Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Δολοφονήθηκε Έλληνας ομογενής στην Αλβανία

Δολοφονήθηκε Έλληνας ομογενής στην Αλβανία
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα απαίτησαν από τον 37χρονο Έλληνα ομογενή να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Χειμάρρα η κηδεία του 37χρονου Έλληνα ομογενούς, Αριστοτέλη Γκούμα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα άρχισαν χθες, πριν το μεσημέρι, όταν τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα ζήτησαν από τον 37χρονο να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του, που βρίσκεται στη Χειμάρρα. Μετά τη λογομαχία ακολούθησε ξυλοδαρμός. Ο ομογενής αναγκάστηκε να κρυφτεί.Οι τρεις Αλβανοί, όμως, τον εντόπισαν ύστερα από αρκετές ώρες, ενώ επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Οι δράστες όρμησαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στο νεαρό άνδρα και τον καταπλάκωσαν.
Κάτοικοι της πόλης, αντιδρώντας στη δολοφονία, απέκλεισαν χθες την εθνική οδό Αγίων Σαράντα- Αυλώνα, ζητώντας από τις αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσει στην αποφυγή των άγριων εθνικιστικών ενεργειών σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από και προς τη Χειμάρρα. Ο εθνικός δρόμος άνοιξε σήμερα στις 11 τοπική ώρα. Πάντως, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα ξανακλείσουν το δρόμο εάν δεν ληφθούν έμπρακτα μέτρα.
Η Αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, δεν εξέδωσε, ωστόσο, ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια του συμβάντος, το οποίο ο σημερινός αλβανικός Τύπος χαρακτήρισε ως δυστύχημα.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χειμάρρας, Βασίλης Μπολάνος, επεσήμανε ότι «πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης, αφού οι δράστες από ημέρες προκαλούσαν τον δολοφονηθέντα». Ακόμη, μίλησε για ρατσιστικά φαινόμενα, τα οποία οπισθοδρομούν την αλβανική κοινωνία.
Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, σε σχετική δήλωσή του, υπογράμμισε:
«Με οδύνη συμμετέχω στο βαθύ πόνο που προκάλεσε η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα. Συλλυπούμαι ολόψυχα την οικογένειά του, δεόμενος όπως ο Θέος αναπαύσει εν ειρήνη την ψυχήν του.
Τέτοιες αδικαιολόγητες, βίαιες πράξεις, απόλυτα καταδικαστέες από κάθε εχέφρονα, απειλούν να δυναμιτίσουν το κλίμα της αρμονικής συνυπάρξεως, για το οποίο όλοι οι σώφρονες πολίτες της Αλβανίας έχουν αγωνισθεί. Και ακόμη απειλούν να πυροδοτήσουν νέες συγκρούσεις και μίση στην περιοχή.
Στην κρίσιμη αυτή στιγμή απαιτείται από κάθε υπεύθυνο, νηφαλιότητα, αποφυγή αυτοδικιών, αναζήτηση της αλήθειας και επιβολή της δικαιοσύνης. Και ακόμα επιβάλλεται να ενταθούν οι ειλικρινείς προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ο σεβασμός της ελευθερίας κάθε πολίτη και όλων γενικώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
http://thesprotia-news.blogspot.com/2010/08/blog-post_8031.html



Ρατσιστική δολοφονία Έλληνα μειονοτικού στην Αλβανία
από μιχαλάκης 2:05πμ, Σάββατο 14 Αυγούστου 2010
φρικτό έγκλημα στην Αλβανία
Άγριο ρατσιστικό έγκλημα διαπράχθηκε στην Αλβανία εναντίων Ελληνα μειονοτικού.
Ομάδα ρατσιστών "παληκαράδων" τραμπούκισε τον άτυχο μειονοτικό Αριστοτέλη Γκούμα επειδή "μιλούσε τη γλώσσα του" Όταν αυτός αρνήθηκε να "συμμορφωθεί" με τις απειλές τους, του έστησαν ενέδρα και τον έλιωσαν με το αυτοκίνητό τους. Ο άνθρωπος αυτός βρήκε ακαριαίο, φρικτό θάνατο.
Οι ρατσιστές αυτοί θα πληρώσουν. Ο Αλβανικός λαός και το αντιρατσιστικό κίνημα της Αλβανίας πρέπει να τους καταδικάσει.
Η ρατσιστική αυτή επίθεση είναι η κορυφή του παγόβουνου στην εποχή του οράματος της "Μεγάλης Αλβανίας" όπου ο αλβανικός εθνοσωβινισμός με τις πλάτες των ΗΠΑ βρίσκεται στο ζενίθ του. Η ελληνική μειονότητα , όπως και η σέρβικη στο Κόσσοβο, στερείται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γίνεται βορά σε ρατσιστικές επιθέσεις.
Εμείς απ' την πλευράς μας θα πρέπει να επαγρυπνήσουμε γιατί σίγουρα οι φασίστες της χώρας μας θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ενάντια στους απλούς αλβανούς μετανάστες που κανένα κοινό δεν έχουν με τους ρατσιστές δολοφόνους.
Η κατάσταση πριν ξεφύγει χρειάζεται αμοιβαία δράση και αγώνα ενάντια στους φασίστες και στους ρατσιστές των δύο χωρών. Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα ούτε τα εγκλήματα των Ελλήνων ρατσιστών ενάντια στους Αλβανούς μετανάστες, ουτε και τα εγκληματα των Αλβανών ρατσιστών ενάντια στην ελληνική μειονότητα. Η καλύτερη υποστήριξη αυτή τη στιγμή των μειονοτικών που βράζουν είναι να τσακίσουμε τους ιδεολογικούς συντοπίτες των εκεί ρατσιστών , τους Έλληνες ρατσιστές πριν σηκώσουν χέρι σε Αλβανό μετανάστη.
Στο Καμπί της παλαιάς Χιμάρας και ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος ακόμα έξω, έβρισαν και τον άτυχο Αριστoτέλη Γκούμα του Ηλία 37 ετών.
Στο Καμπί του Κάστρου της Χιμάρας, περίπου τα μεσάνυχτα - ώρα Ελλάδος – ομάδα Αλβανών σοβινιστών, μη μπορώντας να αντέξουν την ωμή πραγματικότητα στη Χιμάρα, ζήτησαν το λόγο από τον ντόπιο Αριστοτέλη Γκούμα 37 ετών που μιλούσε στην εθνική του γλώσσα – την ελληνική. Τον κυνήγισαν και τον δολοφόνησαν.




Εθνικιστές Αλβανοί δολοφόνησαν έλληνα ομογεννή, πολιτικά παιχνίδια κα.
από απο tvxs 1:25πμ, Σάββατο 14 Αυγούστου 2010
αναδημοσιεύση άρθρου από tvxs για την δολοφονία έλληνα ομογεννή από εθνικιστές αλβανούς.
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Χειμάρρα, μετά τη δολοφονία του 35χρονου Έλληνα ομογενή, Αριστοτέλη Γκούμα, από τρεις Αλβανούς. Κάτοικοι της πόλης, αντιδρώντας στη δολοφονία, απέκλεισαν χθες την εθνική οδό Αγίων Σαράντα- Αυλώνα, ζητώντας από τις αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσει στην αποφυγή των άγριων εθνικιστικών ενεργειών σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας, που φέρεται να εξελίσσεται σε ένα «νέο πεδίο αναμέτρησης για την αλβανική πολιτική».
Σύμφωνα με τις Αστυνομικές αρχές ο 37χρονος διαπληκτίστηκε με τους τρεις Αλβανούς, γιατί οι τελευταίοι του ζήτησαν να μη μιλάει Ελληνικά. Ακολούθησε συμπλοκή και ο Έλληνας ομογενής τελικά αποχώρησε με μηχανή. Λίγο αργότερα οι δράστες τον εντόπισαν και τον παρέσυραν με το αυτοκίνητό τους τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Οι τρεις Αλβανοί, που συνελήφθησαν, υποστήριξαν ότι πρόκειται για ατύχημα.
Το περιστατικό προκάλεσε και την αντίδραση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα. «Οι πληροφορίες ότι οι δράστες είχαν εθνοτικά κίνητρα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία», σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών και τόνισε ότι «απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες, όπως αυτή έχουν σκοπό να διεγείρουν εθνοτική ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας. Πρέπει να είναι καταδικαστέες από το σύνολο της αλβανικής κοινωνίας και τους πολιτικούς εκπροσώπους της. Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης, η οποία θα αποτελέσει και τη μοναδική έμπρακτη απάντηση στις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας»
Η Χειμάρρα φέρεται να αποτελεί το επίκεντρο μίας εν εξελίξει πολιτικής διαμάχης εν όψει των δημοτικών εκλογών. Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Shqip, Αλεξάντερ Τσίπα, σε άρθρο του, με τίτλο «Χειμάρρα και Ντούλες αριστερά, ο Μπολάνος δεξιά», σημειώνει ότι «η Χειμάρρα θα μετατραπεί σε ένα νέο πεδίο αναμέτρησης για την αλβανική πολιτική»
Ο Τσίπα με αφορμή την παραμονή για διακοπές του Πρωθυπουργού Μπερίσα στη Χειμάρρα και τους Δρυμάδες και τα εγκαίνια μικρών έργων στο χώρο δικαιοδοσίας του Δήμου, στα οποία είχε στο πλάι του τον δήμαρχο Χειμάρρας (και πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) Βασίλη Μπολάνο, σχολιάζει ότι «οι εμφανίσεις αυτές έχουν ξεκάθαρο προεκλογικό χαρακτήρα και έμμεσα δείχνουν ότι ο Μπολάνος εμφανίζεται ως σύμμαχος της δεξιάς, τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες έχει τοποθετηθεί ανοικτά υπέρ του Ράμα».
«Γιατί ο Ντούλες πηγαίνει αριστερά και ο Μπολάνος στέκει δεξιά; Μήπως άραγε με την τοποθέτησή τους, ο ένας αριστερά και ο άλλος δεξιά, η Χειμάρρα θα παραμείνει στα χέρια τους; (Δηλαδή στα χέρια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και των ελλήνων )», διερωτάται ο Τσίπα.
«Πέρα από τον φανατισμό των ελλήνων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χειμάρρα, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές θα μας δώσουν μια άλλη εκλογική διαμάχη και άλλες διεκδικήσεις των κομμάτων για ψήφους στα χωριά των ακτών του Ιονίου, διότι ομάδες με ισχυρά συμφέροντα για κέρδη από τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέρει η Χειμάρρα, έχουν αυξηθεί και είναι πιο ισχυρές από κάθε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση…», σημειώνει ο Τσίπα και καταλήγει:
«Σ΄ αυτή την προεκλογική περίοδο, η Χειμάρρα θα μετατραπεί σε ένα νέο πεδίο αναμέτρησης για την αλβανική πολιτική και δοκιμής για την επιστροφή στην εθνική συνείδηση και ευθύνη και την προστασία των αντίστοιχων συμφερόντων του εθνικού τουρισμού».





Τα ονόματα των Αλβανών νεαρών ρατσιστών δολοφόνων, που πάτησαν με ένα AUDI τον 35χρονο ομογενή Αριστοτέλη Τζούμα, που επέβαινε στη μηχανή του (φωτο), επειδή μιλούσε ελληνικά και αυτό τους ενοχλούσε, έδωσε στη δημοσιότητα η Αλβανική αστυνομία, ενώ σύσσωμος σχεδόν ο τύπος της γειτονικής χώρας, μιλάει για απεχθές έγκλημα από ομάδα Αλβανών ρατσιστών. Οι δράστες είναι:
1.Aleksandër Lavdosh Gjokaj, 21
2.Bledar Engjëll Meminaj, 22
3.Andi Petrit Kotorri , 25
4.Juxhin Mentor Mustafaraj, 23
5.Dijon Gjolek Bushi, 19
6.Fabjon Fatosh Jahaj, 21
7.Endrit Zeqir Salataj, 22
Πινακίδα οχήματος (AUDI): VL 8312 C
thesprotia-news.blogspot



Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα καταδίκασε τη δολοφονία του Ελληνα ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα. «Η σκόπιμη δολοφονία ενός ανθρώπου, σε κάθε περίπτωση, είναι ένα απαίσιο και καταδικαστέο έγκλημα. Τα αίτια, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα όσα κυκλοφορούν, είναι ακόμα πιο απαίσια. Η κυβέρνηση ζήτησε και ζητά από τα όργανα δημόσιας τάξης να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον κυριότερο δράστη αυτού του εγκλήματος», αναφέρει σε δήλωσή του.
«Τονίζω για μία ακόμα φορά, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα αίτια που αναφέρονται από τα ΜΜΕ αλλά και από άλλους ανθρώπους, ότι κάτι τέτοιο κάνει αυτό το έγκλημα ακόμα πιο απάνθρωπο. Πρόκειται για πράξη ακραίου και τυφλού φανατισμού», επισημαίνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Αλβανός που να μην γνωρίζει ότι η κοινότητα που ζει σ΄ αυτή την πόλη είναι δίγλωσση και αυτό όχι σήμερα, αλλά και από 100 και 200 χρόνια πριν. Να απαντήσει κανείς στη γλώσσα που επιθυμεί, να απαντήσει και να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι πολύ βαρύ. Αυτά όμως θα τα διερευνήσει και θα τα διαλευκάνει η Δικαιοσύνη. Τα όργανα δημόσιας τάξης θα πρέπει να φέρουν ενώπιον του νόμου το δράστη», τονίζει ο Σαλί Μπαερίσα.
«Εγώ επωφελούμαι και αυτής της ευκαιρίας - διότι επικοινώνησα και με το δήμαρχο και μετέφερα τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια - να εκφράσω για μία ακόμα φορά στην οικογένεια τα συλλυπητήρια, διότι είναι μια απαίσια πράξη να δολοφονείς κάποιον που επιστρέφει στο σπίτι του. Είναι μια πράξη βάρβαρη», καταλήγει.
thesprotia-news.blogspot




Δημοσιεύθηκε: apo politikokafeneio.com Σαβ Αύγ 14, 2010 11:27 pm Θέμα δημοσίευσης
Ο φασισμός και ο ρατσισμός είτε προέρχεται από Ελληναράδες είτε από Αλβαναράδες κλπ., είναι το ίδιο κτηνώδης και απάνθρωπος. Μόνο ηλίθιοι ή αποκτηνωμένα άτομα μπορούν να γίνονται ρατσιστές και να φτάνουν μέχρι το φόνο συνανθρώπου μας ή σε βιασμούς μικρών παιδιών.
Την ώρα που όλα τα κανάλια και οι φασιστοσελίδες ωρύονται για τη δολοφονία ενός νεαρού Έλληνα από Αλβανούς ακροδεξιούς, κανένας τους δεν λέει και την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος. Γιατί την ώρα που γινόταν ο φόνος του νεαρού Έλληνα, στην Αθήνα ένα ανθρωπόμορφο κτήνος, Έλληνας την υπηκοότητα, βίαζε ένα τρίχρονο παιδάκι μιας Αφγανικής οικογένειας!!!
Συγκεκριμένα η υπόθεση έχει ως εξής: Προ ημερών ένα αγοράκι τρεισήμισι χρονών μιας οικογένειας Αφγανών προσφύγων σε ένα παρκάκι στον Άγιο Νικόλαο της Αθήνας, βιάστηκε από άτομο ελληνικής καταγωγής. (Φορούσε μάλιστα και σταυρό στο λαιμό!). Ο βιασμός έγινε την ώρα που οι γονείς του κοιμόταν στο ίδιο πάρκο.
Η οικογένεια αυτή των Αφγανών είχε ως κατάλυμα ένα εγκαταλειμμένο κτίριο στον Άγιο Νικόλαο, μέχρι που υπηρεσίες της Νομαρχίας τους πέταξαν έξω. Χωρίς καμία πρόνοια για την τύχη των ανθρώπων, που έβρισκαν στέγη εκεί μέσα. Και η «τύχη» αποδείχτηκε ιδιαίτερα σκληρή για κάποιους από αυτούς.
Εντωμεταξύ στον Έβρο κάθε βήμα παραμονεύει ο θάνατος για κάθε ανυποψίαστο μετανάστη που επιχειρεί ένα άλμα προς την ελευθερία. Δεκάδες εκρήξεις στα ναρκοπέδια και το όνειρο μιας καλύτερης ζωής γίνεται θρύψαλα. Πρόσφατα ένα αλλιώτικο – κι άγνωστο – νεκροταφείο ήρθε στο φως. Πρόκειται για το «Νεκροταφείο Λαθρομεταναστών» όπως λέει μια μικρή ταμπέλα σε ένα χωράφι γεμάτο ανοιχτούς λάκκους έξω από το χωριό Σιδήρω κοντά στο Σουφλί, όπου έχουν θαφτεί πλήθος ανώνυμων απόκληρων αυτού του κόσμου!
Κανένας αλήτης δημοσιογράφος ή φασιστόμουτρο δεν διαμαρτύρεται για όλα αυτά.