Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Δεν έχουν τέλος οι αλβανικές προκλήσεις στην Χιμάρα

Τεταμένη η κατάσταση στην περιοχή
Δεν έχουν τέλος οι αλβανικές προκλήσεις στην Χιμάρα
Με πυροβολισμούς δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού...
Οι προκλήσεις εναντίον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού συνεχίζονται στη Χιμάρα.
Μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία του Χιμαριώτη Αριστοτέλη Γκούμα, πυροβολήθηκε η καφετέρια του Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος πρωταγωνιστεί στις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Όπως λένε πολλοί, το γεγονός ερμηνεύεται ως απόπειρα εκφοβισμού, ώστε να μη δοθεί συνέχεια στη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πυροβολισμοί το προηγούμενο έξω από το σπίτι του αδικοχαμένου. Τα κρίσιμα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Αλβανίας, αναδεικνύονται με όλη την οξύτητά τους τις τελευταίες ημέρες.
Η συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των περιοχών της μειονότητας, η έλλειψη υποδομών, το περιουσιακό, το εκπαιδευτικό και η επιθετική και αφομοιωτική τακτική των Τιράνων, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον για την ελληνική μειονότητα.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ...
• Έστω και την ύστατη ώρα, οι Βορειοηπειρώτες, λένε κάποιοι, πρέπει να καταλάβουν ότι συσπειρωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
Δεν χρειάζεται κάποιοι δεξιοί, υποστηριχτές του Μπερίσα, να φτιάχνουν κόμματα στιλ MEGA, φευγα, και πως τα λένε τέλος πάντων. Ας συσπειρωθούν όλοι στην Ομόνοια, και στο Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να βρουν τα δίκια τους. Aλλα αν κάποιοι είναι λαμόγια, και έχουν φάει τον αγλέουρα, μαζί με το αφεντικό τους τον Μπερίσα, και συμμαχώντας και με το διάολο ακόμη, τι να περιμένεις.
Αλλά και η Αθήνα επί τέλους χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την δυνατότητα που προσφέρει η διακαής επιθυμία των Τιράνων για προσέγγιση με την Ε.Ε., ώστε να απαιτήσει και να επιβάλλει τον σεβασμό των δικαιωμάτων του Ελληνισμού στην Αλβανία.
Μόνον έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας, που θα επιτρέψουν στους ομοεθνείς που ζουν σήμερα στην Ελλάδα να επιστρέψουν στις εστίες τους και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, εξαλείφοντας μια μόνιμη εστία τριβής στις Ελληνο-αλβανικές σχέσεις, η οποία δεν ξεπερνιέται με τους σημερινούς στρουθοκαμηλισμούς.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=590&catid=13

Ως «τροχαίο» (!) εμφανίζουν τώρα τη δολοφονία στη Χειμάρα
Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι δυο νεαροί που είχαν συλληφθεί για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρα.
Σε τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ατύχημα, κάτι που φαίνεται ότι δέχθηκε και η Αλβανική δικαιοσύνη, και όχι για δολοφονία, λόγω γλώσσας.
Πρόκειται για φοιτητές, οι οποίοι έκαναν έκκληση να μην χρησιμοποιηθεί πολιτικά το ζήτημα, γιατί δεν έχει τέτοια χροιά.
Καυστικός ήταν εναντίον του Δημάρχου Χειμάρας Βασίλη Μπολάνου ο πατέρας του Ιλίρ Μούκα, που είχε παραδεχθεί ότι αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητο που καταπλάκωσε τον Αριστοτέλη Γκούμα.
«Τον καλώ να μην χρησιμοποιεί την ατυχία του άλλου για δικούς του σκοπούς. Εσύ (προς κ. Μπολάνο) και εκείνος που σκοτώθηκε δεν είσαστε Έλληνες, μπορεί να είστε Ελληνόφωνες, αλλά θα είστε για πάντα Αλβανοί».
Ο πατέρας του βασικού ύποπτου για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, ενώ θεωρεί το έγκλημα ως "τροχαίο", εμφανίζεται με σοβινιστικές και φανατικές ιδέες.
Τα ΜΜΕ στην Αλβανία, παραθεωρούν το γεγονός της δολοφονίας και προσπαθούν να υπερασπιστούν ανθρωπιστικά τους δράστες.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=607&catid=13