους!!!
Η γ.γ. της Περιφέρειας Ηπείρου μαζί με όλο το συμφερτό των υπηρεσιακών παραγόντων υποσχόνταν ότι θα επανεξετάσουν το ζήτημα.Το αποτέλεσμα είναι να πέρνουν εν κρυπτό αποφάσεις!!!
Αυτοί που μας υπόσχονταν δημόσια διαβούλευση για όλα τα ζητήματα έρχονται και πέρνουν εν ψυχρό αποφάσεις και δολοφονούν τον τόπο μας.
Η αντίδραση μας πρέπει να είναι ανάλογη
ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ!!!!
Ήδη στην Πέρδικα ετοιμάζεται ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ώστε να εξετασθούν οι τρόποι αντίδρασης και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Πρέπει να γίνει συνείδηση και κτήμα του καθενός μας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι για; τον τόπο και το μέλλον μας.
Δεν είναι δυνατόν να καταστρέφουν μια ολόκληρη περιοχή για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ,ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΚΩΝ συμφερόντων.
Δεν είναι δυνατόν ο κ.Κουβέλης υπουργός τώρα του ΠΑΣΟΚ μαζί με την κ.Γκερέκου Βουλευτή του
ΠΑΣΟΚ,όπως και ο ντόπιος βουλευτής κ.Κατσούρας(ο οποίος έκανε κι αγώνα μάλιστα!ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ!!!)να υπόσχονται ότι κανείς αγωγός δε θα περάσει από την Πέρδικα και ξαφνικά να γίνεται το αντίθετο.
ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥΓ-ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ο ΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
Ο ΑΓΩΓΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!
http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2010/09/2_24.html